FOLLOW US: facebook twitter

Γκαρσόνια των 400€

Ημερομηνία: 04-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Να μη γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης» προειδοποιούσε ο Ανδρέας κατά το μακρινό 1980 – παραμονές της εισόδου της χώρας στην ΕΟΚ και στην κοινή της αγορά.

Σχεδόν μετά από μισό αιώνα και από μία χρεοκοπία, η διάσημη ρήση δεν αποτελεί πια προειδοποίηση αλλά μάλλον περιγραφή της πραγματικότητας.

Σύμφωνα µε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών & Τουρισμού, το ένα τέταρτο της απασχόλησης στην Ελλάδα βασίζεται στον Τουρισμό.

Με άλλα λόγια, γίναμε τελικώς τα γκαρσόνια της Ευρώπης! Τώρα τα «γκαρσόνια» θα πληγούν ασύμμετρα από τη συνεχιζόμενη πανδημία, η οποία βάζει φρένο σε κάθε σκέψη μαζικού τουρισμού.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Μάας ξεκαθάρισε από νωρίς ότι φέτος το καλοκαίρι διακοπές στο εξωτερικό δυστυχώς «δεν προβλέπονται».

Αν όμως εκεί δεν προβλέπονται διακοπές, τότε ευλόγως εδώ προβλέπεται ύφεση.

Η Μέρκελ σχεδόν επέβαλε διακοπές στο εσωτερικό της Γερμανίας, απορρίπτοντας την ιδέα ανοίγματος των συνόρων για τουριστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση ξέκοψε συζητήσεις για αύξηση στον κατώτατο μισθό, που είχε προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί πως ο κατώτατος μισθός θα αυξανόταν με διπλάσιο ρυθμό από το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και αναμενόταν να ανέλθει στα 686 €μικτά από τα 650 € που είναι σήμερα.

Όλα αυτά βέβαια προ κορονοϊού.

Γκαρσόνια των 400 ευρώ θα γίνουμε…

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 4/5/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot