FOLLOW US: facebook twitter

Αγροτικός Σύλλογος «Νέα πνοή για την Αγουλινίτσα»: «Νέοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και άνεργοι να καλλιεργούν στην πρ. λίμνη Επιταλίου»

Ημερομηνία: 02-04-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85721″ img_size=”full”][vc_column_text]Επιστολή προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλη απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Ακτημόνων Καλλιεργητών και Κτηνοτρόφων «Νέα Πνοή για την Αγουλινίτσα», για το θέμα της παραχώρησης των αγροτικών εκτάσεων της πρώην λίμνης Επιταλίου, ζητώντας αξιοκρατική διανομή μετά τις νέες αιτήσεις που υποβάλλουν, επισυνάπτοντας και την καταγγελία που θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα για προηγούμενες παράνομες δοσοληψίες. Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:

«κ.. Υφυπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την επίσκεψη μας στο γραφείο σας και την συζήτηση που είχαμε, αισθανόμαστε την ανάγκη μέσω αυτής της γραπτής μας επικοινωνίας να σας εκφράσουμε εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου μας τις ευχαριστίες μας για το ότι μας δεχθήκατε με ευγένεια, κατανόηση και προσοχή όταν σας εκφράσαμε το πρόβλημα το οποίο χρόνια αντιμετωπίζουμε όλοι μας οι νέοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και άνεργοι της τέως λίμνης Επιταλίου.

Το πρόβλημα βεβαίως αυτό δε το δημιουργήσαμε εμείς αλλά αντιθέτως εμείς και οι οικογένειες μας, είμαστε θύματα όλων αυτών που χρόνια τώρα δουλεύοντας υπόγεια και με αδιαφανείς διαδικασίες πλούτισαν ενώ εμείς δεν μπορούσαμε όπως και τώρα λογω αντικειμενικών δυσκολιών να καλλιεργήσουμε έστω και τα ελάχιστα στρέμματα που μας παραχωρούσαν οι εκάστοτε αρμόδιοι της Αντιπεριφέρειας Ηλείας κατά κύριο λόγο.

Φυσικά όλα αυτά δεν γινόντουσαν εκ παραδρομής ή από αφέλεια άλλα όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπήρχαν άλλου είδους δοσοληψίες τις οποίες γνωρίζουμε διότι τίποτα δεν μένει κρυφό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι υπαίτιοι, παρουσία μας το παραδέχθηκαν αυτό δημόσια δηλώνοντας ότι το έκαναν και το συνέχισαν διότι «έτσι το παρέλαβαν» όπως μας είπαν.

Για τον λόγο αυτό, σας επισυνάπτουμε και μια αναφορά- καταγγελία την οποία συντάξαμε περιγράφοντας εν συντομία τα γεγονότα αλλά δεν προλάβαμε να αποστείλουμε στην Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και την οποία με μηνυτήρια αναφορά μας θα την υποβάλουμε στον κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Φυσικά άμεσα θα ενημερωθούν οι συντοπίτες μας για όλα αυτά από εμάς αλλά και από τα ΜΜΕ στα οποία θα δώσουμε τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα.

Τελειώνοντας κ. υφυπουργέ και αφού σας ευχαριστήσουμε εκ νέου για την κατανόηση του προβλήματος το οποίο μας έχει φέρει σε τόσο δυσχερή οικονομική κατάσταση, θα θέλαμε να ζητήσουμε από εσάς κάτι το οποίο για εμάς είναι πολύ απλό, σύμφωνο με τις αξίες περί δικαιοσύνης, αξιοκρατίες και ισότητας και το οποίο όπως πιστεύουμε θα το εκτιμήσουν ανάλογα όλοι οι συντοπίτες μας και θα πράξουν τα δέοντα.

Θέλουμε λοιπόν αφού γίνει μέσω των νέων αιτήσεων περί παραχώρησης των εκτάσεων, η αποβολή των παράνομων δικαιούχων, και αφού σίγουρα θα προκύψουν πολύ μεγάλες εκτάσεις που τόσα χρόνια παράνομα τις κατείχαν όλοι αυτοί του παράνομου κυκλώματος, αυτές οι εκτάσεις να αποδοθούν εξ ολοκλήρου στους νέους δικαιούχους που θα προκύψουν από τη νέα αξιολόγηση των αιτήσεων που τώρα υποβάλλαμε. Ζητάμε δηλαδή την τέως λίμνη Επιταλίου να την καλλιεργήσουν και να την εκμεταλλεύονται μόνο οι νέοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και άνεργοι όλων των παραλίμνιων κοινοτήτων.

Πιστεύοντας στο δίκαιο του αιτήματος μας, όπως επίσης ότι θα το δείτε με κατανόηση σε όλη του την έκταση, θα πράξετε ανάλογα προκειμένου ο Σύλλογος μας να μπορέσει να κάνει πράξη βοηθώντας τους νέους ακτήμονες αγρότες, κτηνοτρόφους και ανέργους της περιοχής μας να ζήσουν με αξιοπρέπεια από τον μόχθο τους χωρίς να χρειάζεται να γίνουν μετανάστες όπως και τόσοι άλλοι νέοι Έλληνες.»

Τα μέλη του συλλόγου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot