FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/05/2021

Ημερομηνία: 12-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Καμπανάκι» για το καλοκαίρι

Η περυσινή πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Λατζόι και έφτασε στο Χελιδόνι, σε συνδυασμό με τα αυξημένα συμβάντα φέτος, ήταν ο βασικός λόγος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αρχαία Ολυμπία για την αντιπυρική θωράκιση του δήμου, ύστερα από σχετικό αίτημα του δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου. Ο ίδιος γνωρίζει ότι φέτος θα απαιτηθεί πολύς κόπος για την τουριστική και γενικότερα την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής, οπότε θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος  μεγάλης πυρκαγιάς, διότι θα κοστίσει και σε χρήμα και στη διεθνή εικόνα της Ολυμπίας.  Bέβαια, με τους πόρους που έχουν διατεθεί μέχρι τώρα, πολλά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν, οπότε θα πρέπει να υπάρξει επιπλέον ενίσχυση, διότι μετά τα όσα έγιναν το 2007, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία.

Προσκλήσεις

Μαζεμένες οι προσκλήσεις στον Διονύση Καλαματιανό για συμμετοχή σε τηλεοπτικές συζητήσεις σχετικά με το εργασιακό. Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει βγει μπροστά το τελευταίο διάστημα, ακόμα και σε πάνελ με δύσκολους αντιπάλους όπως ο Σοφιανός του ΚΚΕ, και μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται αρκετά καλά. Κατά τον Ιούνιο αναμένεται και η κοινοβουλευτική μάχη.

Επάνοδος

Αναμένεται να πυκνώσεις τις επαφές και τις παρεμβάσεις του ο Χρήστος Γαβράς το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας έχει αποφασίσει, με την υποχώρηση της πανδημίας, να ζεστάνει τον κομματικό μηχανισμό διότι ξέρει πως όταν ένα κόμμα είναι κυβέρνηση, ατονούν οι κομματικές διαδικασίες και χάνεται η επαφή, για αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει σειρά τηλεφωνημάτων και τηλεσυζητήσεων με τα στελέχη του κόμματος.

Εργοτάξιο

Την έναρξη δρομολογημένων έργων το συντομότερο δυνατόν επιδιώκει ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς πιστεύει ότι η υποχώρηση της πανδημίας θα σηματοδοτήσει την πλήρη ανάπτυξη των εργοταξίων και θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία. Στόχος του είναι να μη χαθεί το φετινό καλοκαίρι, ώστε να προχωρήσει στο δεύτερο πακέτο έργων.

Επιμένει με επίκαιρη

Η αγωνία των πολιτών για την Πατρών-Πύργου ήταν το βασικό θέμα των συζητήσεων του Μιχάλη Κατρίνη κατά τις πασχαλινές διακοπές του στην Ηλεία. Σε συνδυασμό με τη σιωπή του υπουργείου και το ότι ολοκληρώνεται το εξάμηνο που είχε δώσει ο Καραμανλής, ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να καταθέσει εκ νέου επίκαιρη ερώτηση, αφουγκραζόμενος τον παλμό του νομού, μπας και δεήσει ο υπουργός Υποδομών και μας πει κάτι που να μας κάνει σοφότερους.

Το προέβλεψε

Την… κωλοτούμπα του Γεωργιάδη στη φαρμακευτική κάνναβη προέβλεψε προ ημερών ο Μάκης Μπαλαούρας, υπενθυμίζοντας ότι ο νυν υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων έλεγε με ειρωνικά ότι «Η πρώτη επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ο …μπάφος… Λογικό» και τώρα πανηγυρίζει. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση νομιμοποίησε τη παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς η Ελλάδα προφέρει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, και χθες ο Άδωνις παραδέχθηκε ότι το 2018 έκανε λάθος.

Του Ηλία Μακρή

Πρωινές Αιχμές

*Όλα τα πρόσφατα ρεπορτάζ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν μια κοινή συνισταμένη: αφήνουν εκτός παιχνιδιού τον Κατσιφάρα. Ο πρώην περ/ρχης όμως, παρά τα αδικαιολόγητα λάθη του το 2019, παραμένει έμπειρος παίκτης και δεν θα παραδώσει τον κόσμο της παράταξής του ούτε στον Κατσικόπουλο ούτε στον Μωραΐτη.

*Η ουσία των ζυμώσεων είναι απλή: ποιος θα μπει β΄ γύρο απέναντι στον Φαρμάκη για να κατοχυρώσει θέση για τη μεθεπόμενη κάλπη, αφού ο νυν περ/ρχης παραμένει ακλόνητο φαβορί για το 2023.

*Σε δημοσιογραφικό «πηγαδάκι» στον Πύργο βρέθηκε χθες ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, αλλά ήταν όλο «ντρίμπλες» για το πολιτικό του μέλλον. Οι βασικές του ανησυχίες πάντως είναι πότε θα ξεκινήσει ο δρόμος και πώς θα πάει φέτος ο τουρισμός.

*Επαναπροκηρύσσονται για μία ακόμα φορά οι τέσσερις κενές θέσεις στην Παθολογική Κλινική του ΓΝ Πύργου, με την ελπίδα ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί για τη στελέχωση του Νοσοκομείου. Μακάρι αλλά δύσκολο το βλέπω.

*Τέσσερις και σήμερα για την κατάργηση της Μουσειολογίας και τη «μετακόμιση» της Γεωπονίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος