FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 08/4/2020

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Περίεργο δωράκι

Με τον κορονοϊό ο Κικίλιας άδραξε την ευκαιρία και έσβησε προηγούμενα λάθη. Από την πρώτη μέρα της μάχης κατά του ιού έχει πάρει σωστές αποφάσεις, όπως με το καρναβάλι και με τα σχολεία, άφησε τον Τσιόδρα να «παίξει μπάλα» και ξεπάγωσε προσλήψεις. Χθες όμως, φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει ένα μικρό «δωράκι» που μυρίζει… τοπικισμό. Κατέθεσε τροπολογία που καταργεί διάταξη του νόμου 4600/2019, βάσει της οποίας γιατροί με οργανική θέση σε περιφερειακές νοσοκομειακές μονάδες, βρέθηκαν με αίτησή τους και απλή απόφαση του Διοικητή του ενιαίου ΝΠΔΔ σε οργανική θέση ίδιας ειδικότητας στο κεντρικό νοσοκομείο του ίδιου νομού. Δηλαδή, την ώρα της μάχης δίνει το δικαίωμα σε γιατρούς να «λιποτακτήσουν»; Προφανώς και οι περιφερειακές μονάδες δεν είναι στα καλύτερά τους τώρα, αλλά το μείζον είναι να αντέξουν τα κεντρικά νοσοκομεία, που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών. Για να σας λυθεί η απορία, μεσσηνιακό «άρωμα» έχει η διάταξη.

Ενίσχυση με διαφάνεια

Κατόπιν καταγγελιών και δημοσιευμάτων για χρηματοδότηση ανύπαρκτων ουσιαστικά ιστοσελίδων και Μέσων με πρόσχημα την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή με την παρουσία και του Κυβερνητικού εκπροσώπου και να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση των πολιτών. Δεν πρόκειται μόνο για αυτονόητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην ενίσχυση των Μέσων, ώστε τα όλα τα κόμματα αλλά και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν ποιος παίρνει και τι.

Η ενίσχυση των Μέσων που διατηρούν εργαζόμενους και δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και καθίζησης των διαφημιστικών εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα είναι μία διαδικασία αναγκαία, αν και κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη από την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊό. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη χρηματοδότηση φιλικών στην κυβέρνηση ανύπαρκτων ιστοσελίδων και εφημερίδων, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων πολιτών όσο και των ίδιων των Μέσων, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πασχαλινή εγκύκλιος

Εγκύκλιο σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Γερμανός, προκειμένου να μην επικρατήσει σύγχυση μεταξύ των πολιτών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλοι οι ιεροί ναοί θα είναι κλειστοί και δεν θα γίνει περιφορά Επιταφίου. Οι Ηλείοι θα προσεύχονται από τα σπίτια τους, όπως θα πράξει και ίδιος, τονίζοντας ότι η Ανάσταση θα εορταστεί πανηγυρικά στις 27 Μαΐου. «Μένουμε στα σπίτια μας διά να προστατεύσωμε τους αδελφούς μας και τον εαυτόν μας βέβαια. Μένουμε στα σπίτια μας για να μην πάθουμε ό,τι έπαθαν οι μεγάλες και πλούσιες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αγγλία η Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αιμοδότης

Έμπρακτα στηρίζει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης. Χθες μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» για να δώσει αίμα, ενισχύοντας τον αγώνα που κάνει καθημερινά ο Σταθμός Αιμοδοσίας για να συγκεντρώσει τις αναγκαίες μονάδες αίματος. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν ξεχνούμε αυτούς που μας χρειάζονται περισσότερο. Αυτή τη φορά βγαίνουμε από το σπίτι, για να σώζουμε ζωές. Ενημερώσου για τη διαδικασία αιμοδοσίας την εποχή του κορωνοϊού», έγραψε στο facebook, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία μαζί με τη δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, Κων/να Πανέτα.

Αιχμή για Στουρνάρα

Ένα αιχμηρό σχόλιο για τον Γιάννη Στουρνάρα έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με την άποψη του πρώτου για το αν χρειαζόμαστε ευρωομόλογο ή προληπτική γραμμή πίστωσης, συσχετίζοντάς τη με το ποιος κυβερνά. «Κατά τη διάρκεια του 2018, ο Γιάννης Στουρνάρας επέμενε για μια προληπτική γραμμή πίστωσης και ήταν εναντίον της καθαρής εξόδου που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το 2020 δεν υποστηρίζει την προληπτική γραμμή αλλά το ευρωομόλογο. Οποιοσδήποτε συσχετισμός με το γεγονός ότι το 2018 είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ θα πρέπει να θεωρηθεί εντελώς τυχαίος», έγραψε δείχνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχει κέφια και κάνει καλή αντιπολίτευση.

Τουριστική αντεπίθεση

Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και τη συμμετοχή του Αντιπερ/ρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκου Κοροβέση. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει ανασχεδιασμός στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, με στόχο να περιοριστεί κατά το δυνατόν η απώλεια για τη φετινή θερινή περίοδο και κυρίως, για να δρομολογηθεί μία νέα και μεγάλη «αντεπίθεση» από τη στιγμή που η πανδημία θα έχει γίνει οριστικά παρελθόν.

Δώρισε μάσκες

Σημαντική δωρεά αλληλεγγύης έκανε στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης η Δήμητρα Μπράτη Δήμητρα, καθώς δώρισε προστατευτικές μάσκες για να οπλιστούν καλύτερα στη μάχη του κορονοϊού οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών του δήμου, ιδιαίτερα στην Καθαριότητα και στις υγειονομικέ δομές. Τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας όσο και ο αντιδήμαρχος Κ. Βαρβαρέσος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στη Δήμητρα Μπράτη για την πολύτιμη δωρεά της, ευχόμενοι η πράξη της να βρει και άλλους μιμητές

Διαμαρτυρία στην Αμαλιάδα

Με πανό που κρέμασε χθες η Κ.Ο. Αμαλιάδας του ΚΚΕ, απέναντι από το μουσείο Νίκου Μπελογιάννη κάλεσε τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Ταυτόχρονα τόνισε ότι σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ε.Ε. ότι ο λαός πλήρωσε όλα αυτά τα χρόνια πολλά και δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει ξανά.

Πήρε άδεια ο αξονικός

Άδεια λειτουργίας για τον αξονικό τομογράφο και το κινητό σύστημα ακτινοσκόπησης έδωσε χθες η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Το σχετικό έγγραφο αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια, γεμίζοντας με αίσθημα ικανοποίησης τη διοίκηση της μονάδας αλλά και τον αναπλ. Δήμαρχο Ήλιδας, Ανδρέα Παπαδάκο, που έκανε τη δωρεά τον περασμένο Μάιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος