FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/8/2020

Ημερομηνία: 10-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αιχμηρός για τα κρούσματα

Δεν πιστεύω ότι θα τον γλιτώσει τον αφορισμό ο Ηλίας Μόσιαλος. Στη πρόσφατη ανάρτησή του εκτίμησε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος κατά 8-10 φορές και επέμεινε για συντονισμένες δράσεις πολιτείας και πολιτών για να μην έχουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. «Χρειάζεται συστηματική υλοποίηση των μέτρων από όλους. Και εφαρμογή των μέτρων με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις. Δεν υπάρχουν κατηγορίες πολιτών και δημοσίων λειτουργών που είναι αλώβητοι και δεν κολλάνε/μεταδίδουν το ιό. Επομένως η εφαρμογή των μέτρων θα πρέπει να γίνεται από όλους και ιδιαίτερα σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό δεν έγινε από όλους πρόσφατα σε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, την ορκωμοσία υπουργών. Ελπίζω να μην επαναληφθεί», έγραψε αφήνοντας την αιχμή του για τους ιερωμένους που δεν φορούσαν μάσκα. Με 203 νέα κρούσματα χτες, 29 εκ των οποίων σε πύλες εισόδου, με 22 διασωληνωμένους 22 ασθενείς και έναν θάνατο το τελευταίο 24ωρο, Ό,τι χτίσαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το πάμε ολοταχώς για γκρέμισμα τώρα.

Ο χρόνος του μέλιτος

Μου αρέσει που διαβάζαμε για καιρό περί πρόωρων εκλογών και δομικού ανασχηματισμού και τώρα τρέχουμε και δε φτάνουμε. Την ευθύνη βέβαια δεν την έχουν οι δημοσιογράφοι αποκλειστικά, αλλά οι παρυφές του Μαξίμου που διοχέτευαν τον Τύπο με πληροφορίες που αποδείχθηκαν ράδιο αρβύλα. Ο συνδυασμός κορονοϊός-ελληνοτουρκικά-οικονομία δεν επιτρέπει στον Μητσοτάκη να κάνει καμία σκέψη για κίνησεις τακτικής, διότι τα γεγονότα τρέχουν. Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος από υγειονομικής και οικονομικής πλευράς και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον βηματισμό της. Ο… χρόνος του μέλιτος πέρασε, δεν μπορούν διαρκώς να λένε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετος

Την έντονή αντίθεσή του στη διεξαγωγή της πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Γ. Τζουανόπουλος στο χώρο της γιορτής Σταφίδας στην Κρέστενα εξέφρασε με ανάρτησή του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, τονίζοντας ότι η μεταφορά της εκδήλωσης από τα Μακρίσια στην Κρέστενα έγινε χωρίς συγκατάθεση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλοπροόδων και χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Για τον λόγο αυτό εξέφρασε την πρόθεση να εμποδίσει τη διεξαγωγή της, όπως και κάθε άλλη άλλη κατά την περίοδο αυτή της έξαρσης της πανδημίας, και κάλεσε τους δημότες να μη συμμετάσχουν. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει γνωστό αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Υπέρμαχος

Τη σημασία της τεχνολογίας στην περιβαλλοντική μάχη εξήρε ο δασάρχης Παναγιώτης Λάττας, μετά τη δωρεά drone στο δασαρχείο. Με αυτό το εργαλείο προχωρά πιο εύκολα και πιο γρήγορα η αποτύπωση των καμένων εκτάσεων, αποτρέποντας επιτήδειους καταπατητές, ενώ η πλατφόρμα των δασικών χαρτών είναι ίσως το πιο σημαντικό «όπλο»τα των τελευταίων ετών. Πάντως, ο κ. Λάττας, παρότι καλοκαίρι, συνεχίζει αδιάκοπα να προετοιμάζει την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στο Λατζόι, για να μη χαθεί χρόνος.

Βράβευση

Το Κέντρο Υγείας Γαστούνης επιβράβευσε ο υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας για την επίτευξη της υψηλότερης εμβολιαστικής κάλυψης (100,00%) εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας κατά της γρίπης την περίοδο 2019-2020. Η διευθύντρια κ. Στεφανία Βουλιώτη με αφορμή την βράβευση  τόνισε ότι οι επαγγελματίες υγείας οφείλουν πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα.

Tα είπαν για το Ποτόκι

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Ποτόκι, για το οποίο ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι προσφέρεται να βοηθήσει όπου χρειαστεί. Ο δήμαρχος του παρέθεσε όλα τα δεδομένα, τις ενδεδειγμένες μεθόδους για την επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι επικρατεί σύγχυση διότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη λύση. «Προφανώς, θα αποτελέσουμε πρότυπο επίλυσης ανάλογων προβλημάτων, αφού είμαστε μοναδικοί και στο συγκεκριμένο πρόβλημα και νομίζω πρώτοι στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ από την πλευρά του –ηλειακής καταγωγής- βουλευτή επισημάνθηκαν οι νέες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «πράσινη» οικονομία και οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Το τέλος του συμβατικού τσιγάρου

Για το όραμα της Philip Morris να σταματήσει η κατανάλωση συμβατικών τσιγάρων παγκοσμίως, μίλησε στο ΒΗΜΑgazino ο Πυργιώτης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Καλαντζόπουλος. Όπως ανέφερε, ο κίνδυνος από το κάπνισμα εξαλείφεται μόνο με τη διακοπή του, αλλά επισήμανε ότι εφόσον υπάρχουν περίπου 1 δις. καπνιστές στον κόσμο και η επιστήμη και η τεχνολογία δίνουν τη δυνατότητα πλέον να αναπτύσσονται λύσεις που είναι καλύτερες από το τσιγάρο, εταιρείες όπως η Philip Morris έχουν χρέος να τις κάνουν διαθέσιμες. Σύμφωνα με τον κ. Καλαντζόπουλο, η άδεια από τoν FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι το IQOS προάγει την υγεία του πληθυσμού (καπνιστών και μη καπνιστών) και κυρίως κρίνει ότι είναι ένα διαφορετικό προϊόν από το τσιγάρο για το οποίο οι ενήλικοι καπνιστές πρέπει να έχουν ενημέρωση.

Ενημέρωση για παρανομία

Τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο θα ενημερώσει σήμερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Λάμπης Αριστειδόπουλος, σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς είναι γνώστης συμβάντος ανεξέλεγκτης εναπόθεσης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και έχει εκφράσει πρόθεση για ενημέρωση της Εισαγγελίας. «Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που στηρίζει την προσπάθεια μας. Είμαστε πολύ ανθεκτικόι κ αποφασισμένοι. Ο δήμος θα παραμείνει καθαρός από άκρη σε άκρη», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος