FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Ούτε «άριστοι», ούτε αρεστοί!

Ημερομηνία: 03-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95820″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι μύθοι έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό. Τους ακούγαμε για χρόνια αλλά πλέον κανείς δεν τολμά να τους αναπαράγει. Και πως να τολμήσει να ισχυριστεί ότι τάχα όποιος είναι άνεργος, είναι επειδή δεν θέλει να δουλέψει, όταν περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες, επιστήμονες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν εγκαταλείψει την χώρα προς άγραν εργασίας. Φαίνεται όμως πως με την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, επέστρεψαν και τα στερεότυπα που συνδέονται άρρηκτα με τον πυρήνα της βαθιάς διαφθοράς και της αναλγησίας.

Πάρτε για παράδειγμα το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, τον κύριο Σπυρίδωνα Πρωτοψάλτη, σύμφωνα με τον οποίο «τα κύρια αίτια της ανεργίας είναι η έλλειψη δεξιοτήτων των ανέργων». Μετά από τούτο το απόλυτο πόρισμα, το λιγότερο που θα μπορούσε να υποθέσει κανείς για τον επικεφαλής μία τόσο ευαίσθητης θέσης, είναι ότι έχει πίσω του, τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακά, ειδικεύσεις, μετεκπαιδεύσεις, διδακτορικά, κλπ. Δυστυχώς όσο ζωηρή κι αν είναι η φαντασία, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την θλιβερή αλήθεια της κομματικής αφρόκρεμας. Τουτέστιν, με το ζόρι να έχει απολυτήριο λυκείου ο νέος διοικητής, γιατί για πτυχίο δεν έχει ούτε για δείγμα. Τι δηλώνει λοιπόν; Ότι εργάστηκε σε μία «δεξαμενή σκέψης» στο Ντένβερ ως αναλυτής, διεξάγοντας έρευνα σε θέματα αγοράς εργασίας και πρόσβασης στη μεταλυκειακή εκπαίδευση για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Τι λε ρε παιδί μου; Μιλάμε για σπουδή, όχι αστεία. Κι αυτός ο άνθρωπος τώρα, θα αντιμετωπίσει το braindrain…Είναι κι αυτός μάλλον ένας από τους άριστους που φυλούσε η ΝΔ καλά κρυμμένους στα αποδυτήρια της κομματικής νομενκλατούρας. Τι κι αν, διάφοροι από δαύτους δεν κατέχουν ούτε καν τα τυπικά προσόντα. Ουδέν πρόβλημα. Το πολύ πολύ να κάνουν μία, δύο, τρεις τροπολογίες παραπάνω. Όσες χρειαστεί, αρκεί να βολευτούν τα δικά μας άξια παιδιά, όπως με τον διοικητή της ΕΥΠ, όπου με μία νομοθετική αλχημεία, η κυβέρνηση όρισε πως για να γίνει κάποιος διοικητής της δεν απαιτείται κάποιος πανεπιστημιακός τίτλος, αλλά αρκεί μόνο μία «δεκαετής απασχόληση», ώστε να μπορέσει να αναλάβει τη θέση. Κι ας υποστήριζε ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πρότινος, πως δεν θα χρειαζόταν καμία αλλαγή νόμου για τον διορισμό του. Δεν φταίει όμως ο κ. Κοντολέων, ούτε ο κ. Πρωτοψάλτης για την σκανδαλώδη ανεπάρκειά του. Οι άνεργοι φταίνε, που δεν είναι ούτε «άριστοι», ούτε αρεστοί![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot