FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/5/2020

Ημερομηνία: 12-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επιστροφή για έναν μήνα

Με απόφαση της τελευταίας στιγμής μετακινήθηκαν ξανά χθες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου οι δύο γιατροί που επέστρεψαν -βάσει της ΠΝΠ Κικίλια- την Κυριακή το μεσημέρι στις οργανικές τους θέσεις στη ΝΜ Αμαλιάδας. Αυτό σημαίνει ότι το «λουκέτο» που είχαν προαναγγείλει γιατροί και προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου, απεφεύχθη προσωρινά και η κλινική συνεχίζει τη λειτουργία της με το ίδιο καθεστώς που επικρατούσε και πριν από τη διάταξη Κικίλια. Η απόφαση μετακίνησης της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας ωστόσο, για έναν μήνα ξανά στην Παθολογική του Πύργου, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην Αμαλιάδα που όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο Δήμαρχος όσο και το ιατρικό προσωπικό, είχαν με ανακοινώσεις τους χαιρετίσει την επιστροφή των γιατρών τους και μάλιστα είχαν μιλήσει για επιστροφή στην κανονικότητα του Νοσοκομείου. Μετά την εξέλιξη αυτή, θεωρείται σχεδόν αδύνατη η πραγματοποίης της -εναλλάξ με το ΓΝ Πύργου- 15ήμερης εφημερίας της Παθολογικής της ΝΜ Αμαλιάδας, όπως είχε ανακοινωθεί, και το βάρος των παθολογικών περιστατικών θα συνεχίσει να επωμίζεται η Παθολογική του ΓΝ Πύργου.

Περί εκλογών

Επειδή η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών έχει αρχίσει να κουράζει, διότι χθες ο Πέτσας ξαναδιέψευσε τις φήμες –οι οποίες πηγάζουν από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο κατά βάση– θα σας δώσω δύο στοιχεία: το ένα είναι ο ανασχηματισμός, ο οποίος προγραμματίζεται μάλλον για τον Ιούνιο. Αν έχει μέσα πολλούς τεχνοκράτες και πασόκους, δεν πάμε σε εκλογές, διότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπει σε βραχύβια κυβέρνηση. Επίσης, αποκλείεται να γίνουν εκλογές με υπηρεσιακό πρωθυπουργό, διότι είναι πλεονέκτημα να είσαι πρωθυπουργός προεκλογικά. Αυτό δεν το απεμπολεί ο Μητσοτάκης, οπότε πριν από τις 17 Ιουλίου δεν πρόκειται να προκηρυχθούν. Κατά συνέπεια, το πιο πιθανό διάστημα προκήρυξης εκλογών είναι από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου. Θα πάει άκλαυτο το καλοκαίρι δηλαδή. Στα αθηναϊκά στέκια έχουν κυκλώσει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου. Το πιο ακραίο σενάριο προβλέπει πρώτη κάλπη 2 ή 9 Αυγούστου και –αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση– τότε Σεπτέμβριο πάλι κάλπες. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή επί δύο μήνες. Βουλευτής της αντιπολίτευσης, πάντως, χθες μου είπε ότι το κοινοβούλιο αποπνέει έναν αέρα εκλογών.

Προτεραιότητα

Σε τραπεζικό λογαριασμό του δήμου Αρχ. Ολυμπίας είναι συγκεντρωμένα τα 56.000 ευρώ της πάγιας προκαταβολής των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν κατά περιόδους, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή με φυσική παρουσία των συμβούλων, κεκλεισμένων των θυρών και τηρουμένων των επιβαλλόμενων από το νόμο προληπτικών μέτρων προστασίας. Είναι η πρώτη φορά στον δήμο, ύστερα από αρκετά χρόνια, που δίνεται στις Κοινότητες η πάγια προκαταβολή και ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος ικανοποιεί ένα διαρκές αίτημα των τοπικών συμβουλίων.

East Med και δρόμος

Άδραξε την ευκαιρία ο Μιχάλης Κατρίνης χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη συμφωνία κατασκευής του αγωγού East Med, ο οποίος θα περνάει από τη Δυτική Ελλάδα, να σχολιάσει την καθυστέρηση σχετικά με την Πατρών-Πύργου. «Είναι καλό που θα κατασκευαστεί αγωγός που θα περνάει από τη Δυτική Ελλάδα, αλλά οι πολίτες της Ηλείας περιμένουν να δουν πρώτα να κατασκευάζεται και ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος», σχολίασε. Παράλληλα, ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ επανέφερε το αίτημά του να προσέλθει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής ο υπ. Υποδομών, Κ. Καραμανλής, για να μας ενημερώσει για τα νεότερα επί του έργου, αφού από τη χτεσινή απάντηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τελειώνει το 2023.

Αντίστροφη μέτρηση

Θυμάστε που έλεγε ο Τζαβάρας ότι χρειαζόμαστε υπουργό Τουρισμού και όχι υπουργό… Τουρίστα; Ε, άργησαν αλλά κάτι κατάλαβαν και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού το σχέδιο ανάταξης του τουρισμού καταρτίζεται απευθείας από τον Άκη Σκέρτσο. Ο Θεοχάρης  έκανε κάτι διαρροές σε κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, με συνέπεια να δυσαρεστηθούν συνεργάτες του Μητσοτάκη, αφού ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις με τους φορείς του Τουρισμού. Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, προσάπτουν στον Θεοχάρη προσπάθεια προσωπικής προβολής και ολίγη… αλαζονεία!

Βίωσιμη λύση για τα χρέη

Την άμεση δρομολόγηση βιώσιμης λύσης για τους ΟΕΒ επιδιώκει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, για αυτό και ήταν ο ίδιος εισηγητής εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τα κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της ΔΕΗ. Ο περ/ρχης Δυτ. Ελλάδας παρουσίασε την πρόταση για σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων από τους ΤΟΕΒ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, ώστε μέσω της αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, κλπ), αφενός να μειωθεί σημαντικά το κόστος ενέργειας για την άρδευση και αφετέρου οι ΤΟΕΒ, ως προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, να εξοφλήσουν σε βάθος μερικών ετών (10-15) τα χρέη προς τη ΔΕΗ. Άλλη λύση βιώσιμη δεν βλέπω να υπάρχει.

Συζήτηση με την αγορά

Μίνι περιοδεία στην αγορά του Πύργου έκανε χθες ο Διονύσης Καλαματιανός, συζητώντας με αρκετούς επαγγελματίες για την κατάσταση στην αγορά, μετά τη μερική άρση της καραντίνας. «Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας, τα ηλειακά καταστήματα και τους Ηλείους παραγωγούς. Στηρίζουμε το γείτονα, το φίλο, το συγγενή, τον επιχειρηματία & τον εργαζόμενο που είναι πάντα κοντά μας. Στο βαθμό που ο καθένας μας μπορεί, δίνει ζωή στην τοπική οικονομία. Γιατί αυτό που έχουμε, είναι ο ένας τον άλλο. Μένουμε ενωμένοι, μένουμε όρθιοι», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου σχετικά με το παρατηρητήριο επιπτώσεων του κορονοϊού στην οικονομική ζωή της Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλ. Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παππάς, και ο Πρόδρομος Προδρομίδης, στέλεχος του ΚΕΠΕ. Το ενδιαφέρον είναι ισχυρό, για να δούμε σε τι κατάσταση είναι η περιοχή μετά την πανδημία του κορονοϊού, με βάση τα όσα έχει καταγράψει το Παρατηρητήριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος