FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 01/12/2020

Ημερομηνία: 01-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στηρίζει το Φεστιβάλ

Αρωγός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Όπως ανέφερε, φέτος λόγω πανδημίας οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές, αλλά με την ίδια πάντοτε διάθεση των διοργανωτών να προσφέρουν βήμα και λόγο στους κινηματογραφιστές του αύριο. «Σε πείσμα των καιρών, κόντρα στον δικαιολογημένο φόβο, το φεστιβάλ είναι και φέτος γεγονός, αποδεικνύοντας πως ο κορωνοϊός μπορεί να ανατρέπει σχέδια αλλά δεν ανατρέπει την ανθρωπότητα και την ανθρώπινη έκφραση. Η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με περηφάνια στηρίζει το Φεστιβάλ που με επίκεντρο την γη της ολυμπιακής φλόγας, εκτείνεται πολύ πέρα από τα σύνορα της περιοχής μας και της Ελλάδας, δίνοντας βήμα στους κινηματογραφιστές του μέλλοντός μας. Καλές προβολές!» τόνισε στο μήνυμά του.

Πρωινές Αιχμές

*Άδεια ακτινοπροστασίας πήρε το ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα νέας πτέρυγας- δωρεά Παπαδάκου. Από Τρίτη μάλλον θα έρθει προσωπικό από τη Siemens για την εκπαίδευση του προσωπικού.

*Σας συστήνω να δείτε την ταινία «Αντιγόνη» στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους.

*Μήπως να νοικιάζαμε ένα πουλμανάκι να πηγαινοφέρνει τους γιατρούς από τον Πύργο στην Αμαλιάδα και τούμπαλιν;Αυτά συμβαίνουν όταν παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις.

*Για τη συμπεριφορά ιερέων που εκθέτουν τη Μητρόπολη και τον ίδιο τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανό, το σχολίασα εγκαίρως. Δεν γίνεται ο ίδιος ο Σεβασμιότατος να φοράει μάσκα, ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος, να νοσηλεύτηκε στο Ρίο και κάποιοι να συνεχίζουν απτόητοι και ασεβείς.

*Τον Φεβρουάριο, λίγο πριν από το μηχανογραφικ 2021, οι τελικές αποφάσεις για τα ΑΕΙ (και) της Ηλείας. Αναμένεται μάχησκληρή και αδυσώπητη.

Πλήθος ευχών 1

Αμέτρητες ευχές δέχθηκε τηλεφωνικά και διαδικτυακά για την ονομαστική του γιορτή ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος οι περιστάσεις φέτος δεν επιτρέπουν παραδοσιακό εορτασμό με διά ζώσης επικοινωνία, αφού προέχει η Δημόσια Υγεία και η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πλήθος ευχών 2

Εκατοντάδες ευχές δέχθηκε χθες ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, για την ονομαστική του γιορτή. Το τηλέφωνο δεν σταμάτησε λεπτό να χτυπάει, ενώ αμέτρητα ήταν τα μηνύματα στο προφίλ του στο facebook. Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ανταπόκριση του κόσμου ανταποδίδοντας ευχές με την υπόμνηση του βίου του Πρωτόκλητου αποστόλου Ανδρέα.

Χαρούμενη

Ιδιαίτερα χαρούμενη είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Δρ Ερωφίλη-Ίρις Κόλια, μετά και τα νέα ευρήματα της ανασκαφικής έρευνας στο Αυγείο. Κάθε αρχαιολογική ανακάλυψη κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και συμβάλλει στην προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Ηλείας και κατ’ επέκταση στην αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού, κορονοϊού επιτρέποντος πάντα.

Οκτώβριος και πλειοψηφικό

Μια ιδέα από το τι θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση έδωσε σε τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θ.Λιβάνιος. Η απλή αναλογική καταργείται οριστικά και επιστρέφουμε στο πλειοψηφικό. Πολύ πιθανό να οριστεί και ένα ποσοστό που θα δίνει τη νίκη στον δήμαρχο από τον α΄γύρο. Επίσης οι εκλογές θα αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές και θα διεξάγονται Οκτώβριο, ενώ οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί ως τις 30 Ιουνίου για να υπάρχει επαρκής χρόνος για την προεκλογική εκστρατεία.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Εύστοχη επισήμανση

Την επισήμανση ότι η  Ελληνίδα MαριαλέναΤσίρλη είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ρόλο της γγ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) έκανε η δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μαριάννα Σταθοπούλου. Παράλληλα, μετέφερε και τη συμβουλή της προς τους νέους –και κυρίως προς τους νέους νομικούς- για καλές σπουδές και σκληρή δουλειά συνδυασμένη με σεβασμό και ευγένεια προς όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος