FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 11-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ηλίας Μόσιαλος

Ο επιμένων νικά

Όταν Ηλίας Μόσιαλος χαρακτήρισε γαϊδουρινή τη συμπεριφορά όσων συμμετείχαν στις απαγορευμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα, κάποιοι παρεξηγήθηκαν και τα ΄βαλαν μαζί του. Ευτυχώς ο Κικίλιας τον άκουσε. Στις 5 Μαρτίου ο Μόσιαλος είπε ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία και πανεπιστήμια προτού εμφανιστούν κρούσματα, γιατί μετά το μέτρο δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματικό. Ο Κικίλιας δεν τον άκουσε και τρέχει τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Χθες ο Μόσιαλος έγραψε ολόκληρο άρθρο μπας και συγκινηθούν οι ανώτεροι εκκλησιαστικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι οι ευπαθείς ομάδες πιστών δεν πρέπει να πηγαίνουν στην εκκλησία και να μεταλαμβάνουν κι ότι μπορούν να παρακολουθούν τηλεοπτικά τη Θεία Λειτουργία. Κι επειδή δεν βρήκε επ’ αυτού ευήκοα ώτα, απευθύνθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μήπως και βρεθεί λύση. Ευτυχώς συνεχίζει να συμβουλεύει παρότι ακόμα του επιτίθενται, ενώ ο Κικίλιας κάνει ότι δεν ακούει όταν εμπλέκεται η Εκκλησία.

Αποτέλεσμα εικόνας για tree

Αποτέλεσμα εικόνας για grass

Πρόβα πριβέ

Χωρίς θεατές μα ούτε και δημοσιογράφους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, για πρώτη φορά στα χρονικά,  η πρόβα τζενεράλε για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και το τελετουργικό που χορογραφεί και σκηνοθετεί η Άρτεμις Ιγνατίου. Στην δημοσιότητα δόθηκαν χθες επίσημα οι πρώτες φωτογραφίες από τη χθεσινή πρόβα,  που αποθανάτισε με τον φακό του ο φωτογράφος  Σταύρος Ποτουρίδης.  Δυστυχώς ο κόσμος θα παρακολουθήσει την Αφή μόνο μέσω της τηλεόρασης.

Κανονικά η υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Καμία τελικά εκ των παράλληλων εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Φλόγας που θα γίνει όπως είναι γνωστό χωρίς θεατές με ελάχιστους προσκεκλημένους, καθώς η δημοτική αρχή αναγκάστηκε λόγω της εξάπλωσης του Κορονοϊού και να τις ματαιώσει.

Εξάλλου με απόφαση της ΕΟΕ και μέχρι τα ως τώρα δεδομένα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο δημαρχείο της Ολυμπίας όπως ήταν προγραμματισμένη,  η καθιερωμένη Τελετή Υπογραφής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι παρότι  απολυμάνθηκαν εξονυχιστικά όλοι οι χώροι του δημαρχείου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είχε κάποιες επιφυλάξεις για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης Τελετής. Ωστόσο και στο δημαρχείο  η είσοδος  των προσκεκλημένων θα  είναι πολύ περιορισμένη με ελάχιστες διαπιστεύσεις.

Κανονικά θα γίνει και η Λαμπαδηδρομία και στην προκειμένη περίπτωση θα υπάρχει κόσμος στους δρόμους, αλλά αυτό πλέον είναι και ευθύνη των ίδιων των θεατών, γιατί αν ακυρωθεί και η Λαμπαδηδρομία, δεν θα έχει μείνει τίποτα από τη Φλόγα!

Αποτέλεσμα εικόνας για νικη κεραμεωσ

Της κόπηκε η φόρα

Παρατήρησα ότι χθες έκανε δηλώσεις η υφυπουργός Παιδείας, Σ.Ζαχαράκη, για το κλείσιμο των σχολείων και αναρωτήθηκα πού είναι η υπουργός, Μάλλον θα είχε στεναχωρηθεί από την απόφαση της ολομέλειας του ΑΣΕΠ να απορρίψει με ψήφους 14-5 την αναδρομική εφαρμογή του νόμου της κας Κεραμέως που προέβλεπε την αποδοχή των τίτλων των κολεγίων για τη διαδικασία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών. Την αποκάλυψη έκανε ο προκάτοχός της, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος έκανε λόγο για «μικρή αλλά ιδιαίτερα σημαντική νίκη» με ανάρτησή του στο Facebook.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Τσιόδρας

Έντεχνη απόκρυψη

Αν έχετε παρατηρήσει τις ανακοινώσεις του Τσιόδρα εδώ και δύο ημέρες, έχει αποκρύψει εντέχνως τον τόπο προέλευσης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Λέει μόνο ποια συνδέονται με το ταξίδι στους Αγίους Τόπους και ποια όχι. Αυτή η επιλογή έχει πολλές εξηγήσεις. Η πρώτη και λογική εξήγηση είναι να μη στοχοποιούνται ολόκληρες πόλεις, όμως έγινε με την Αμαλιάδα και με το σύνολο της Ηλείας γενικώς, και να μη στιγματίζονται πρόσωπα σε μια τοπική κοινωνία. Βέβαια, κάποιοι έδωσαν και μια πονηρή εξήγηση, ότι δεν ανακοινώνει περιοχές για να μη δίνει τεκμήρια αποζημιώσεων στις περιοχές. Ως καλόπιστος, θα πάρω προς το παρόν την πρώτη επιλογή.

Αποτέλεσμα εικόνας για gentleman

Φουλ επίθεση

Επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν προχθές από την κυβέρνηση. «Μέτρα ντροπή» τα χαρακτήρισε, γράφοντας ότι είναι «μια σειρά “εάν και εφόσον και όταν” παρεμβάσεων, που αγνοεί επιδεικτικά την κοινή λογική και το γεγονός ότι η ηλειακή οικονομία έχει πληγεί ΚΑΘΟΛΙΚΑ και μάλιστα σε Ολυμπιακή χρονιά και λίγο πριν την Αφή». Επ’ ευκαιρία, οφείλω να σημειώσω ότι ο Παναγιωτόπουλος έχει επιδοθεί σε δυναμική (έως και υπερβολική ενίοτε) αντιπολίτευση, αν λάβουμε υπόψη ότι δεν είναι «αυτόχθονας» ΣΥΡΙΖΑ αλλά πασοκογενής, για αυτό και στήνονται ομηρικές μάχες κάτω από τις αναρτήσεις του στο Φέισμπουκ με κάποιους δεξιούς φίλους που έχει.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτάκησ

Το κατάλαβε ο ένας…

Πρόσθετα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα. Μάλλον «την άκουσε», όπως λέμε στο χωριό μου, από τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών και των φορέων και κατάλαβε ότι τα προχθεσινά μέτρα επί της ουσίας δεν αφορούσαν κανέναν και τον εξέθεσαν. Περιμένω να δω σήμερα τι θα ανακοινώσει, γιατί όποιος έχει καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι και δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Χθες, πάντως, ενημέρωσε τη Μέρκελ ότι ο φετινός στόχος του πλεονάσματος είναι ανέφικτος, επικαλούμενος τον κορονοϊό. Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, μόνη μας ελπίδα είναι ένα πανευρωπαϊκό πακέτο αντιμετώπισης, με Ελλάδα και Ιταλία για αρχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ

Το κατάλαβε κι ο άλλος

Μάλλον «την άκουσε» και ο Αλέξης Τσίπρας, αφού φαίνεται να κατάλαβε ότι κούρασαν οι ανακοινώσεις για τη Μετάληψη και ότι αυτή δεν είναι σοβαρή αντιπολίτευση, ειδικά από κάποιον που έχει κάνει 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Άλλωστε, έχει και τον Φίλη να του υπενθυμίζει και τα δικά του λαθάκια στις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας. Έτσι, χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένοπλαίσιο προτάσεων, τόσο για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, όσο και για την αντιμετώπιση της οικονομικής ζημιάς. Μάλιστα, έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της αναστολής πλειστηριασμών που αφορούν την α’ κατοικία, κάνοντας ρελάνς σε θέματα οικονομίας ύστερα από καιρό.

Παράταση αποχής

Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων της Ηλείας από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων έως και την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Μαρτίου, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των δικηγορικών συλλόγων και σε συνεννόηση και με τους συλλόγους όλης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. O Τσιάρας, πάλι, χθες, είχε συνάντηση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την επικαιροποίηση και την επανένταξη διαδικασιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ. Τι κι αν του έστειλαν επιστολή τρία μέλη της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, ζητώντας του την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας λόγω κορονοϊού; Δεν βλέπω να συγκινείται να πάρει τέτοια απόφαση.

Ποιος είχε δίκιο;

Προ ημερών το liberal. Gr έγραψε ότι η Μενδώνη κατέβηκε εκτάκτως στην Αρχαία Ολυμπία για να αποτρέψει το ενδεχόμενο απεργίας των εργαζομένων στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο, καθότι φοβούνταν από την επικείμενη επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιο εξ Ιταλίας λόγω κορονοϊού. Για αυτό και ήρθε στα κρυφά χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν και, όπως αναφέρει το ίδιο σάιτ, που είναι λιγάκι φιλοκυβερνητικό,  την κρίσιμη ημέρα η υπουργός ήταν στον αρχαιολογικό χώρο και χαιρέτισε τους τουρίστες. Προφανώς ήταν απόλυτα σίγουρη για το ότι κανένας από τους 2.000 επιβάτες δεν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και ότι δεν συνέντρεχε κίνδυνος. Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού δεν διέψευσε τίποτα από τα παραπάνω. Απλώς τρεις μέρες μετά, το υπουργείο Υγείας έκλεισε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, αποδεικνύοντας τελικά αν η κάθοδος της υπουργού ηταν ορθή ή λανθασμένη κίνηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος