FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα για αύξηση των θέσεων στάθμευσης ΑμΕΑ στην πόλη του Πύργου

Ημερομηνία: 23-05-2024 | Συντάκτης:

Συνάντηση Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων με Στ. Καννή και Β. Παναγόπουλο

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Συνάντηση στο Λάτσειο, με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Παναγόπουλο, είχαν χθες ο πρόεδρος και ο ταμίας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας κ.κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος και Γιάννης Πετρόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έθεσαν το ζήτημα ελεύθερης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρίες στην πόλη του Πύργου τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των ειδικών θέσεων στάσης και στάθμευσης σε σημεία της πόλης για την διευκόλυνση τους.

Συγκεκριμένα, μίλησαν για την δημιουργία δυο ακόμα θέσεων στην οδό Κοκκίνου (σήμερα υπάρχει μια) ώστε να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι με αναπηρία, κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής ΚΕΠΑ που πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα καθώς επίσης και να επιδιορθωθεί η επικίνδυνη όπως είπαν ράμπα που βρίσκεται επι του δρόμου.

Ακόμα, ζήτησαν τη δημιουργία μίας θέσης στάσης- στάθμευσης πλησίον της τράπεζας Πειραιώς, καθώς και άλλων δυο ακόμα θέσεων στο Κατάλοκο, για τους ανθρώπους με αναπηρία. Τέλος εκφράστηκε και η ανάγκη αύξησης των θέσεων πλησίον της κεντρικής πλατείας Πύργου -κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών- όπως άλλωστε ορίζεται και από τη σχετική μελέτη ανάπλασης της περιοχής.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι του Σωματείου κάλεσαν τους κ.κ. Καννή και Παναγόπουλο, να συνδράμουν με τις υπηρεσίες του δήμου, κατά την ημέρα εγκατάστασης του ειδικού μηχανήματος-seatrac στη περιοχή Πλάκες Κατακόλου, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί στις αρχές Ιουνίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot