FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/12/2020

Ημερομηνία: 02-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης

Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για την υποστήριξη του Συντονιστή Διαχείρισης covid και του Αναπληρωτή του συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλου για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας στο Διοικητήριο σε έκτακτο συμβάν ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος. Την επιτροπή αποτελούν η Δ/ντρια Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας & Κίνησης Οχημάτων, ώστε σε περίπτωση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Στόχος είναι η αποτελεσματική επικοινωνία με ενδεχόμενο περιστατικόκορονοϊού για το χρονικό διάστημα που απαιτείται από το πρωτόκολλοτου ΕΟΔΥ, ανάλογα με τη σοβαρότητά του(επιβεβαιωμένο κρούσμα, επαφή υψηλού / χαμηλού κινδύνου) η εκπαίδευση σχετικά με τις απαιτούμενες ενέργειες των ίδιων των εργαζομένων, σε περίπτωσηεμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων, η επίβλεψη διαδικασιών ειδικής απολύμανσης, όταν προκύπτει ανάγκη, και η ταχεία και αποτελεσματικήιχνηλάτηση.

Πρωινές Αιχμές

*Έχουμε αντιληφθεί ότι δεν θέλει ούτε ένας γιατρός να εργαστεί στο Νοσοκομείο του Πύργου; Τους λόγους τους έχουμε αναζητήσει ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε;

*Ό,τι αποφασιστεί για τα ΑΕΙ της Ηλείας, θα πρέπει να αποτυπωθεί και στο Μηχανογραφικό 2021, δηλαδή το αργότερο ως τον Μάρτιο. Άρα εντός διμήνου η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή θα λάβει τις εισηγήσεις, θα τις αξιολογήσει και θα τις παραδώσει στο υπουργείο Παιδείας. fastTrackσκούπα μυρίζομαι.

*Στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία προτείνουν ηρεμία για τις εσωκομματικές, διότι είναι πιθανό να τους προλάβει ο Μητσοτάκης με πρόωρες εθνικές εκλογές.

*Αρκετά βελτιωμένη η επικοινωνιακή πολιτική του δήμου Πύργου το τελευταίο διάστημα με τα Banner. Όσον αφορά την επί της ουσίας πολιτική, βλέπω ότι έχει δοθεί βάρος στην παιδεία και στην κάλυψη κενών που αδυνατεί να καλύψει η κεντρική εξουσία.

*Επειδή έχω μέρες να το γράψω, να μην ξεχνά ο αρχηγός του Πυροσβεστικου Σώματος την ηθική του υποχρέωση να διορθώσει το σφάλμα του προκατόχου του με την πλατφόρμα που είναι στην Τρίπολη.

Με τη διάβρωση

Με το θέμα της διάβρωσης των ακτών της Ηλείας ασχολείται το τελευταίο διάστημα η βουλευτής Ηλείας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου. Το πρόβλημα είναι έντονο στην Αχαΐα, όμως έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται και σε ακτές της Ηλείας, και δεν αποκλείεται να συζητηθεί αναλυτικά σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Τους ευχαρίστησε

Ξεχωριστές ευχαριστίες εξέφρασε προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ο Διονύσης Καλαματιανός, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι απέκτησε προσωπική εικόνα τις προηγούμενες ημέρες, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί δικός του άνθρωπος στο νοσοκομείο, αλλά για noncovidπεριστατικό. «Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω δημόσια για τις συγκινητικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά για να σώσουν ζωές. (…) Επιβεβαίωσα από πολύ κοντά με πόση αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, αλλά και υπό αντίξοες συνθήκες προσφέρουν οι υγειονομικοί μας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους», ανέφερε.

Στηρίζει

Την ανάγκη προστασίας των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα υπογράμμισε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, Χρύσα Ζούπη, με αφορμή την καταγγελία της απολυμένης μητέρας για καταχρηστική απόλυση από κατάστημα ξένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Πύργο.  Η κα Ζούπη επισήμανε ότι αν διαλυθεί ο ιδιωτικός τομέας, οι επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή θα είναι απρόβλεπτες.

Υπεραισιόδοξος

Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς σχετικά με τους δασικούς χάρτες, καθώς στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανέφερε ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου του 2021 θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες σε όλη την Ελλάδα και ως το τέλος του επόμενου έτους θα έχει κυρωθεί το 90% και θα απομένει μόνο η εκδίκαση των ενστάσεων και αντιρρήσεων. Για το πώς θα γίνει αυτό, με τόσες προσφυγές στο ΣτΕ για τις εξαγορές και τις αντιρρήσεις, έχω ισχυρές αμφιβολίες αλλά ας ελπίσουμε ότι θα διαψευστώ εγώ. Σας θυμίζως πως είναι υποχρέωσή μας να έχουμε τελειώσει με τους δασικούς χάρτες το 2022.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Έμπνευση από την «Αντιγόνη»

Το χθεσινό Zizanio News – Selfieedition, που βγήκε στον αέρα στις 20.30, ήταν εμπνευσμένο από την ταινία «Αντιγόνη», που προβάλλεται δωρεάν από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους. Τα «ζιζάνια» έκαναν μια… δυναμική πορεία υπέρ της πρωταγωνίστριας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όπως σας έγραψα και χθες, η ταινία είναι εξαιρετική, σπεύστε να τη δείτε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος