FOLLOW US: facebook twitter

Αίας Γ.-Πανηλειακός 2-0: Με το ένα πόδι στον τελικό ο Αίας

Ημερομηνία: 07-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκησε τον Πανηλειακό και απέκτησε καθαρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού Κυπέλλου στον Πύργο

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ηλείας MARKET IN, ανάμεσα στον Αίαντα Γαστούνης και τον Πανηλειακό ρίχτηκε χθες στη μάχη της πρόκρισης στον τελικό του θεσμού. Ο Αίας νίκησε τον Πανηλειακό στην Γαστούνη, στον πρώτο αγώνα της σειράς, με σκορ 2-0 κι έχει πλέον καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Ο Πανηλειακός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το βασικό του σχήμα, χωρίς Καπετανάκη, Τζανέτο, Δ. Τσίγκρηλα, Γαλανόπουλο, Κανάνι, Π. Τσίγκρηλα, ενώ οι Τζανέτος, Γαλανόπουλος πέρασαν στο ματς στο 60΄. Ο Αίας χρησιμοποίησε βασικούς και εξ αυτών έλειπαν από την 11άδα οι πολύτιμοι Παπαχριστόπουλος (τραυματίας), Φονσέκα και Ρίλντι (μπήκε αλλαγή στο 87΄). Το παιχνίδι παρακολούθησαν 200 περίπου φίλαθλοι και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στον Πύργο (δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ).


Το παιχνίδι

Ο Αίας μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό ο Σταθάτος με δυνατό σουτ από γύρισμα του Ριτσούλι, σημείωσε το 1-0 (οριζόντιο δοκάρι και γκολ). Ο Πανηλειακός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο σουτ του Μπατζακόπουλου στο 32΄ και στο 36΄ που πέρασαν άουτ. Και στο 44′ είχε την μεγαλύτερή του ευκαιρία στο α΄ μέρος, όταν από σέντρα του Γκρίλλα, κεφαλιά του Τσαγκάρη, έδιωξε ο Καραμανλής στη γωνία. Στην επόμενη φάση, ο Αίας βγήκε σε επικίνδυνη αντεπίθεση, η οποία κατέληξε σε ένα πλασέ του Δούλου από πλάγια που αποκρούστηκε από τους αμυντικούς του Πανηλειακού.
Στο β΄ μέρος, το ματς ήταν πιο ανοιχτό και η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Αίαντα. Στο 50΄ σέντρα του Ριτσούλι από δεξιά, κεφαλιά του Βράπι έφυγε άουτ. Στο 58′ ο Μπατζακόπουλος από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει (σούταρε άουτ). Τρία λεπτά μετά ο Αίας για εκατοστά δεν έκανε το 2-0, καθώς η μπάλα στο πλασέ του Βράπι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 60΄ ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος πέρασε στο ματς τους Τζανέτο, Γαλανόπουλο, ώστε ο Πανηλειακός να γίνει πιο δημιουργικός με τις επιθετικές αρετές που διαθέτουν οι δυο ποδοσφαιριστές. Αυτός που σκόραρε όμως ήταν ο Αίας στο 80΄ με τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε περάσει στο ματς. Στην αντεπίθεση ο Δούλος έδωσε στον Σταθάτο, αυτός έκανε το γύρισμα για τον Θεοδωρόπουλο, και ο νεαρός μέσος πλάσαρε εύστοχα (2-0). Ο Πανηλειακός συνέχισε να ψάχνει το γκολ για να έχει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό και στο 84΄ σουτ του Τριανταφύλλη, απέκρουσε ο Καραμανλής. Στο 90΄ σε γυριστό του Τσακοπιάκου, ο Κουρλός προέβη σε εκπληκτική επέμβαση σε κόρνερ, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Αίας: Καραμανλής, Στανής (77΄ Γιαννακόπουλος), Βασιλικόπουλος, Μπουρδέκας, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Ριτσούλι (73′ Θεοδωρόπουλος), Καράμπελας (87΄ Ρίλντι), Βράπι.

Πανηλειακός: Κουρλός, Κακόγιαννος, Δούφας (22′ Μάζης), Κολόκας, Δημάκης, Μπάλλας, Γκρίλλας, Έλιοτ, Τσαγκάρης (60′ Τζανέτος), Τριανταφύλλης, Μπατζακόπουλος (60′ Γαλανόπουλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος