FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 03/11/2020

Ημερομηνία: 03-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επιτροπή ενστάσεων για τα πρόστιμα 

Επειδή τα μέτρα για τον  κορονοϊό δεν είναι πάντα αντιληπτά και κατανοητά, πολύς κόσμος δυσανασχέτησε για την επιβολή προστίμων. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ενημερώθηκε σχετικά και για αυτό το λόγο αποφάσισε να συγκροτήσει τριμελή επιτροπή για την επανεξέταση υποβολής ενστάσεων ως προς την επιβολή χρηματικού προστίμου λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Την επιτροπή απαρτίζουν η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Πηνελόπη Σουδενιώτη, η Προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Αναστασία Παπίρη, και η Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ασημίνα Χαλικιά. Η τριμελής Επιτροπή θα συνεδριάζει στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Ηλείας. Και τις τρεις τις γνωρίζω, είναι έμπειρες και αδέκαστε, οπότε ουδείς θα αδικηθεί.

Πρωινές Αιχμές

-Πιθανόν να έχουμε μίνι ανασχηματισμό σε δήμο της νότιας Ηλείας. Οι αλλαγές μάλλον θα αποφασιστούν απόψε.

-Για να ξέρετε, στη ΝΔ έχουν κυκλώσει τον δήμο Πύργου από τώρα για το 2023 και ήδη βολιδοσκοπούν πρόσωπα.

-Τα νέα για τον δρόμο πράγματι είναι καλά, όμως επειδή έχουμε καεί στο χυλό, ας περιμένουμε και την τελική απάντηση από την DGCOMP.

-Η FARGECOσφραγίστηκε, αλλά η υπόθεση έχει και συνέχεια. Αρχικά θα γίνει –αν δεν έχει ήδη γίνει- προσφυγή στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης του αντιπερ/ρχη Ηλείας και στη συνέχεια θα περιμένουμε τι θα πει το ΣτΕ.

-To κύμα φυγής συνεχίζεται στο Νοσοκομείο Πύργου. Πέραν των γνωστών αποχωρήσεων, επικείται άλλη μία -αν δεν έχει ήδη γίνει- προς την Κυπαρισσία αυτή τη φορά. Πρόκειται για επικουρικό γιατρό Μικροβιολόγο που προσελήφθη σχετικά πρόσφατα.

Κατεβαίνει Ηλεία 

Τα σχολεία του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα επισκεφθεί αύριο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τον οποίο θα υποδεχθεί ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο κ. Φαρμάκης θα επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανολάδας, το Λύκειο Λεχαινών και το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας.

Έλεγχος λαϊκών 

Την εποπτεία και τον έλεγχο των λαϊκών αγορών ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Πηνειού, Σπύρος Βασιλείου με απόφαση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου. Για την υποβοήθηση του έργου του συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι υπηρεσιακοί Τασία Θεοδωρακοπούλου και Γιάννης Παπουτσής.

Εύσημα 

Τα εύσημα στους συναδέλφους του στην ΟΠΚΕ απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, για την προχθεσινή σύλληψη του δραπέτη. Όπως ανέφεε, η επιτυχία δεν ήταν τυχαία διότι συνεχίζει το σερί επιτυχιών σε υποθέσεις ναρκωτικών, ομηρίας ποινικών υποθέσεων , κ.ά., και οφείλεται στον επαγγελματισμό, το φιλότιμο και τη μεθοδική δουλειά, όλων των αστυνομικών της Υπηρεσίας.

Δηκτικός 

Με το γνωστό καυστικό χιούμορ στηλίτευσε τη στάση του Πανεπιστημίου Πατρών ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, υπενθυμίζοντάς τους το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί το ίδρυμα να έχει σχολή Ιστορίας & Αρχαιολογίας οπουδήποτε αλλού στη Δυτική Ελλάδα από την Ηλεία, για αυτό και ζήτησε την διόρθωση του σφάλματος. «Διαφορετικά είναι σαν να ομολογείτε ότι η απόσταση που χωρίζει το Αγρίνιο ή την Πάτρα από την Ιστορία, την Αρχαιολογία και τη Μουσειολογία, είναι η ίδια με εκείνη που χωρίζει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας από τη Λογική» σχολίασε με νόημα!

Διευκρίνισε 

Τους λόγους της αποχής του από την ψηφοφορία για τον εκπρόσωπο της Χ.Α. εξήγησε ο περ/κός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακων/νου, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Όπως ανέφερε, ο λόγος της αποχώρησής του ήταν θέμα συνείδησης. «Αποχώρησα από τη συνεδρίαση για να μην χαλάσω το αντιφασιστικό πανηγύρι. Ήταν απολύτως αδύνατο να συνταχθώ με την αντιφασιστική πλειοδοσία από εκείνους που με την καθημερινή πρακτική τους στρώνουν το χαλί στον φασισμό. Με εκείνους που διαφέρουν από τους φασίστες απλά στο οτι θεωρούν την βία κρατικό μονοπώλιο. Δεν είναι δημοκρατία αυτό. Είναι marketing, όχι πολιτική», τόνισε.

Νέο μυθιστόρημα από την Ελ. Μπερτσάτου 

«Το όστρακο» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της βραβευμένης συγγραφέως και μέλους της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.)Ελένης Μπερτσάτου από το Σκουροχώρι Ηλείας. Ο τίτλος του βιβλίου έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, καθώς το όστρακο της ιστορίας,  περιείχε  ένα μαργαριτάρι, το οποίο για τον ήρωα δεν ήταν απλώς ένα κόσμημα.  Ήταν σώμα ιερό, απαρχή της ύπαρξής του.Ανατροπές, μάχες με εξωτερικούς και εσωτερικούς δαίμονες  και η πραγμάτωση του σκοπού ως πλήρωση, κάθαρση και μήνυμα ζωής.Η παρουσίαση του βιβλίου, Covid επιτρέποντος, προσεχώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος