FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 09/9/2020

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δίπλα στα παιδιά

Για τα σχολεία, τους μαθητές και τον κορονοϊό μίλησε σε ημερίδα του Ινστιτούτου Μελετών & Ερευνών Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης, επισημαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να αντιμετωπιστούν τα παιδιά. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισε ότι κανένας δεν κατέχει την απόλυτη σοφία, διότι ο ιός είναι ένας άγνωστος αντίπαλος και η κρίση αγγίζει όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικά και τα σχολεία. «Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια, κάνουμε ό,τι μπορούμε ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών και προσπαθούμε να διευκολύνουμε τις πολιτικές που αυτοί καθορίζουν. Τα πράγματα είναι ρευστά, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα πάντα αλλάζουν, αυτό που σήμερα μοιάζει σωστό αύριο μπορεί να είναι λάθος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πρώτη φάση για τα παιδιά μας στα σχολεία, δεν είναι να τους μεταφέρουμε το βάρος της ευθύνης, αλλά να επιβραβεύσουμε αυτά τα παιδιά που κάνουν το σωστό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Χωρίς καλάθι

Για τα ΑΕΙ της Ηλείας σας είχα προειδοποιήσει από τις αρχές του Αυγούστου. Η «γραμμή» του υπουργείου Παιδείας είναι σαφής και καθαρή: λιγότερα τμήματα και συγκεντρωμένα σε μεγάλες πόλεις, που έχουν ήδη οργανωμένες πανεπιστημιακές δομές. Δυστυχώς το ράβε-ξήλωνε της προηγούμενης δεκαετίας δεν επέτρεψε να στεριώσει κάποιο τμήμα, αφού κάθε λίγα χρόνια γκρεμίζαμε ό,τι χτίζαμε. Τώρα δυστυχώς θα έρθει «σκούπα» που θα τα σαρώσει όλα. Στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ακόμα πιο δύσκολα: πρόκειται για ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει μια αντίληψη συγκεντρωτική και όχι τόσο αποκεντρωτική, επομένως να κρατάμε μικρό καλάθι ή καλύτερα να μην κρατάμε καθόλου καλάθι!

Στη Βουλή τα ολιγομελή

Το σοβαρό πρόβλημα των δεκατεσσάρων συνολικά ολιγομελών τμημάτων της Γ΄ Τάξης  που δεν θα λειτουργήσουν σε αρκετά Λύκεια του Νομού μας, έφερε με αναφορά του στη Βουλή, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία των μαθητών σε μια κρίσιμη για αυτούς χρονιά που προετοιμάζονται για την δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ συνόδευσε την αναφορά του με την επιστολή μαθητών και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου Βουνάργου για τη μη έγκριση τμήματος ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας.

Περί ανάπλασης

Στο  θέμα της ανάπλασης του λόφου του Επαρχείου αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, σημειώνοντας ότι ο δήμος έχει τη σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ να μην υλοποιήσει την αμοιβαία μεταφορά των μνημείων Εθνικής Αντιστάσεως και Άγνωστου Στρατιώτη. Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στο τμήμα της πλατείας μετά τον ΙΝ Αγίου Νικολάου και ότι οι εργασίες προβλέπουν κυρίως την υποστήριξη του νότιου τμήματος στο Επαρχείο, που δεν ανατρέπουν την υφιστάμενη αισθητική. Δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές προς όσους ζητούν ψηφοφορία για το θέμα, γράφοντας «μην το τερματίσουμε»!

Τρία έργα

Τρία νέα έργα για το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, με ανάρτησή του στο facebook. Όπως ανέφερε, σειρά έχουν η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου «ΚΑΛΤΣΕΤΟ» στη Γαστούνη, η παιδική χαρά στο Βαρθολομιό και τ σιντριβάνι στο Τραγανό. Σε σχετική ερώτηση για σιντριβάνι στο Βαρθολομιό, απάντησε ότι υπάρχει προηγούμενη απόφαση, όπως και για τη βρύση στου Μπιτούνη. «Υποσχέθηκα να τρέχουμε με ταχύτητα φωτός!», σχολίασε.

Συνάντηση με τον πρύτανη

Με τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρ. Μπούρα, συναντήθηκε χθες το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελ/σου και Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Παππάς, ο αντιπρόεδρος κ. Τζιβγινίδης, ο γγ κ. Μοίραλης και η Οικονομική Επόπτρια κα Βεργοπούλου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που αφορούν τους αποφοίτους της Σχολής Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης Επιχειρήσεων και τις δυνατότητες συνεργασίας, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πέντε τμημάτων της Σχολής και η ανάγκη καθιέρωσης ενημερωτικών συναντήσεων και ημερίδων με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με το θεσμό του Επιμελητηρίου και με τα επαγγέλματα που μπορεί να ασκήσει ένας απόφοιτος. Επίσης συζητήθηκε η από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά εγχειρήματα και η ίδρυση Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ελεγκτική και τη Λογιστική.

Τίμησαν τη μνήμη του

Τη μνήμη του αδικοχαμένου αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη από το Χάβαρι τίμησαν προχθές οι συνάδελφοί του τελώντας τρισάγιο, παρουσία του προσωπικού που συμμετείχε στη δραστηριότητα και του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού. Στη συνέχεια εκτελέστηκαν άλματα ελευθέρας πτώσεως και στατικού ιμάντα στην περιοχή όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο άτυχος Κώστας κατά την εκτέλεση επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως.

Συνέντευξη για το κυνήγι

Για τις νέες απαγορεύσεις στη θήρα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι των κυνηγετικών συλλόγων της νότιας Ηλείας στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων, προκειμένου να ενημερώσουν την κυνηγετική κοινότητα σχετικά με την απόφαση του δασαρχείου Ολυμπία και να αποτρέψουν φαινόμενα λαθροθηρίας από κυνηγούς που πιθανόν να μην έχουν ενημερωθεί. Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκαν στην απόφαση και στις θεσμικές πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν μελλοντικά. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος