FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 08/07/2021

Ημερομηνία: 08-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Αυλαία» σήμερα με ΙΠΠΕΙΣ για το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Πανηγυρική έναρξη σήμερα για το 31ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και χαράς ευαγγέλια για το θεατρόφιλο κοινό της Ηλείας,  με την πρώτη παράσταση μετά την πανδημία, αφού πέρυσι δεν έγιναν ανάλογες εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού. Έτσι η πρεμιέρα του Φεστιβάλ απόψε γίνεται με μια ξέφρενη κωμωδία του Αριστοφάνη, τους ΙΠΠΕΙΣ από το Εθνικό θέατρο που “κατέκτησαν” την Επίδαυρο,  με πρωταγωνιστές τον Κώστα Κόκλα και τον Πάνο Μουζουράκη. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, που στηρίζει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό με θεάματα υψηλής ποιότητας. Μάλιστα φέτος, όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο αρχαίο θέατρο της Ήλιδας, όπου ο δήμος έχει φροντίσει να γίνει ο χώρος λειτουργικός και να φωτιστεί κατάλληλα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, η προσέλευση των θεατών στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας θα ξεκινήσει από τις 8 το βράδυ και η παράσταση αρχίζει στις 9 μμ. Να σημειώσουμε ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊου και οι θεατές μπορούν να φέρουν μαζί και μαξιλαράκια για να καθίσουν. Καλή αρχή, λοιπόν, για ένα από τα πιο σημαντικά Φεστιβάλ, που ειδικά φέτος ευθυγραμμίζεται με το Φεστιβάλ της Επιδαύρου με πολύ ποιοτικές παραστάσεις.

Δεν ανανεώνει

Αλλαγή επίκειται στην προεδρία της ΔΗΜΤΟ Ήλιδας στις επερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΟΔΕ Ηλείας το φθινόπωρο, καθώς ο νυν πρόεδρος Θανάσης Φουντάς δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος. Όπως ανέφερε σε φίλους και συνεργάτες, είναι υπέρμαχος της ανανέωσης και επιθυμία του είναι να ασχοληθούν ενεργά νέα πρόσωπα. Όσο για το πολιτικό του μέλλον, παραμένει δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του δήμου Ήλιδας. Νωρίς για άλλες συζητήσεις!

Εκτροχιασμός

Για εκτροχιασμό των ληξιπρόθεσμων χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές προειδοποιεί με ανάρτησή του ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος. Όπως επισημαίνει, τον Μάιο τα ληξιπρόθεσμα σκαρφάλωσαν στα 860 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά  30% σε σχέση με το Μάιο του 2020. «Πρόκειται για το χειρότερο Μάιο της τελευταίας πενταετίας. Από το 2016 καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια συγκράτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και σε σημαντικό βαθμό αυτό επετεύχθη», σχολίασε.

Προτροπή

Τη σημασία του εμβολιασμού, ιδιαίτερα για τον κόσμο του αθλητισμού, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλοι κλειστοί αθλητικοί χώροι και αναστολές διοργανώσεων και πρωταθλημάτων, επισήμανε ο αντιπερ/ρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος. Όπως ανέφερε, οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι εμφανείς τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, και είναι πολύπλευρες και σοβαρές, για αυτό και πρέπει να αποτραπεί  η επιστροφή σε περιορισμούς.

Μήνυμα περί αρμοδιοτήτων

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε προ ημερών ο Βασίλης Γιαννόπουλος, προφανώς ενοχλημένος από την… κατά το δοκούν επίκληση αρμοδιοτήτων και δικαιοδοσίας, ανάλογα με το τι βολεύει ανά περίσταση. Ο αντπερ/ρχης Ηλείας ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια βοηθά όποιον το ζητήσει και ουδέποτε έχει κρυφτεί πίσω από διατάξεις και τυπολατρίες. «Ποτέ δεν μπήκαμε στη διαδικασία να εμμένουμε στενά και αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Πάντα προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και να κάνουμε το καλύτερο για τον πολίτη και για τον τόπο μας», τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι θυμούνται τις αρμοδιότητες  των άλλων μόνο στα δύσκολα.

Κοινοβουλευτικός απολογισμός

Τον πρώτο του κοινοβουλευτικό απολογισμό έκανε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης ΝΔ ο Ανδρέας Νικολακόπουλος με ανάρτησή του στα social media. Ο Ηλείος βουλευτής έκανε 67 παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου και 56 τοποθετήσεις στη Βουλή, συμμετείχε σε δύο Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και μία τροπολογία, έκανε 157 συναντήσεις με τοπικούς φορείς και συλλόγους και ήταν εισηγητής σε Διεθνή Σύμβαση του ΥΠΕΞ.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Διαβάζω ότι ο Καρβέλης δρομολογεί την επανεκκίνηση της ΝΜ Αμαλιάδας. Μάλλον πάει κόντρα στη «γραμμή» Μητσοτάκη για τα περισσευούμενα περιφερειακά νοσοκομεία.

*Δεν ήταν τυχαία η σύνθεση της υποδοχής στον Νίκο Παππά στο ένα από τα δύο δημαρχεία. Ένας από αυτούς που ήταν δίπλα στον δήμαρχο, φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιθανότητες μοιρασμένες προς το παρόν.

*Ένα από τα πιο δημοφιλή στελέχη της ΔΗΜΤΟ Πύργου, που την προηγούμενη φορά ήταν απέναντι στον Γαβρά, τώρα αναμένεται να τον στηρίξει και μάλλον θα μεταπηδήσει στη νομαρχιακή διεκδικώντας εκεί την εκλογή. Με αυτά τα δεδομένα, ο νυν πρόεδρος είναι ακλόνητο φαβορί, ασχέτως αντιπάλου (αν υπάρξει).

*Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα θα δώσει αύριο στις 6 το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Το ενδιαφέρον σε αυτήν την περίπτωση είναι ποιοι θα πάνε στη συνέντευξη Τύπου. Η επίσκεψη στην Αχαΐα δεν συνοδεύεται κι από κάθοδο στην Ηλεία, πάντως.

*Πολλές «καμπάνες» προχθές στον Πύργο από την Αστυνομία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν όρθιους και μουσική. Σημειώθηκαν συλλήψεις κι από 5.000 ευρώ πρόστιμο στον καθένα.

* Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε κατοίκους των Λεχαινών, η απόφαση κοπής μιας πανέμορφης ακακίας 40 ετών σε κεντρικό δρόμο για τις ανάγκες του έργου ανάπλασης που έχουν ξεκινήσει. Όπως υποστηρίζουν, θα μπορούσαν οι μελετητές του έργου να βρουν έναν τρόπο και να ενσωματώσουν το υπέροχο μεγάλο δέντρο, στο έργο, μιας και όπως λένε προβλέπεται στην εκτέλεση των εργασιών και η φύτευση νέων δέντρων. Οπότε;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος