FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/09/2021

Ημερομηνία: 02-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στο «κόκκινο» η Ηλεία!

«Κοκκίνισε» η Ηλεία, καθώς από χθες ανέβηκε στο επίπεδο 4 του Επιδημιολογικού Χάρτη που δημοσιεύτηκε στο covid19.gov.gr, καταγράφοντας δείκτη θετικότητας 8,27%, τον υψηλότερο πανελλαδικά. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επιδημιολογικός χάρτης για τις «κόκκινες» περιοχές, θα εφαρμοστεί σειρά μέτρων, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12, αναστολή εκδηλώσεων και θρησκευτικών τελετών, καθώς και σημαντικοί περιορισμοί στην εστίαση. Ωστόσο, ο Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος εκτελεί χρέη υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι «θα εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα ανανεώνει και θα επεκτείνει την προϋπάρχουσα, οι οποία λήγει στις 6 το πρωί της Παρασκευής». Τόσες… γιορτές, τόσα… πανηγύρια… τι περιμέναμε!

Απαντήσεις

Σαφείς απαντήσεις για την Ηλεία επιδιώκει να λάβει ο Μιχάλης Κατρίνης, για αυτό και κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Σταϊκούρα για το αν θα εντάξει την Ηλεία στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών και με ποια κριτήρια θα διαθέσει τους πόρους του Ταμείου Κρατικής Αρωγής, καθώς και με ποιον τρόπο θα ενισχύσει το χαμένο αγροτικό εισόδημα και τους πυρόπληκτους επαγγελματίες.

Περιγραφή

Τις βασικές παραμέτρους του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την πυρόπληκτη Ηλεία περιέγραψε προχθές στο περ/κό συμβούλιο ο Πάνος Μπράμος, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση των πυροπλήκτων περιοχών να αποτελέσει πεδίο σύμπραξης της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού. Όπως ανέφερε ο Ηλείος περ/κός σύμβουλος, πρέπει να αποτραπεί η δημογραφική ερήμωση και η οικονομική συρρίκνωση με ένα Πρόγραμμα που θα είναι  προϊόν διαβούλευσης και συνεργειών, με κοινές αντιλήψεις και ορθή ιεράρχηση αναγκών, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, να αντλεί εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και να αποτελέσει ολοκληρωμένη πρόταση προς την Κυβέρνηση.

Γνώστης

Μεστή και τεκμηριωμένη η τοποθέτηση του Κώστα Παπακαν/νου στο προχθεσινό περ/κό συμβούλιο, ο οποίος επισήμανε ότι την επόμενη μέρα δεν πρέπει να κυριαρχήσουν οι μηχανικοί αλλά οι δασολόγοι. Ενώ συμφώνησε στο 90% των όσων είπε ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας, διαφώνησε εμμέσως –και ζήτησε διευκρινίσεις- στο θέμα των μη νόμιμων στάβλων.

Eπιστολή για τη σταφίδα

Επιστολή στον ΥΠΑΑΤ έστειλε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, με την οποία ζητά άμεσα συνάντηση για τη φετινή σοδειά της σταφίδας. Όπως επισημαίνει, οι σταφιδοπαραγωγοί-μέλη της Ομάδας είναι αγανακτισμένοι γιατί δεν μπορούν να παραδώσουν το προϊόν τους, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παλετοκιβώτια, με αποτέλεσμα να μένουν οι σταφίδες στα αλώνια και οι σταφιδοπαραγωγοί να είναι κάθε βράδυ στα χωράφια να τις φυλάνε. « Επίσης άλλες χρονιές παίρναμε προκαταβολές από την Παναιγιάλειο που είχαμε υπογράψει τις συμβάσεις και οι σταφιδοπαραγωγοί πλήρωναν τους εργάτες που είχαν τρυγήσει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και σε λίγες ημέρες οι σταφιδοπαραγωγοί θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα και ζητάμε συνάντηση για να λυθεί το πρόβλημα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαλιανάτος

Θερινή συζήτηση

Την ευκαιρία να συζητήσουν σε χαλαρό κλίμα είχαν προ ημερών ο Πυργιώτης νομικός και στέλεχος της Κεντροαριστεράς, Παύλος Αθανασόπουλος, και ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο, Γιάννης Βούλγαρης, ο οποίος είχε επιλέξει να παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο στο Κτήμα Μερκούρη προ διετίας. Η μεταξύ τους συζήτηση περιελάμβανε τα πάντα, από τις εξελίξεις στην εγχώρια πολιτική σκηνή μέχρι τα τεκταινόμενα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Σας τα γράψαμε προχτές για την υποψηφιότητα Καστανίδη ότι θα επισημοποιηθεί. Αυτό αλλάζει λίγο τους συσχετισμούς στην Ηλεία, διότι ο Γεωργιόπουλος θα τον στηρίξει ανοιχτά.

*Για τον Γιατρά μην έχετε αμφιβολίες, στηρίζει θερμά και ανοιχτά Φώφη. Στη Βύλιζα δεν πήγε γιατί είχε το τετραετές μνημόσυνο του γιου του, οπότε η απουσία του ήταν δικαιολογημένη.

*Ένταση μεταξύ Αντωνακόπουλου και του προέδρου του Περ/κού συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλου, προέκυψε προς το τέλος του περ/κού συμβουλίου, η οποία τερματίστηκε χάρη στην κατευναστική παρέμβαση Φαρμάκη. Δεν ήμουν παρών αλλά εμπιστεύομαι τον «νέστορα» της δημοσιογραφίας, Ανδρέα Καπογιάννη, ο οποίος τα περιγράφει αναλυτικά στη σελίδα της ΑΥΓΗΣ στο fb.

*Μπορεί το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη  να έχει βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια, τα στελέχη του όμως κάνουν καριέρα. Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης είναι πλέον υπουργοί, ενώ ο Βελόπουλος προτίμησε αυτόνομη πορεία και προς το παρόν του βγαίνει. Θα έχουν ενδιαφέρον οι μεταξύ τους κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις.

*Ποιος αιρετός έχει αποφασίσει να διαφοροποιήσει το στιλ του, κάτι που θα το δείτε και στα επόμενα περ/κά συμβούλια;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος