FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα να μην παραμείνει ΝΠΔΔ ο «Σταφιδόκαμπος»

Ημερομηνία: 31-10-2023 | Συντάκτης:

-Από το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς το ΥΠΕΣ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τη διατήρηση του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδόκαμπου ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών με αίτημά του το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Ανυφαντής, το Πνευματικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο Σταφιδόκαμπου ιδρύθηκε το 1992 με απόφαση του τότε κοινοτικού συμβουλίου για την ανάπτυξη πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων του χωριού, με πιο σημαντική την ίδρυση και λειτουργία του θερινού κινηματογράφου με την επωνυμία «ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ» το οποίο λειτουργεί κάθε καλοκαίρι.

«Το Πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο Σταφιδοκάμπου είναι ένα από τα 70 εξαιρεθέντα νομικά πρόσωπα της χώρας μας από την ενοποίηση που προέβλεπε ο Νόμος του Καποδίστρια με απόφαση του ΥΠΕΣ κ. Χάρη Καστανίδη και ένα από τα τρία που εξειδικεύονται στον κινηματογράφο (…) Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ είναι ο πρώτος που ιδρύθηκε από Δήμο ή Κοινότητα στη χώρα μας, σε μια εποχή που οι κινηματογράφοι μαζικά είχαν κλείσει. Το ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ σήμερα διαθέτοντας την μεγαλύτερη οθόνη προβολής στην χώρα μας, θεωρείται ίσως το κορυφαίο θερινό σινεμά, ένας χώρος εκπληκτικής ομορφιάς, που η παρακολούθηση μιας προβολής στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ είναι εμπειρία ζωής, Έχει δημιουργήσει θερινό Σχολείο Κινηματογράφου (…) και στη σκηνή του γίνονται κάθε καλοκαίρι, πέραν των κινηματογραφικών προβολών, και εκδηλώσεις μουσικές, θεατρικές, σχολείων (…)», τόνισε ο κ. Ανυφαντής.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η λειτουργία του δεν δημιουργεί δημοσιονομικό κόστος για τον Δήμο μας, λόγω του ότι ουδέποτε έχει λάβει ουδεμία χρηματική αποζημίωση ο Πρόεδρός ή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτός της υπερωριακής απασχόλησης δημοτικού Υπαλλήλου, που στηρίζει γραφειοκρατικά το Νομικό Πρόσωπο με αμοιβή 1.200 € τον χρόνο.

«Η λειτουργία του σινεμά καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού γίνεται με την εθελοντική συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Για λόγους λοιπόν ιστορικότητας, εξειδικευμένου αντικειμένου απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, δικαιολογείται η εξαίρεση αυτού από την κατάργηση του Ν 5056/2023. Για αυτό αιτούμαστε την διατήρηση του συγκεκριμένου Νομικού μας Προσώπου», κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot