FOLLOW US: facebook twitter

Αίας: Το εντυπωσιακό στατιστικό του Παπαχριστόπουλου

Ημερομηνία: 10-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

9 γκολ σε 10 αγώνες που έχει παίξει σέντερ-φορ

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Γιώργος Παπαχριστόπουλος σκόραρε και την περασμένη Κυριακή στην Άρτα, έφτασε τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερς του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο 25χρονος Ανδραβιδαίος σέντερ-φορ έχει πετύχει όλα τα γκολ από την 10η αγωνιστική και μετά που ξεκίνησε να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Το πρώτο του γκολ ήταν στο Καναλάκι στις 12 Δεκεμβρίου (1-1). Σε 10 αγώνες ως σέντερ φορ (έλειψε, λόγω αποβολής στο Καναλάκι, από το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΒ) έχει πετύχει 9 γκολ και δικαιώνεται έτσι ο Αλέξης Γαβριλόπουλος και ο Γιάννης Καραλάγας, που από μεσοαμυντικό τον χρησιμοποιούν στην κορυφή της επίθεσης εδώ και τρεις σχεδόν μήνες.

Ο Παπαχριστόπουλος μέχρι τώρα στην καριέρα του έπαιζε κυρίως είτε αμυντικό χαφ είτε στόπερ. Είχε ξεκινήσει ως σέντερ φορ στην Δάφνη με προπονητή τον Γιάννη Καραλάγα, ο οποίος είναι και τώρα προπονητής του στον Αίαντα (άμεσος συνεργάτης του Γαβριλόπουλου), ενώ σε αυτή την θέση είχε παίξει και στη Νίκη Τραγανού κάποιο διάστημα υπό την τεχνική καθοδήγηση του Σπύρου Αντωνόπουλου και αργότερα του Φώντα Μοσχογιάννη. Ο «Πάπα» δείχνει πιο παραγωγικός στην επίθεση. Λόγω της σωματοδομής του, εύκολα βάζει πλάτη τον αντίπαλο αμυντικό, ενώ μπορεί να σκοράρει το ίδιο άνετα και με το κεφάλι, αξιοποιώντας το μεγάλο ύψος του, 1,88μ.. Όπως και να ’χει, το τεχνικό τιμ του Αίαντα βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει τις ικανότητες του Παπαχριστόπουλου, που αποτελεί παίκτη «κλειδί» για την εξαιρετική πορεία του Αίαντα στο πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα, στον πίνακα των σκόρερς, ο Πυργιώτης μεσοεπιθετικός Άγγελος Χαντί της Παναχαϊκής έχει πετύχει 7 γκολ, ο Νίκος Πυρρής του ΠΑΟ Βάρδας 5 γκολ και ο Βαγγέλης Λαθύρης, επίσης του ΠΑΟΒ, 4 γκολ. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.


Οι πρώτοι σκόρερς

15 γκολ: Κέρι (Παναχαϊκή) (τα 7 γκολ είναι με τον Α.Σ. Σαντορίνης)
13 γκολ: Ηλιόπουλος (Α.Ο. Διαβολιτσίου)
9 γκολ: Παπαχριστόπουλος (Αίας Γαστούνης), Σιμόνι (Τηλυκράτης)
7 γκολ: Χαντί (Παναχαϊκή), Καρακλάιτς (Παναχαϊκή), Αλεξόπουλος (Παναχαϊκή)
6 γκολ: Βέρμπης (Αχέρων Καναλακίου)
5 γκολ: Πυρρής (ΠΑΟ Βάρδας), Τόσκα (Τηλυκράτης), Μουλιάτος (Α.Ο. Διαβολιτσίου)
4 γκολ: Λαθύρης (ΠΑΟ Βάρδας), Καπετανάκης (Διαγόρας Βραχνεΐκων), Αναστασιάδης (Αναγέννηση Άρτας), Τσοπανάς (Παναγρινιακός), Κάτσης (Παναγρινιακός), Νιφορόπουλος (Ναυπακτιακός).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος