FOLLOW US: facebook twitter

Αιτήσεις αποζημίωσης για τους πυρόπληκτους της Κρέστενας

Ημερομηνία: 16-07-2024 | Συντάκτης:

-Ξεκινά από σήμερα η υποβολή για τους πληγέντες από τη φωτιά του 2022

Σε τροχιά αποζημιώσεων μπαίνουν οι πυρόπληκτοι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων από την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2022, καθώς τα αρμόδια υπουργεία ενέκριναν -έστω και με καθυστέρηση- το σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής.

Οι αποζημιώσεις θα χορηγηθούν μέσω του Προγράμματος Οικονομικών Ενισχύσεων «ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2022» από τον ΕΛΓΑ και από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων ζημιάς από τους πληγέντες δικαιούχους στους εξουσιοδοτημένους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι αιτήσεις και στη συνέχεια να διαβιβαστούν προς τις υπηρεσίες των υπουργείων για πληρωμή. Η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 14 Αυγούστου.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που κάηκαν από την πυρκαγιά της 24ης Ιουλίου στις τοπικές κοινότητες Καλλικώμου, Κρεστένων, Μακρισίων και Σκιλλουντίας.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Γριβάκης, πρέπει όλοι οι πληγέντες να σπεύσουν για αιτήσεις προκειμένου να πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται.

«Είναι σημαντικό που άνοιξε το πρόγραμμα για τις αιτήσεις, διότι είναι πάρα πολλοί οι πληγέντες αγρότες που έχουν υποστεί ζημιά και πρέπει να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν, διότι έρχεται δύσκολη χρονιά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει αγροτικό εισόδημα», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot