FOLLOW US: facebook twitter

Αίας-Α.Ο. Πυλίου Κω 1-0: Μάγκας ο Αίας, με χρυσό σκόρερ τον Κουλούρη!

Ημερομηνία: 20-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκησε το Πυλί και τις… απουσίες κι έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Γ΄ Εθνική

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Για την 15η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ο Αίας αγωνιζόμενος με βασικότατες απουσίες στο ανασταλτικό κομμάτι (Ρίλντι, Τριανταφυλλόπουλος) και με τον Πυρρή αναγκαστικά στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Βατσή, νίκησε με γκολάρα του Ηλία Κουλούρη στο 72΄, με κεφαλιά από κόρνερ του Σταθάτου, 1-0 τον Α.Ο. Πυλίου Κω στην καυτή έδρα της Γαστούνης και έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Γ΄ Εθνική. Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους του Αίαντα, μετά τα όσα είχαν συμβεί και στο ματς του α΄ γύρου στην Κω.

O Αίας έπαιξε έξυπνα, έχοντας αυτές τις απουσίες. Προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν κόντρα σε μια έμπειρη ομάδα με αρκετούς καλούς παίκτες, όπως ο εξαιρετικός επιτελικός μέσος Αποστολίδης και οι Τουργαΐδης, Βουκομάνοβιτς στην επίθεση και από κει και πέρα να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που θα δημιουργούσε με τους δικούς του ποιοτικούς επιθετικούς, όπως ο Κουλούρης και ο Παπαχριστόπουλος, συνεπικουρούμενοι από τους δημιουργικούς Σταθάτο και Κάρδαρη.

Ο Ηλίας Κουλούρης μόλις έχει σκοράρει και έφτασε στα κάγκελα για να αφιερώσει το γκολ.

Η τακτική απέδωσε καθώς ο Αίας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα για 90 λεπτά, ενώ στην επίθεση με μια στημένη μπάλα (κόρνερ) πέτυχε το γκολ που ήθελε κι έφτασε στη νίκη. Μια «καρυδάτη» νίκη, αφού οι Αλέξης Γαβριλόπουλος-Γιάννης Καραλάγας είχαν τη δυνατότητα μιας μόνο αλλαγής, αυτή του Βράπι, καθώς δεν υπήρχε άλλος έμπειρος παίκτης στον πάγκο, λόγω των απουσιών. Ως εκ τούτου και οι 12 που αγωνίστηκαν υπερέβαλαν εαυτούς, δίνοντας το… 110% των  δυνάμεών τους για να έρθει αυτό το τρίποντο, που ισοδυναμεί με…μισή παραμονή, καθώς η ομάδα έφτασε τους 23 βαθμούς και αύξησε την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους 7 βαθμούς! Ήταν η πέμπτη νίκη του Αίαντα στην Γαστούνη σε οχτώ ματς, η τρίτη διαδοχική και η πέμπτη στα τελευταία έξι ματς και η ομάδα δείχνει δυνατή για άλλη μια χρονιά στην Γ΄ Εθνική, καταφέρνοντας να υπερκεράσει τα εμπόδια που ξεπηδούν μπροστά της (αποχώρηση ξένων παικτών, τραυματισμοί).

Το φιλμ του αγώνα

20΄: Σουτ του Αποστολίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπεσε κι απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Βίλλιος

25΄: Ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Σταθάτου από αριστερά, πάσα στο πέναλτι στον Κουλούρη, αυτός όμως έπιασε «αέρα» στο σουτ

30΄:  Σουτ Βουκομάνοβιτς που μπήκε στην περιοχή επικίνδυνα από δεξιά, έβαλε σωτήρια την κόντρα ο Βατσής και κόρνερ η μπάλα

44΄:  Σουτ Αποστολίδη από αριστερά στη γωνία της μεγάλης περιοχής έπεσε και μπλόκαρε ο Βίλλιος

57΄:  Απευθείας φάουλ Μαυρόπουλου, άουτ

72΄: Κόρνερ Σταθάτου από αριστερά, πιο ψηλά από όλους στην μικρή περιοχή ο Κουλούρης, κεφαλιά και 1-0

78΄: Σουτ Μπριλάκη λίγο έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

Κορυφαίοι του Αίαντα οι Βατσής, Πυρρής στο κέντρο της άμυνας και ο χρυσός σκόρερ Ηλίας Κουλούρης και πολύ καλοί επίσης οι Τσιρίκος, Σταθάτος, Χριστοφοράτος, χωρίς να υστερήσει κανείς. Σταθερός στα γκολπόστ, ο 19χρονος Νίκος Βίλλιος, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε και αυτός «παρών».

Επόμενος αντίπαλος για τον «Άγιαξ», ο πρωτοπόρος Αιολικός στην Μυτιλήνη.

Αίας: Βίλλιος, Χριστοφοράτος, Βατσής, Πυρρής, Σταθάτος, Τσακοπιάκος, Τσιρίκος, Καράγιωργας (65′ Βράπι), Κάρδαρης, Κουλούρης, Παπαχριστόπουλος.

Α.Ο. Πυλίου Κω: Τοπουζλής, Χατζηβασίλης, Μπριλάκης, Μπέρτος (88′ Κατσέλης), Παναγιωτόπουλος, Τάσιος (65′ Χατζηνικολάου), Αποστολίδης, Μαυρόπουλος, Τουργαΐδης (78′ Δρόσος), Κότζα (88′ Χατζησουλεϊμάν), Βουκομάνοβιτς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος