FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 06/09/2021

Ημερομηνία: 06-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πολιτικός πολιτισμός

H αρχική σύνθεση της παρέας ήταν ο Νίκος Θεοδώρου με τον Δημήτρη Κράλλη, γεγονός που με παραξένεψε διότι ο δεύτερος έχει αναπτύξει εδώ και καιρό στενές σχέσεις και πολιτική συνεργασία –στο πλαίσιο του «Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών»- με τον Τάκη Αντωνακόπουλο. Στη συνέχεια προστέθηκαν ο Στάθης Καννής και ο Αργύρης Σαλπέας στην παρέα και η συζήτηση έγινε ενδιαφέρουσα. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης της Επιτροπής Πυροπλήκτων στην κεντρική πλατεία του Πύργου (την οποία στήριξε και η δημοτική αρχή και η παράταξη Καννή), έσπευσε να βρει τον Κράλλη ο δήμαρχος Πύργου και ήρθε τετ α τετ με τους «Μπορούμε» συν Σαλπέα. Για λίγα δευτερόλεπτα, υπήρξε αμηχανία –είχε προηγηθεί και η Ιθάκη, βλέπετε- αλλά κυριάρχησαν οι φιλικοί χαιρετισμοί και ο πολιτικός πολιτισμός. Αν κατάλαβα καλά, πάντως, ο Καννής πρότεινε στον Τάκη να καθίσει, αλλά αυτός αρνήθηκε ευγενικά λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Συνεργασία

Σύμφωνο Συνεργασίας με το «Το χαμόγελο του Παιδιού» θα συνάψει ο δήμος Πηνειού, με στόχο να στηρίξει το έργο και τις δράσεις του. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Σοφία Μαρινοπούλου, που έκανε και τη σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, υπογράμμισε την ανάγκη της συγκεκριμένης συνεργασία, προκειμένου η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών και να εξαλείψει φαινόμενα κακοποίησης και εκμετάλλευσής τους.

Αποκάλυψη

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν αστυνομικοί που σκέφτονται να αποχωρήσουν από το Σώμα αν τους υποχρεώσουν να εμβολιαστούν προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παν. Ζώντος, τονίζοντας ότι η Ένωση δεν κάνει διακρίσεις και ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η αλληλεγγύη και η άριστη σχέση μεταξύ των εργαζομένων. Παράλληλα ζήτησε τη συνέχιση των δωρεάν self και rapid test όπως ίσχυε μέχρι πρότινος και μεγαλύτερη ενημέρωση στο θέμα του εμβολιασμού, διαφωνώντας με πιθανές κυρώσεις σε αστυνομικούς που δεν θα δεχθούν να εμβολιαστούν.

Πρεσβευτής

Τον τίτλο του πρεσβευτή ειρήνης έλαβε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ειρήνης ο Κρίστο Χάσα. Όπως έγραψε σε ανάρτησή του, ο τίτλος δεν ανήκει μόνο στο έργο του και στη συμβολή του στην πορεία ειρήνης και φιλίας των λαών, αλλά και στην αγαπημένη του πόλη Gramshit όπου  γεννήθηκε και μεγάλωσε, και την Αμαλιάδα όπου ζει και εργάζεται εδώ και 28 χρόνια. «Με στήριζαν και με στήριξαν χωρίς επιφυλάξεις για να εκπληρώσω την κοινωνική μου αποστολή, αυτή η εκτίμηση μας δίνει δύναμη και θεραπεία για να συνεχίσουμε και να ψηλότερα τις ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες μας, να μην έχουμε όρια μεταξύ των λαών, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», έγραψε.

Βράβευση και ευχαριστίες

Tις θερμές του ευχαριστίες προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε με ανάρτησή του ο Γιάννης Πλεμμένος για την επιλογή του κόμματος να τον βραβεύσει για τη συνεισφορά του στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πύργου, στο πλαίσιο της 47ης επετείου της ίδρυσής του. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους ενεργούς εθελοντές που στελεχώνουν το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, τονίζοντας ότι το βραβείο ανήκει σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που στελεχώνουν το γραφείο Εθελοντισμού και νυχθημερον αγωνίζονται προκειμένου να στηριχτούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Mε τον Μίκη

Φωτογραφία του με τον Μίκη Θεοδωράκη ανάρτησε προ ημερών ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, από εκδήλωση που είχε διοργανώσει το 1999 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία συμμετείχε ο Μίκης Θεοδωράκης. Όπως αναφέρει ο Μάκης Μπαλαούρας, ήταν η Πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση που ο Μίκης πραγματοποίησε συναυλία σε σωματείο εργαζομένων και στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς  καλλιτέχνες όπως η Μαρία Φαραντούρη, η Μαρία Δημητριάδη, η Μελίνα Κανά, ο Κώστας Μακεδόνας, κ.ά.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Σήμερα το μεσημέρι συζητείται η επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη για τα  μέτρα στήριξης για την πυρόπληκτη Ηλεία προς τον ΥΠΟΙΚ, Χρ. Σταϊκούρα. Κρατάω μικρό καλάθι, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.

*Ποιο στέλεχος της Κεντροαριστεράς, επιστημονικά καταξιωμένος, εγνωσμένου κύρους και που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ηλεία, αναμένεται σύντομα να εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή του στον –συνονόματό του- Νίκο Ανδρουλάκη;

*Ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Πηνειού υπογράφει εκ νέου τις ανακοινώσεις του ο Σάκης Γεωργόπουλος. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα το διατηρήσει και δεν θα το αλλάξει ξανά.

*Eνδιαφέρουσα συζήτηση είχαν προχθές το πρωί σε κεντρικό καφέ του Πύργου ο δικηγόρος και περ/κός σύμβουλος Πάνος Μπράμος με τον –επίσης δικηγόρο– και τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΟΝΝΕΔ, Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Η συζήτηση περιελάμβανε τις επερχόμενες εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους αλλά και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τοπική και κεντρική.

*Κυκλώστε την 24η Οκτωβρίου ως πιθανότερη ημερομηνία εσωκομματικών εκλογών στις ΝΟΔΕ, άρα και της Ηλείας. Η ψηφοφορία θα είναι και ηλεκτρονική και με φυσική παρουσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος