FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/11/2020

Ημερομηνία: 02-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αντέχει η Ηλεία

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η διασπορά του κορονοϊού στην Ηλεία. Χθες ανακοινώθηκαν τρία συνολικά, αλλά η αλήθεια ότι ο τρόπος με τον οποίο μετράει και ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, μας μπερδεύει λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, μόνο δύο από τα 19 άτομα από την Αλιφείρα βγήκαν θετικά, ενώ σήμερα θα εξεταστούν οι υπόλοιποι. Όσον αφορά τα τεστ στα δικαστήρια, τόσο στους δικηγόρους όσο και στους δικαστικούς υπαλλήλους έχουν βγει όλα αρνητικά μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό να μείνουμε σε χαμηλό επίπεδο, διότι κακά τα ψέματα, δεν μας παίρνει να μπει λουκέτο στην εστίαση του νομού. Η ύφεση θα είναι τρομακτική.

Πρωινές Αιχμές

*Ορυμαγδό εξελίξεων προκάλεσαν οι πρωτοσέλιδες αποκαλύψεις της Πρωινής, αφού ο δήμος Πύργου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, ενώ η είδηση «ταξίδεψε» ως την ΕΤ3. Έχω την εντύπωση όμως ότι μάλλον αργήσαμε.

*Στην κοσμητεία είναι σαφείς όλοι. Να μην προτείνουμε «διακοπή λειτουργίας» αλλά «παύση», που έχει μόνιμο χαρακτήρα. Μη μας αφήσουν να νομίζουμε δηλαδή ότι μπορεί και να ξανανοίξει το τμήμα.

*Παραιτήθηκε, αλλά μόλις πέρασε μία ημέρα απουσίας του, αντιλήφθηκαν το χάος που επέρχεται και τον έπεισαν να επιστρέψει.

*Νέα σύνθεση στη ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ. Γραμματέας παρέμεινε ο Σάκης Γιατράς και αναπληρωτής ο Βας. Μανδαράκης. Πότε έκαναν ψηφοφορία, πότε συγκροτήθηκαν σε σώμα, μη με ρωτήσετε. Fasttrackδιαδικασίες.

*Για ποιον λένε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ότι παραμένει ανεξήγητα σιωπηλός;

ATΜ και ιατρείο

Το ποσό των 18.000 ευρώ για τη λειτουργία του ιατρείου στη Δίβρη θα διαθέσει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ παράλληλα προχωρά και η –πιο περίπλοκη- υπόθεση του ΑΤΜ σε Δίβρη, Λάλα και Πανόπουλο. Ο δήμαρχος Γ. Γεωργιόπουλος έχει λάβει προσφορές από πιστωτικό ίδρυμα και περιμένει και άλλες, ενώ ήδη έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό κονδύλι 600 ευρώ μηνιαίως για τον σκοπό αυτό.

Επιφυλακή

Δεν επαναπαύεται στο θέμα του κορονοϊού ο Σάκης Μπαλιούκος, διότι ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έχει γηρασμένοπλήθυσμο, που συνιστά ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Θέλει προσοχή γιατί πιθανή διασπορά του ιού στην περιοχή θα είναι επικίνδυνη, ειδικά αν οι μετανάστες εργάτες δεν εντοπιστούν και δεν απομονωθούν μέχρι να αναρρώσουν.

Ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού. Η διαδικασία υπό την επίβλεψη του δ/ντή Προκόπη Παπαζαφείρη κύλησε ομαλά την Παρασκευή με τα πρώτα 20 ύποπτα κρούσματα από την Αλιφείρα, ενώ σήμερα θα πάνε και οι υπόλοιποι. Πιθανότατα σήμερα ή αύριο να εγκατασταθεί και το isobox για την ασφαλέστερη λήψη των δειγμάτων.

Ένα σωστό κι ένα λάθος

Παράταση για έναν ακόμα χρόνο στην υποχρεωτική δημοσίευση των διακηρύξεων θα δώσει η κυβέρνηση, όπως απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας στη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Β.Κεγκέρογλου Η σχετική διάταξη που έχει προετοιμαστεί σε συνεργασία με τον  Γεωργιάδη, θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις δημόσιες συμβάσεις που επικαιροποιεί τον ν.4412/2016. Σωστή απόφαση. Ωστόσο, δεν εξετάζεται πρόγραμμα ενημέρωσης για την πανδημία μέσω περιφερειακών μέσων τη δεδομένη στιγμή, ενώ μας είπε τα 20 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν κατά 26% στα περ/κά ΜΜΕ. Όχι δίκαια όμως, κ. Πέτσα μου.

Κοινωνική Κουζίνα

Με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο υπεύθυνος του γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Πύργου, Γιάννης Πλεμμένος, όπου συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας της Μητρόπολης με τους Εθελοντές για την ανάπτυξη νέων δράσεων προς όφελος των περισσότερο αδύναμων πολιτών. Ο κ. Πλεμμένος τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικής Κουζίνας αλλά και στην επανασύσταση Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συνεργασία με το σύλλογο Νέων Καταραχίου, κάτι που θα στηρίξει ο Σεβασμιότατος με την παροχή στέγασης. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου νέων Καταρραχίου, Αλέξης Γιαννακοπουλος.

Τίμησαν τον Γέρο της Δημοκρατίας

Στο Καλέντζι βρέθηκε χθες το ΠΑΣΟΚ της Αχαΐας, για να τιμήσει τον Γέρο της Δημοκρατίας, Γεώργιο Παπανδρέου, με τη συμπλήρωση 52 ετών από τον θάνατό του. Παρόντες ήταν (από αριστερά, αλλά δεν τους ξέρω και όλους): γραμματέας ΝΕ ΚΙΝΑΛ Αχαΐας, Ν. Μοίραλης, ο εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου, Κ. Κατσανέβας, ο πρ.Περ/ρχηςΔυτ. Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας με τη σύζυγό του και τέρμα δεξιά το μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, Άρ. Καρβούνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος