FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 10/4/2020

Ημερομηνία: 10-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Έμεινε στην Πρωταπριλιά

Η Νίκη Κεραμέως έχει μείνει στα αστεία της Πρωταπριλιάς, ειδικά στα κακόγουστα. Μέχρι και προχθές μας είχε πει με εγκύκλιο ότι σκοπεύει να προβεί στην προμήθεια  και την παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, για να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας, και να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Χθες έστειλε διορθωτική εγκύκλιο, με την οποία διευκρινίζει πως η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών). Δηλαδή, πού  θελει να τα στείλει τα τάμπλετ; Σε άδεια σχολεία; Για να τα χρησιμοποιήσει ποιος;

Το ρίσκο της κάλπης

Όσοι λένε ότι κανένας δεν κουβεντιάζει για κάλπες και εκλογές, απλώς επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει να κάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει νωπή λαϊκή εντολή, ασχέτως αν αυτήν την περίοδο παίζει χωρίς αντίπαλο. Δεν θέλει να πάθει ό,τι κι ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, που εξάντλησε όλο του το πολιτικό κεφάλαιο με το μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια. Το πρόβλημά του όμως είναι άλλο: έχει ξεκαθαρίσει πως θα πάει σε διπλές κάλπες για να κάψει την απλή αναλογική. Αυτό όμως εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, διότι διπλές κάλπες σημαίνει ότι μεγάλη προεκλογική περίοδος. Αν υποθέσουμε ότι προκηρύσσονται εκλογές στις 20 Αυγούστου για τις 15 Σεπτέμβρη, θα ακολουθήσουν οι τριήμερες διερευνητικές εντολές και θα καταλήξουμε σε νέες εκλογές ξανά στο τέλος Οκτωβρίου. Κι αν στο μεσοδιάστημα προκύψει νέο κύμα κορονοϊού; Επίσης, θα φωνάζουν και οι Ευρωπαίοι που παίζουμε με τις κάλπες με την οικονομία σε ύφεση. Γρίφος για δυνατούς λύτες.

Σχέδιο επικράτησης

Όπως σας έγραψα και χθες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος παίζει μεγάλη «μπάλα». Είναι ο παίκτης-προπονητής της κυβέρνησης. Ο ΥΠΕΣ, λοιπόν, έχει αποφασίσει να κάνει «γαλάζια» όλη την αυτοδιοίκηση, γνωρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ερείσματα. Το μόνο του εμπόδιο είναι οι πασόκοι αυτοδιοικητικοί, τους οποίους προσπαθεί με διάφορους τρόπους να φέρει με το μέρος του (πάρτε παράδειγμα από την Ηλεία…). Έτσι, αποφάσισε να μετονομάσει τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» σε «ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ», για να τιμήσει τον αείμνηστο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ που είχε κερδίσει το 1990 τη Μελίνα με τη στήριξη της ΝΔ. Έτσι εξηγούνται και οι διαρκείς εγκρίσεις πιστώσεων στους δήμους, είτε για κορονοϊό είτε για μετανάστες.

Εξανέστη

Αυτά είδε και ο γιατρός Σωτήρης Σωτηρόπουλος από τη Δίβρη, που διατηρούσε στο παρελθόν και προσωπική αλληλογραφία με τον Αντώνη Τρίτση, και εξεμάνη.  «Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι τρεις Υπουργοί -και εκ των τριών οι δύο συγκεκριμένοι- μιας συντηρητικής Δεξιάς Κυβέρνησης (οι ίδιοι την κατατάσσουν στην “Κεντροδεξιά”) ότι θα εξεθείαζαν μια μεγάλη και οικουμενική  προσωπικότητα που έφυγε ενωρίς, τον αείμνηστο ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΊΤΣΗ και να δίνουν το όνομά του στην υπογραφή ενός  “Αναπτυξιακού Προγράμματος”…» έγραψε μεταξύ άλλων, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την κυβερνητική απόφαση.

Διευκρίνιση για τη στρεμματική

Αναστατώθηκαν οι αγρότες από αθηναϊκό δημοσίευμα για τη στρεμματική ενίσχυση της σταφίδας, το οποίο ανέφερε ότι η τιμή θα είναι στα 34 ευρώ. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, τόνισε στην «Πρωινή» ότι η τιμή θα είναι στα  45 ευρώ το στρέμμα και θα καταβληθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα σε όσους έχουν ρίξει από 150 κιλά σταφίδα και πάνω.

Γάντια και μάσκες

Στη χρήση μάσκας και γαντιών εστίασε χθες ο Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα νέα κρούσματα του κορονοϊού. Στην παρούσα φάση η επιτροπή δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση μάσκας, όπως ανέφερε, ενώ για τα γάντια τόνισε ότι είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προσφέρουν προστασία. «Ενώ οι προθέσεις είναι καλές, η χρήση τους είναι μάταιη. Τα γάντια μιας χρήσης δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτεταμένη χρήση. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια οδηγεί σε εφησυχασμό» είπε. Όσο για τα κρούσματα, χθες προστέθηκαν 71 και έφτασαν συνολικά τα 1955. Καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 86, ενώ διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 79 άνθρωποι. O μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω. Παράλληλα, 16 ασθενείς έχουν βγει από την εντατική.

Σειρά ο Πύργος

Η σειρά του Πύργου ήταν χθες για τις εθελοντικές αιμοδοσίες. Η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στήθηκε μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και προσήλθαν αρκετοί εθελοντές αιμοδότες, καθότι είχαν κινητοποιηθεί και τα αθλητικά σωματεία. Παρόντες ήταν ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο βοηθός Περ/ρχη Ολυμπισμού & Αθλητισμού, Δ. Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Ανδρ.Βγενόπουλος, και η δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του ΓΝ Ηλείας, Κων/να Πανέτα.

Αιμοδοσία στο ΚΥ Ζαχάρως

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται αύριο από τις 9:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, με συνδιοργανωτές τον δήμο Ζαχάρως και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογή αίματος που επιβάλλει η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος