FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 1/10/2020

Ημερομηνία: 01-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Πλάτη» 18 εκατ. ευρώ και στη Δημόσια Υγεία

«Πλάτη» στο υπουργείο Υγείας βάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία της περιοχής, με το ποσό των 18 εκατ. ευρώ. Επειδή αρκετοί μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, επί της ουσίας η Περιφέρεια δίνει στο κράτος τη δυνατότητα για επιπλέον προσλήψεις επικουρικών γιατρών για δύο χρόνια. Μέχρι τώρα η Κομισιόν απαγόρευε τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ (και καλά έκανε…) για να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε «πάρτι» διορισμού. Όμως λόγω κορονοϊού επιτρέπει προσλήψεις αυστηρά για υγειονομικές δράσεις, κάτι που εντόπισε ο Φαρμάκης και άδραξε την ευκαιρία. Βέβαια, κάποια στιγμή ίσως πρέπει να εξετάσουμε και το επόμενο στάδιο αποκέντρωσης, να κάνει τις προκηρύξεις η Περιφέρεια για τους γιατρούς, σε συνεργασία με την ΥΠΕ, μπας και βρούμε κάποια στιγμή τρόπο να προσλάβουμε παθολόγο.

vouli

Τους τα έψαλε

Μην απορήσετε αν γίνει ανασχηματισμός ως το τέλος του έτους, αφού είναι εμφανές ότι κάποια υπουργεία ρετάρουν. Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα «έψαλε» στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας ότι «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα». Δεν ξέρω για ποιον το είπε αλλά θα μάθω. Προς το παρόν πρέπει να λύσει και το πρόβλημα που λέγεται «Αντώνης Σαμαράς» ενόψει ψήφισης των διακρατικών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία.

Συνάντηση για την αγορά

Με τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας-Βουπρασίας συναντήθηκε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας. Η συνάντηση αφορούσε την πορεία των έργων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητας, όπως το Open Mall και οι αναπλάσεις, καθώς και ενημέρωση για μια  σειρά  έργα  όπως ο Βιολογικός  καθαρισμός  και η Αντιπλημμυρική  προστασία  της Βάρδας , θέματα  που ταλανίζουν επί χρόνια  τον εμπορικό  κόσμο.

Αναπληρωτής δημάρχου

Αναπληρωτής δημάρχου ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, με απόφαση του Τάκη Αντωνακόπουλου, κατά συνέπεια θα ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται. Ο κ. Αργυρόπουλος με ανάρτησή του εξέφρασε τη χαρά του για την απόφαση, τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη για αυτόν  η απόφαση του δημάρχου. «Είμαι υποχρεωμένος να “βάλω τα δυνατά μου” για να μη διαψεύσω την εμπιστοσύνη του και να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που μου έχει αναθέσει», επισήμανε.

Εισηγητής

Να σας μεταφέρω και μια είδηση της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της καραμανλικής πενταετίας 2004-2009, Θοδωρής Ρουσσόπουλος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο εισηγητής της πλειοψηφίας για τον νόμο που θα έρθει μάλλον από εβδομάδα στη Βουλή για τον πτωχευτικό κώδικα. Σας θυμίζω ότι σε αυτόν τον νόμο θα περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που αφορούν τις βεβαιωμένες οφειλές από τα πυροδάνεια, για τις οποίες οι τράπεζες πιέζουν ασφυκτικά να μην ισχύσουν για τα φυσικά πρόσωπα. Ελπίζω να μην έχουμε δυσάρεστες αλλαγές στο παρά πέντε

Αίτημα προς την Εθνική Τράπεζα

Επίσημο αίτημα προς το περιφερειακό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα αναμένεται να στείλει σήμερα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, για τη λειτουργία τριών ΑΤΜ στη Δίβρη, στο Πανόπουλο και στο Λάλα. Η επιχειρηματολογία είναι ισχυρή, καθώς τα συγκεκριμένα ΑΤΜ καλύπτουν μια ορεινή κα δυσπρόσιτη ζώνη μεγάλης έκτασης, στην οποία κατοικούν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, που δεν έχουν την ευκολία της διαρκούς μετακίνησης στην Αρχαία Ολυμπία για να εξυπηρετηθούν. Επίσης, εξυπηρετούν και κατοίκους της ορεινής Αχαΐας και της Αρκαδίας, αφού ούτε το Λεβίδι έχει ΑΤΜ. Άρα ή Ολυμπία ή Καλάβρυτα, στην ενδιάμεση διαδρομή δεν θα υπάρχει τίποτα. Ο δήμος στην περίπτωση της Δίβρης παραχωρεί χώρο στο παλιό δημαρχείο και αναλαμβάνει ρεύμα και ίντερνετ. Η Τράπεζα βέβαια ζητά και ένα 600άρι τον μήνα από τον δήμο, κάτι που δεν νομικά ο δήμαρχος το εξετάζει, γιατί δεν είναι και σίγουρο ότι στέκει να πληρώνει το κράτος τις υπηρεσίες μιας ιδιωτικής εταιρείας.

Η αμφισβήτηση και η πρόσκληση

Τζαβάρας και Σπίρτζης κοντραρίστηκαν προχθές ραδιοφωνικά για την Πατρών-Πύργου. Το πιο σπαρταριστό σημείο όμως ήταν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αν φτιάξει δρόμο η Νέα Δημοκρατία, να μου τηλεφωνήσετε», υπονοώντας ότι το έργο δεν θα γίνει, και ο Ηλείος βουλευτής του απάντησε «όταν φτιαχτεί θα σας καλέσουμε ως τιμώμενο πρόσωπο με αρνητικό πρόσωπο!»

Συγκινητική ανάρτηση

Με μια συγκινητική ανάρτηση ευχαρίστησαν τα μέλη της οικογένειας ΣΗΠΕΤΑ όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην καταστροφή που υπέστησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς προχθές  στο κτίριο στο Κολίρι. «Εσείς που μας στηρίξατε στα 40 χρόνια πορείας μας, ξέρουμε πως θα συνεχίζετε να μας στηρίζετε όπως αυτές τις δύσκολες ώρες… Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας ΣΗΠΕΤΑΣ σας ευχαριστεί θερμά για την συμπαράσταση και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας… Ευχαριστούμε Θανάσης Ολυμπία Γιώτα Χαράλαμπος Κωνσταντίνα Σίσσυ» ανέφεραν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος