FOLLOW US: facebook twitter

Αίας-ΠΑΟ Βάρδας 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι

Ημερομηνία: 10-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Καλύτερος ο ΠΑΟΒ που προηγήθηκε, ισοφάρισε με Βατσή ο Αίας

Αίας και ΠΑΟ Βάρδας αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 χθες στη Γαστούνη στο ηλειακό ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Έτσι, παρέμειναν αμφότεροι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (στο +3 ο Αίας και στο +2 ο ΠΑΟΒ) και απομένουν άλλες πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Το χθεσινό 1-1 αφήνει ικανοποιημένο περισσότερο τον Αίαντα, που πλέον έχει 3 ματς εντός και μόλις 1 εκτός μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΒ, ελέω του πολύ δύσκολου προγράμματος, ήθελε περισσότερο τη νίκη και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήταν η ομάδα που έψαξε περισσότερο το γκολ της νίκης και είχε περισσότερες ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο (και δύο δοκάρια).

0-1 με Λαθύρη

Στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΒ ήταν εμφανώς ανώτερος. Μετά την ευκαιρία του Κουλούρη στο 5΄ που σούταρε από αριστερά στα χέρια του Βορύλλα, η ομάδα του Μικι Τσίρκοβιτς κυριάρχησε. Στο 8΄ είχε δοκάρι με τον Μικελάτο σε ψηλοκρεμαστό πλασέ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και στο 17΄ οι πράσινοι ζήτησαν χέρι-πέναλτι σε μια απόκρουση του Μπαρδούση σε σουτ του Γιώργου Πολίτη, σε μια φάση που χρειαζόταν… ριπλέι για να φανεί! Στο 25΄ νέα φάση για τον ΠΑΟΒ με τον Μάρκο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Ανδρέα Αντωνόπουλο να κάνει την απόκρουση του αγώνα. Τρία λεπτά μετά ήρθε το γκολ που δικαιούταν ο ΠΑΟΒ, έστω και από μια ασυνήθιστη φάση. Ο γκολκίπερ Βορύλλας έκανε δυνατό βόλε ψάχνοντας τον ταχύτατο Λαθύρη, αυτός έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Αντωνόπουλο (0-1). Στο 38΄ λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2. Ο Νικολόπουλος έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας προς τον Λαθύρη, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε ελάχιστα άουτ. Ο Αίας συνήλθε μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του α΄ μέρους και είχε ένα σουτ του Δούλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βορύλλα (μπλόκαρε).

Γρήγορη ισοφάριση στο β΄ μέρος

Στην επανάληψη ο Αίας μπήκε δυνατά για να ισοφαρίσει και το έκανε γρήγορα στο 50ο λεπτό, ύστερα από φάση διαρκείας και απανωτές εκτελέσεις κόρνερ. Στο πρώτο κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο  Κάρδαρης, το σουτ του Δούλου κόντραρε στον Μάρκο και πέρασε κόρνερ. Το εκτέλεσε ξανά ο Κάρδαρης από δεξιά, ο Δούλος έπιασε την κεφαλιά και ο Βορύλλας έδιωξε σε νέο κόρνερ. Αυτή τη φορά το εκτέλεσε ο Σταθάτος από αριστερά, ο Βορύλλας δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου βρισκόταν ο Βατσής, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1). Με τον αέρα της ισοφάρισης, ο Αίας πίεσε για άλλα 15 λεπτά. Στο 54΄ ο Σταθάτος σούταρε έξω από την περιοχή λίγο άουτ και στο 63΄ ο Κουλούρης βγήκε απέναντι από τον Βορύλλα πλάσαρε υπό πίεση στην έξοδο τον Αχαιό γκολκίπερ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ακολούθησαν αλλαγές εκατέρωθεν (μια από αυτές του Κουλούρη αναγκαστική, λόγω τραυματισμού), ο ρυθμός έπεσε, ώσπου από το 75΄ και μετά ο ΠΑΟΒ πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και άρχισε να ψάχνει το νικητήριο γκολ. Στο 77΄ ο Μπακατσέλος πάσαρε στον Π. Πολίτη που σούταρε άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή και στο 80΄ ο Μπακατσέλος μπήκε από αριστερά, σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 90΄ απευθείας φάουλ του Δ. Μικελάτου πέρασε λίγο άουτ.

Κορυφαίος από τον Αίαντα ο Νίκος Δούλος, που βρισκόταν παντού μέχρι να αντικατασταθεί στο 67΄ λόγω κούρασης και από τον ΠΑΟΒ ο Λαθύρης που σκόραρε και γενικότερα δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Αίαντα. Από κει και πέρα, ξεχώρισαν επίσης οι Βατσής, Σταθάτος, Τσακοπιάκος και Αντωνόπουλος από τον Αίαντα και οι Λιόσης, Μάρκο, Τσιρίκος, Δ. Μικελάτος από τον ΠΑΟΒ.

Αίας: Αντωνόπουλος, Παρασκευόπουλος, Βασιλικόπουλος, Βατσής, Μπαρδούσης (35′ λ.τρ.  Παπαχριστόπουλος), Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος (67′ Μπουρούκης), Κουλούρης (67′ λ.τρ. Γεωργιόπουλος), Βλαχόπουλος (67′ Γκρίλλας), Κάρδαρης (57′ Βράπι)

ΠΑΟΒ: Βορύλλας, Π. Πολίτης, Μωραΐτης, Μάρκο (70′ Μπακατσέλος), Νικολόπουλος, Γ. Πολίτης (88′ Σ. Μικελάτος), Τσιρίκος (70′ λ.τρ. Γκεβόρι), Λιόσης, Λαθύρης, Δ. Μικελάτος, Θεοδωρόπουλος (57′ Φερεκίδης)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος