FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/03/2021

Ημερομηνία: 02-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σταθερά τριψήφια τα κρούσματα

Παραμένει τριψήφιος ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην Ηλεία, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στον νομό έχουμε συνολικά 118, εκ των οποίων τα 32 νοσηλεύονται και τα 86 έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό. Τα περισσότερα καταγράφονται στον δήμο Ήλιδας (47), ακολουθεί ο Πύργος με 25, οι δήμοι Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με 15 και η Ζαχάρω με 13. «Καθαροί» είναι ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με μόλις ένα και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με μόλις δύο κρούσματα. Χθες προστέθηκαν δέκα στην Ηλεία, ενώ ψηλά παραμένει η Αχαΐα με 81. Ορόσημο πλέον η Καθαρά Δευτέρα (15/3) για να δούμε αν θα ανασάνουμε.

Περί Κουφοντίνα

Την άποψή του για τον χειρισμό της υπόθεσης Κουφοντίνα εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, τονίζοντας ότι αν δεν του έχουν δοθεί όλα τα έγγραφα, να τα λάβει από τις αρμόδιες Αρχές, με βάση και τα όσα συστήνει ο Συνήγορος του Πολίτη. Ο κ.Τζαβάρας υποστήριξε ότι δεν διαφοροποιείται από την επίσημη θέση της ΝΔ, εξηγώντας χαρακτηριστικά: «Με βάση την αρχή του κράτους δικαίου, αυτός που κάνει απεργία πείνας, θα πρέπει οπωσδήποτε αν φτάσει να αντιμετωπίζει κίνδυνο της ζωής του, το κράτος να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο. Αυτό έκανε ο αρμόδιος εισαγγελέας που διέταξε τη σίτισή του. Να πάει στα δικαστήρια, αλλά για να πάει πρέπει να έχει όλα τα χαρτιά. Αν τα ζητά, θα πρέπει να μεσολαβήσει ο ΣτΠ για να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του», σημείωσε ο Ηλείος βουλευτής.

Βολές

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητά ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβ. εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, για να αντιστραφεί η οριακή κατάσταση με τους Παθολόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. «Θεωρώ αδιανόητο, στην κορύφωση της πανδημίας, το νοσοκομείο Πύργου να μένει πρακτικά χωρίς παθολόγους. Αυτή τη στιγμή, η σύνεση και η αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο κοινωνικό σύνολο, πρέπει να κυριαρχήσουν. Καλώ τον Υπουργό Υγείας να ασχοληθεί προσωπικά-εντός της ημέρας-με το σοβαρό αυτό ζήτημα, που προκαλεί αναστάτωση σε όλη την Ηλεία», τόνισε σε ανάρτησή του.

Μύδροι

«Μύδρους» εναντίον του Παν/μίου Πατρών εξαπέλυσε ο αντ/ρχος Παιδείας του δήμου Πύργου, Γ. Παπαδημητρίου, για τη στάση που κρατά στο θέμα της Μουσειολογίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι μάσκες έπεσαν» και τόνισε ότι προφανώς έχει το αυτοδιοικήτο και αποφασίζει, αλλά Ως φορέας γνώσης υποχρεούται να αφουγκράζεται την κοινωνία, να διακατέχεται από δημοκρατικό πνεύμα, να λειτουργεί ενωτικά και όχι διχαστικά.

Συζήτηση για τα Λουτρά

Επικοινωνία με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, είχε πριν από μερικές ημέρες ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές. Οι νέες αλλαγές προβλέπουν πιο  ισχυρή συμμετοχή των δήμων στη διαχείριση, κάτι που θεωρεί θετικό ο κ. Αλεξανδρόπουλος. Αμφότεροι συμφώνησαν να ξανασυζητήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα με κοινό στόχο την αξιοποιση των ιαματικών πηγών Καϊάφα.

Δικηγορική διαμαρτυρία

Με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, στους οποίους και παρέδωσαν ψήφισμα με τα προβλήματα από τη μη λειτουργία των Δικαστηρίων και την τραγική οικονομική και επαγγελματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειονότητα των δικηγόρων. Την Ηλεία εκπροσώπησαν η Κατερίνα Βέρρα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας και ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Από τώρα έχει ξεκινήσει την κατάρτιση ψηφοδελτίου ο ένας από τους «μνηστήρες» του δήμου Ζαχάρως.

*Κάθε μέρα που περνάει, αυξάνονται και οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας το 2023ο Άρης Παναγιωτόπουλος.

*Ο Θύμιος πάντως το ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναβάλει. «Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;» σχολίασε χαρακτηριστικά σε «πηγαδάκι».

*Διαβάζω στα αχαϊκά ΜΜΕ περί καλών σχέσεων Κατσιφάρα-Σπηλιόπουλου και εκπλήσσομαι. Μέχρι το 2023 έχουμε καιρό, πολλά μπορεί να δούμε.

*Ο Τζαβάρας δεν «μάσησε» ποτέ τα λόγια του, ασχέτως πολιτικού κόστους, τώρα θα «μασήσει»; Πάντα λέει αυτό που πιστεύει, για αυτό και χαίρει διακομματικής εκτίμησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος