FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 12/01/2021

Ημερομηνία: 12-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ανανέωση εμπιστοσύνης

Ως τον Οκτώβριο του 2024 ανανεώθηκε η θητεία του Ηλείου Θανάση Κοτταρά στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΣΕ, σύμφωνα με απόφαση που συνυπογράφουν ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. Η απόφαση υποδηλώνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του κ. Κοτταρά, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει ξαφνικά, όταν υπέβαλε πέρυσι την παραίτησή του ο  Κώστας Σπηλιόπουλο, και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βάλει σε σειρά έργα που «ανασταίνουν» τον σιδηρόδρομο.

Αντίθετος

Την αντίθεσή του στο νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διον. Καλαματιανός, τονίζοντας ότι αφενός δεν ενισχύει την αξιοκρατία και αφετέρου επαναφέρει εντέχνως πελατειακές και ρουσφετολογικές αντιλήψεις και πρακτικές. Παράλληλα επισήμανε πως δεν φέρνει κάτι καινούριο στη δημόσια διοίκηση αλλά χρησιμοποιεί κατά το δοκούν παλαιότερους νόμους, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι επί της ουσίας εργαλειοποιεί το ΑΣΕΠ.

Δικαίωση

Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση πέταξε ο Μάκης Μπαλαούρας για την υπόθεση Νοβάρτις, μετά και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι το Δημόσιο υπέστη ζημιά και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει αγωγές για να αποζημιωθεί. Όπως τόνισε ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ακριβώς ζητούσαν οι 21 ενεργοί πολίτες με εξώδικό τους προς τον Σταϊκούρα, και υπενθύμισε ότι και άλλα ευρωπαϊκά κράτη διεκδίκησαν και πήραν αποζημιώσεις από την εταιρεία.

Θωράκιση

Ημερίδα για το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου. Στόχος του προέδρου Ηλία Ξανθούλη είναι να εκσυγχρονιστούν οι επιχειρήσεις και να διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να μη μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό.

Αρχή από την Πάτρα

Την Πάτρα αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας που ξεκινά στην ελληνική περιφέρεια, προκειμένου να συζητήσει με τους υγειονομικούς και οικονομικούς φορείς την επόμενη μέρα της πανδημίας. Η επιλογή της Πάτρας ως πρώτου σταθμού δεν είναι τυχαία, αφού η Αχαΐα θεωρείται προνομιακή πόλη για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της πρωτιάς στον συγκεκριμένο νομό στις εκλογές του 2019.

Πολιτικό μασάζ

Σοφά κινούμενη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε χθες την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τις βασικές αλλαγές που θα γίνουν στην εκπαίδευς με το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει.  Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του έκανε λόγο για νέες δομικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Φάκελο Μουσείου Ιστορίας Πόλεως ετοιμάζει ο Δημοτικός Πολιτιστικός Οργανισμός Πύργου. Πιθανός χώρος το παλαιό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην κεντρική πλατεία, το οποίο παρεμπιπτόντως έχει εξαιρετικό κήπο.

*Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Άγγ.Τσιγκρής, ζητά την ίδρυση γεωργικής σχολής στον νομό του διότι έχει μεγάλη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Άμα λέω εγώ ότι οι Αχαιοί τα θέλουν όλα δικά τους, με λένε τοπικιστή.

*Η Καλλιόπη Αθανασούλη-Σιμοπούλου είναι η νέα αναπλ. πρόεδρος της Κοινότητας Γαστούνης, καθώς αντικατέστης τον Σιδέρη Γαλιατσάτο, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει η πρόεδρος Μαρία Τσιόγκα Μητσοπούλου. Καλοστέριωτη.

*Διαβάζω σε αθηναϊκά σάιτ ότι η ΝΔ θέλει να ανταμείψει αυτοδιοικητικούς με βουλευτική υποψηφιότητα όταν με το καλό γίνουν εκλογές. Έχω τουλάχιστον έναν υπόψη μου στην Ηλεία, ο οποίος ενέταξε έμπειρο αυτοδιοικητικό ως συνεργάτη στο γραφείο του.

*Ολιγόλεπτη συζήτηση σε καλό κλίμα είχαν προ ημερών ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Στάθης Καννής και ο Παναγιώτης Μπράμος στο κέντρο του Πύργου. Η συζήτηση περιελαμβάνε και τα δικηγορικά, αλλά επεκτάθηκε και σε πολιτικά ζητήματα.

*«Μούδιασμα» διαπιστώνω στις τάξεις των αυτοδιοικητικών μετά την τοποθέτηση Βορίδη στο ΥΠΕΣ αντί του Θεοδωρικάκου, για το οποίο συγκέντρωσα ως επί το πλείστον θετικές γνώμες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος