FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για αδωνισ γεωργιαδησ

Ψηφοθήρας

Βγήκε χθες ο Άδωνις και μας είπε ότι κάποιοι βγάζουν χολή για την Εκκλησία με αφορμή τον κορονοϊό και σημείωσε ότι είναι βέβαιος πως «ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος θα σταθμίσουν τα δεδομένα, θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει και θα ενημερώσουν σωστά τους πιστούς για τους κινδύνους». Όπως θα καταλάβατε, ο κ. Γεωργιάδης αναγνωρίζει το δικαίωμα της Εκκλησίας στην αυτονομία αποφάσεων όπου τον βολεύει, αλλά άμα του πει κάποιος για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ούτε που το συζητά! Μονά ζυγά δικά μας. H Δημόσια Υγεία είναι αποκλειστική υπόθεση της Πολιτείας, επομένως ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να παίρνει αποφάσεις, όχι να καλοπιάνει. Ο κ. Γεωργιάδης ας διαβάσει και την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και ας περιορίσει λίγο την ψηφοθηρία. Δεν κινδυνεύει η έδρα του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαριέττα Γιαννάκου

Πολιτικά παντελόνια

Σε αντίθεση με τον Γεωργιάδη, η Μαριέττα Γιαννάκου που δεν είναι λιγότερο νεοδημοκράτισσα από αυτόν, εξέφρασε την έκπληξή της για όσα ακούει σχετικά με τη Μετάληψη και ζήτησε αφενός από την Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της και αφετέρου από την Πολιτεία να μιλήσει και να δώσει το μήνυμα στην Εκκλησία να μην μπερδεύει τη θρησκεία με την επιστήμη. Μάλιστα, τόνισε ότι φοβούνται ακόμα και επιστήμονες να τοποθετηθούν επ’ αυτού. Τελικά, χρειάστηκε να παρέμβει μια γυναίκα για να μας αποδείξει τι σημαίνει να φοράς «πολιτικά παντελόνια» και να μην υπολογίζεις το πολιτικό κόστος όσων λες.

Αποτέλεσμα εικόνας για φώφη γεννηματά

Κατηφόρα

Ορθή ήταν και η θέση της Φώφης για την Εκκλησία, αλλά τι να το κάνεις; H Opinion έδινε 4,5% και η Alco 5,1% στο ΚΙΝΑΛ, στις δύο πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Υποτίθεται ότι το 8% του Ιουλίου θα ήταν η αφετηρία για διψήφιο, αλλά μάλλον ήταν «κύκνειο άσμα» ενός άλλοτε κραταιού κόμματος. Το πρόβλημα είναι ότι στο επιτελείο της Φώφης επιμένουν να πιστεύουν ότι δεν αρμενίζουν στραβά αλλά ότι ο γιαλός είναι στραβός. Το καλό για το ΚΙΝΑΛ είναι ότι με την τωρινή κατάσταση δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές.

Αποτέλεσμα εικόνας για ammiraglio pietro covino

Πέταξε το γάντι

Ορισμένες διευκρινίσεις έδωσε χθες με ανάρτησή του στο facebook o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, Νίκος Κατσαρός, σχετικά με την πρόταση μετατροπής της ΝΜ Κρεστένων σε σημείο αναφοράς για τον κορονοϊό. Ο κ. Κατσαρός έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό και τόνισε ότι κριτήριο της πρότασής του είναι να μην καταρρεύσει το Ρίο και τα άλλα νοσοκομεία αναφοράς, πετώντας το γάντι προς τους «επικριτές της πρότασης που ελαφρά τη καρδία τοποθετούνται» ζητώντας τους να προτείνουν κι αυτοί μια λύση. Πάντως από τη διοίκηση του ΓΝ Ηλείας απορρίφθηκε ως ανέφικτο λόγω των υποδομών της ΝΜ Κρεστένων.

Βιαστικός

Στις 30 Ιανουαρίου του 2019 ο βουλευτής Κυρανάκης της ΝΔ ισχυριζόταν ότι από τα 80 ευρώ βενζίνης που βάζει ένας καταναλωτής, τα 26 πηγαίνουν στο ντεπόζιτο και τα υπόλοιπα 54 στους μετακλητούς του Τσίπρα, ένας εύπεπτος όσο και ψευδής λαϊκισμός αφού οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα είχαν εκτιναχθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ένα χρόνο μετά, όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι φόροι  αλλά οι τιμές στα πρατήρια ήταν στο 1,60€ και έπεσαν μόλις χθες λόγω κορονοϊού στο 1,52€, ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου είναι ακριβώς η μισή σε σχέση με τις 30 Ιανουαρίου 2019. Πού πήγαν άραγε τα λεφτά; Στους μετακλητούς του Μητσοτάκη που είναι διπλάσιοι και με αυξημένες αποδοχές;

Τα απόνερα του φόβου

Μεγάλη είναι η ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις με την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας άσχετο με τον SARS COV-19, φοβούνται να επισκεφθούν τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πύργου. «Θα πάω με πόνους κολικού και φοβάμαι πως θα φύγω με κορονοϊό», είπε στην εφημερίδα ένας ηλικιωμένος κύριος που επισκέφθηκε το τμήμα Επειγόντων και διαπίστωσε όπως μας είπε, ότι το προσωπικό -ιατρικό και νοσηλευτικό- είναι απροστάτευτο. «Έχουν εξεταστεί να δουν αν είναι θετικοί στον ιό και μεταδίδουν εν αγνοία τους τον κορονοϊό;» διερωτήθηκε και πρότεινε να γίνει άμεση λήψη δειγμάτων απ’ όλους.

Ύποπτα παιχνίδια με τις τιμές στις μάσκες έχουν διαπιστωθεί στην αγορά. Εκεί που η τιμή ήταν στα 0,50 ευρώ, ξαφνικά πήγε στο 1,5 ευρώ για τις χειρουργικές μάσκες και στα 10 ευρώ για τις πιο καλές. Μου φαίνεται ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, διότι δεν είμαι σίγουρος αν λένε όλη την αλήθεια στους πολίτες για τον βαθμό προστασίας που παρέχουν οι μάσκες από τον κορονοϊό.

Αποτέλεσμα εικόνας για λίνα μενδώνη

Ποιος είχε δίκιο;

Προ ημερών το liberal. Gr έγραψε ότι η Μενδώνη κατέβηκε εκτάκτως στην Αρχαία Ολυμπία για να αποτρέψει το ενδεχόμενο απεργίας των εργαζομένων στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο, καθότι φοβούνταν από την επικείμενη επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου εξ Ιταλίας λόγω κορονοϊού. Για αυτό και ήρθε στα κρυφά χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν και, όπως αναφέρει το ίδιο σάιτ, που είναι και λίγο φιλοκυβερνητικό,  την κρίσιμη ημέρα η υπουργός ήταν στον αρχαιολογικό χώρο και χαιρέτισε τους τουρίστες. Προφανώς ήταν απόλυτα σίγουρη για το ότι κανένας από τους 2.000 επιβάτες δεν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και ότι δεν συνέτρεχε κίνδυνος. Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού δεν διέψευσε τίποτα από τα παραπάνω. Απλώς τρεις μέρες μετά, ο Κικίλιας έκλεισε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Τελικά ποιος είχε δίκιο; Η Μενδώνη ή ο Κικίλιας;

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητες

Έκαναν την Ολυμπία… λαμπίκο!

Μπορεί λόγω του κορονοϊού η Τελετής της Αφής να γίνεται όπως λέμε σε «κλειστό» κύκλο, ωστόσο για την Ολυμπία -ακόμα και αν οι επισκέπτες της θα είναι λίγοι- , δεν παύει η σημερινή να είναι μια μεγάλη και τιμητική μέρα, καθώς πάνω της θα στραφούν τα φώτα όλου του πλανήτη,

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα περπατούν, γήπεδο μπάσκετ, νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Έτσι τα ξημερώματα της Τετάρτης,  η  Εθελοντική Ομάδα «ΔΙΑΣ» Ε.Ο.Π Π  Αρχαίας Ολυμπίας,  κλήθηκε να συνδράμει στον καθαρισμό του οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου, αλλά και παρακείμενων οδών,  για να μας βρουν καθαρούς, απολυμασμένους και πανέτοιμους για την Αφή. Οι δρόμοι έγιναν πραγματικά… λαμπίκο και μπράβο στην Εθελοντική ομάδα ΔΙΑΣ που πάντα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων!

Βουβή τελετή

Ένα από τα 12 μέλη της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του  Τόκιο δήλωσε χθες στο Reuters ότι είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι Αγώνες και να γίνουν είτε του χρόνου το καλοκαίρι είτε σε δύο χρόνια. Ο πρόεδρος της Επιτροπής το απέρριψε προς το παρόν, αλλά η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει. Αν τελικά αναβληθούν, φαντάζεστε τι θα μας πουν αυτοί που δεν συζήτησαν καν την αναβολή της σημερινής τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα είναι η πρώτη χωρίς κόσμο; Έχω όμως μια απορία εδώ και μέρες: Οι 100 προσκεκλημένοι, που μάλλον είναι τα μέλη της ΔΟΕ, γνωστοί και ως «Αθάνατοι», δεν φοβούνται τον κορονοϊό;  Αλλά άμα είσαι «Αθάνατος», τι να φοβάσαι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος