FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: “Κάθε μέρα δυστυχώς ξεμένουμε…”

Ημερομηνία: 22-07-2024 | Συντάκτης:

Έκκληση για αίμα από τη Συντονίστρια Δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας Έλσα Ζαχαριαδάκη

Γράφει η Κική Κολοβέρου


“Αιμοδοσία Νοσ. Πύργου. Κυριακή 21/7 και ώρα 13:00 μμ. Μηδέν από μηδέν, μηδέν… Ίντα να πω μπλιό!!! Από Δευτέρα τα καλύτερα. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…”. Με την ανάρτηση αυτή, η Κρητικιά Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας Έλσα Ζαχαριαδάκη, ενημέρωνε χθες πως έχουν ξεμείνει για ακόμα μια αφορά από αίμα την ίδια στιγμή που οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

“Ξεμένουμε κάθε μέρα! Πως τη γλιτώνουμε μέχρι τώρα ένας θεός ξέρει! Οι ασθενείς όμως ταλαιπωρούνται…” δήλωσε στην “Πρωινή”, και απεύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση στον κόσμο, ιδίως σε άτομα με ομάδα αίματος Α και Ο, να προσέρχονται στην Αιμοδοσία καθημερινές 9.00-13.00 και Σαββατοκύριακα και κάποια απογεύματα μετά από συνεννόηση στο τηλ. 26213601155.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και εξυπηρετεί όλο το νομό και αρκετά χωριά όμορων νομών, μας είπε, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι η Υπηρεσία Αιμοδοσίας μας που αποτελεί κι ένα από τα νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, να είναι κάθε στιγμή “ετοιμοπόλεμη”.

“Ελπίζουμε λοιπόν η φωνή μας να ακουστεί μέσα από τον τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συχνά χρησιμοποιούμε έτσι ώστε να αυξήσουμε την προσέλευση των αιμοδοτών και να καταφέρουμε να προσφέρουμε υγεία και ζωή σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που υποφέρουν και που καθημερινά απευθύνονται σε εμάς για να τους βοηθήσουμε” υπογράμμισε η κ. Ζαχαριαδάκη.

Παράλληλα, επισήμανε πως το τελευταίο διάστημα, παρατηρούν ότι προσέρχονται στα επείγοντα αρκετοί ασθενείς με πολύ χαμηλό αιματοκρίτη ( 15-18) οπότε οι μονάδες αίματος που πρέπει να μεταγγισθεί ο καθένας είναι τουλάχιστον τρεις (3) και σε πολύ κοντινό διάστημα.

“Χώρια τους ασθενείς με Μεσογειακή και αναιμία άλλων αιτιών, τους καρκινοπαθείς που δυστυχώς είναι πολλοί, τους ορθοπεδικούς ασθενείς που για ένα χειρουργείο θα χρειαστούν μέχρι και 4 μονάδες αίματος και…να σταματήσω καλύτερα… Όλα αυτά τα δύσκολα τα καλύπτουμε μέχρι σήμερα με τις καρδιές των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών μας οι οποίοι όμως δεν είναι πολλοί, με τους λίγους αιμοδότες που αιμοδοτούν για συγγενή ή φίλο και με μονάδες που μας στέλνουν άλλες αιμοδοσίες που επειδή οι ανάγκες είναι παντού αυξημένες, η βοήθεια τους αν και σημαντική για μας, είναι πολύ μικρή.

Με τα δεδομένα αυτά προσφοράς και ζήτησης είμαστε πάντα μείον…! Παρ όλα αυτά εμείς δεν σταματάμε να ενεργούμε και να ελπίζουμε! Καλούμε καθημερινά σχεδόν αιμοδότες μέσω του τηλεφώνου, του εντύπου τύπου και των μέσων δικτύωσης.

Διοργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης του κοινού, ενημερώνουμε τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων για τη σημασία και τα καλά που προκύπτουν από την εθελοντική αιμοδοσία. Ελπίζω μέρα με τη μέρα να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει την αναγκαιότητα της πολύτιμης αυτής προσφοράς και να έρθει η στιγμή που σαν υπηρεσία δεν θα ζητιανεύουμε… το αίμα…!”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot