FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 07/07/2021

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κρούσματα, νοσηλείες και εμβόλια

Αρνητική είδηση η νέα εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού. Θετική είδηση είναι ότι η εκτόξευση δεν αντιστοιχεί σε νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, καθώς οι περισσότεροι νοσούντες είναι νέοι ή εμβολιασμένοι, κατά συνέπεια το περνάνε ελαφρά.. Οι διασωληνωμένοι ήταν 168 χθες. Το αρνητικό είναι πλέον μειώνονται με πολύ αργό ρυθμό και δύσκολα θα πέσουν σε διψήφιο αριθμό σύντομα. Το δεύτερο πρόβλημα είναι τα αργά αντανακλαστικά στα εμβόλια. Δεν πρέπει να καθυστερήσει κι άλλο η χορήγηση εμβολίων Pfizer σε Βάρδα, Ζαχάρω και ΣΙμόπουλο, αφού όσο έχουν μόνο AstraZeneca, δεν θα αυξηθεί εκ νέου ο εμβολιαστικός ρυθμός.

Βubble

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία Καλαματιανού, για τη «φούσκα» (bubble) στην κρουαζιέρα στο Κατάκολο και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηλείας εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Οι βουλευτές ζητούν την άρση αυτού του μέτρου και των συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού που διαμορφώνουν, ζητώντας ταυτόχρονα την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που ενώ είναι τυπικά ανοιχτές, στην ουσία είναι κλειστές γιατί κάνουν μηδενικό τζίρο εξαιτίας και της «φούσκας».

Αποχωρεί

Την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει εντός των ημερών ο αναπλ. διοικητής της ΝΜ Κρεστένων, Γ. Χουζούρης. Οι πληροφορίες των «αιχμηρών» αναφέρουν ότι δεν κρύβεται κανένα σπουδαίο παρασκήνιο πίσω από την απόφασή του, καθώς είναι για καθαρά προσωπικούς λόγους. Δεδομένου ότι έφερε εις πέρας με επιτυχία το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κρέστενα και αφήνει φάκελο για την ψυχοκοινωνική μονάδα, θεωρεί ότι ο κύκλος του έχει ολοκληρωθεί στη συγκεκριμένη θέση.

Λευκό

Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας για το ψήφισμα σχετικά με το αθλητικό κέντρο Αρχ. Ολυμπίας, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Ανδρ. Μπενέτσης, ψήφισε λευκό. Σε ανακοίνωσή του αιτιολόγησε την επιλογή του καταλογίζοντας στον δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο ότι του στέρησε τη δυνατότητα να διαμορφώσει άποψη και να θέσει ερωτήματα επί του θέματος.

Ξεκινά η ανάπλαση

Σε μίνι εργοτάξιο θα μετατραπεί εντός των ημερών ο λόφος του Επαρχείου στον Πύργο και μικρό μέρος της κεντρικής πλατείας, καθώς ο ανάδοχος της ανάπλασης ήδη χωροθέτησε τα σημεία στα οποία θα γίνουν οι εργασίες. Αξίζει να επισημάνουμε ότι έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί όσο το δυνατόν μικρότερη έκταση για να μη στερηθεί ο κόσμος τη βόλτα του. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την ΟΧΕ της Περιφέρειας και στοχεύει στην ανάπλαση και θωράκιση του Επαρχείου.

Ημερίδα για τον κορονοϊό

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π) πραγματοποιεί μεγάλη εξ αποστάσεως ενημερωτική  ημερίδα (webinar) για όλους τους ενδιαφερόμενους με θέμα: «Covid 19: Αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα». Στην  εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 7Ιουλίου 2021  και ώρα 19:00 θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες. Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της επίσημης σελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Δύο άτομα «παίζουν» δυνατά για τη θέση του αναπλ. Διοικητή της ΝΜ Κρεστένων ενόψει της αποχώρησης Χουζούρη. Αμφότεροι γιατροί (ίδιας ειδικότητας), προφανώς «γαλάζιοι», ο ένας εξ αυτών έλκει την καταγωγή του από την περιοχή.

*Ποιος ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από κεντρικά στελέχη της ΝΔ να αποκλείσουν εκ νέου τον Καλάκο από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, όταν με το καλό γίνουν εκλογές; Απάντηση στο αίτημά του δεν έλαβε πάντως, όσο κι αν το επεδίωξε.

*Διαπιστώνω αυξημένο ενδιαφέρον εξ Ήλιδας για τη ΝΟΔΕ Ηλείας. Υπάρχει τουλάχιστον ένας ενδιαφερόμενος εδώ και καιρό, ενώ άλλον έναν –νεότερο- τον θέλουν κάποιοι να βγει μπροστά, αλλά ο ίδιος μάλλον έχει αλλά σχέδια στο μυαλό του. Αυτοδιοικητικοί και οι δύο.

*Πιστεύω ότι το μπλοκ Ανδρουλάκη θα έχει τουλάχιστον έναν Ηλείο δήμαρχο υποστηρικτή, ενώ δεν είναι απίθανο να τους αυξήσει όσο περνάει ο καιρός.

*Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως, παίρνει διαρκώς τηλέφωνα ο ίδιος για να βρει υποστηρικτές. Το τελευταίο διάστημα έχει στοχεύσει στον δήμο Πύργου, αφού έχει πάρεις τουλάχιστον τρεις αιρετούς. Αν ευοδώθηκε η προσπάθειά του, δεν το ξέρω. Δύσκολο το βλέπω προς το παρόν.

*Κάθε επίσκεψη στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία συνοδεύεται κι από συνάντηση με δημάρχους και γενικότερα αυτοδιοικητικούς. Υστερεί εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό Καλαματιανός και Φλεβοτόμος εργάζονται προς την κατεύθυνση της απόκτησης ερεισμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος