FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 03/12/2020

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σαφές μήνυμα συμμόρφωσης

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε με εγκύκλιό του προς τους εφημέριους των ιερών ναών και τις Ιερές Μονές του νομού ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός, σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πληρούν οι εφημέριοι κατά του κορονοϊού, μετά τις πρόσφατες εσφαλμένες συμπεριφορές ορισμένων ιερέων που σχολιάστηκαν από τη στήλη μας. Ο Σεβασμιότατος ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει πρώτοι οι εφημέριοι να δίνουν το καλό παράδειγμα. «Μαθαίνω ὅτι κάποιοι, Ἀδελφοί, κυκλοφοροῦν χωρίς μάσκα στίς ἐνορίες τους ἤ καί ὅταν κατεβαίνουν στήν Πόλη καί ἄρχισαν νά μᾶς σχολιάζουν δυσμενῶς οἱ Τοπικές μας Ἐφημερίδες. ΟΧΙ, ἀδελφοί, γιατί θά σᾶς ἐπιβληθοῦν πρόστιμα, ἀλλά καί γιατί ἐμεῖς πρέπει νά δείχνουμε τό καλό παράδειγμα πειθαρχίας καί στούς Νόμους τοῦ Κράτους, ὅπως ἦσαν πάντοτε οἱ καλοί Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί», τόνισε.

Πρωινές Αιχμές

*Σας προειδοποιήσαμε εγκαίρως με το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο της Τρίτης για τις κλινικές. Προφανώς η εξέλιξη της πανδημίας αλλάζει τα δεδομένα μέρα παρά μέρα, όμως αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για όλα. Χρειάζεται ένας υποτυπώδης σχεδιασμός.

*Με εννέα επικουρικές νοσηλεύτριες ενισχύεται εντός των ημερών το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, με απόφαση Καρβέλη. Για την Αμαλιάδα δεν έμαθα κάτι διότι δεν βλέπω να υπάρχει και κάτι.

*«Κλειδωμένο» κατά 80% είναι το όνομα του νέου προέδρου του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υπηρεσιακό της ΠΕ Ηλείας με γνώσεις και εμπειρία στον πρωτογενή τομέα.

*Σαν να «μαζεύεται» ο Μπούρας μετά το περιφερειακό συμβούλιο, καθώς υπέγραψε την επιστολή προς την Κεραμέως και άρχισε να δείχνει –έστω όψιμο– ενδιαφέρον για τη στελέχωση της Μουσειολογίας. Μάλλον θα κατάλαβε ότι τα 23 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας δεν προσφέρονται εν λευκώ. Σκοπός όμως είναι να ανακληθεί και η εισήγηση της Κοσμητείας για κατάργηση.

*Επιτροπή Ψηφοδελτίων θα συγκροτήσει σύντομα η Φώφη, σύμφωνα με τα parapolitika.gr. Λέτε να ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ή μήπως θέλει να έτοιμη σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού από την πλευρά του Μητσοτάκη μέσα στο 2021;

Σε εγρήγορση

Στενά παρακολουθεί το ζήτημα της επέκτασης του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς ο Γιάννης Λυμπέρης, αφενός επειδή ξέρει τη σπουδαιότητα του έργου και αφετέρου δεν βλέπω να ασχολείται και κανένας άλλος σοβαρά. Ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας δεν έχει σκοπό να περιμένει να φτάσουμε στο 2023 και να ψάχνουμε πού θα ακουμπήσουμε τα σκουπίδια, για αυτό και επιδιώκει στο μέτρο του εφικτού να προωθήσει τάχιστα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να χρηματοδοτηθεί το έργο και να δημοπρατηθεί εντός του 2021.

Επισήμανση

Την ανάγκη να αυξηθούν οι εθελοντές αιμοδότες υπογράμμισε η γιατρός του Σταθμού Αιμοδοσίας του ΓΝ Πύργου, Έλσα Ζαχαριαδάκη, τονίζοντας ότι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ. «Από έλλειψη αίματος θαρρώ κι όχι από κορωνοϊο θα φύγουν οι άνθρωποις. Ας βοηθήσουμε όλοι οι εθελοντές αιμοδότες και ΚΥΡΙΩΣ οι συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύουμε. Δυστυχώς ήδη κινδυνεύουν πολλές ζωές στο Γ.Ν.Πύργου», τόνισε.

Μήνυμα

Τον Ουίνστον Τσόρτσιλ επικαλέστηκε ο αντιδήμαρχος Πηνειού, Σπύρος Βασιλείου, μαλλον για να σχολιάσει τα πρόσφατα γεγονότα. «Έχεις εχθρούς; Καλώς! Αυτό σημαίνει ότι έχεις  ορθώσει το ανάστημά σου για κάτι, κάποτε στη ζωή σου», έγραψε σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.

«Καμπανάκι» για δασικούς χάρτες

Δεν φαίνεται να συμμερίζεται (όχι άδικα) την αισιοδοξία του Ταγαρά ο Μιχ. Κατρίνης σχετικά με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών. Ο βουλευτής Ηλεία του ΚΙΝΑΛ τόνισε σε τοποθέτησή του στη Βουλή ότι η Ηλεία ήταν από τους πρώτους νομούς που μπήκαν στην κύρωση των δασικών χαρτών, παρά την ελλιπή επίσημη ενημέρωση, αλλά και το υψηλό παράβολο που λειτουργούσε ως αντικίνητρο για τυχόν αντιρρήσεις. Ενδεικτικά τόνισε ότι το 20% των βοσκοτόπων σε υψόμετρο πάνω από 50μ. έχουν χαρακτηριστεί δασικά. Για τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί, ανέφερε ότι μόνο στην Ηλεία ξεπερνούν τις 12.000, ενώ έχει εξεταστεί μόνο το 20% με την διαδικασία να έχει σταματήσει από τον Ιούλιο 2019, και κατά συνέπεια είναι αναγκαίο να δοθεί νέα δυνατότητα υποβολής.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Ανασταίνει το τρένο

Την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου σε όλη την Πελοπόννησο έχει βάλει στοίχημα ο Ηλείος πρόεδρος του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς. Προ ημερών παρουσίασε τη μελέτη για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο, έργο προϋπολογισμού 15,4 εκατ.  που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις αρχές του 2021. Σύντομα θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις και για τη γραμμή Πάτρα-Πύργος, ώστε να ζωντανέψει ένα μεταφορικό μέσο άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της Πελοποννήσου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος