FOLLOW US: facebook twitter

Αγρότες-Κτηνοτρόφοι / Μπλόκα σε όλη τη χώρα η απάντηση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ημερομηνία: 22-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Κλείνουν την εθνική οδό στην Θεσσαλία – Οι κινητοποιήσεις σε Μακεδονία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη ως το τέλος Ιανουαρίου

Η ώρα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους έφτασε και η τρέχουσα εβδομάδα απειλεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της χώρας.

Οι πυροπαθείς και πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας πρωτοστατούν, ωστόσο μαζί τους συντάσσονται στο σύνολό τους οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ζητούν μεταξύ άλλων ουσιαστική στήριξη με χρηματοδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις, αναστήλωση του διαλυμένου συστήματος επιχορηγήσεων και ταχεία και πλήρη εκταμίευση των αποζημιώσεων για όσους έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Θεσσαλία
Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν πανθεσσαλικό μπλόκο στην Εθνική Οδό και την Δευτέρα το μεσημέρι αναμένεται να καταλήξουν στο σημείο όπου θα γίνει η νέα κινητοποίηση, που από την περασμένη εβδομάδα έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου. Προηγήθηκαν συσκέψεις Σε Φάρσαλα, Γαλήνη, Αγιά, Τύρβαβο και Καρδίτσα, καθώς και στο Ριζόμυλο, τη Ζαγορά, την Μακρινίτσα και τα Κανάλια Φερών στη Μαγνησία το Σαββατοκύριακο.

Οι πληροφορίες θέλουν να προστίθενται συνεχώς τρακτέρ στα εκατοντάδες που περιμένουν το «πράσινο φως» για να βγουν στην Ε.Ο., από τα χωριά της τα χωριά της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας, όπως και από τον κόμβο Πλατυκάμπου όπου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα.

Κεντρική Μακεδονία
Τουλάχιστον 8 αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι προετοιμάζουν για αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου έξοδο των τρακτέρ αρχικά στις πλατείες των χωριών, ενώ την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ της Βέροιας. Στην Πιερία ήδη τα τρακτέρ βρίσκονται ήδη στην παλιά Ε.Ο. Κατερίνης-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κοντά στην Θεσσαλονίκη, τρακτέρ βρίσκονται ήδη στην πλατεία της Επανομής στη Χαλκιδική, ενώ αντίστοιχες ενέργειες αναμένονται σε περισσότερα σημεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Δυτική Μακεδονία
Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου προγραμματίζεται κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται ήδη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών.

Ήπειρος
Κινητοποιήσεις σε όλες τις πρωτεύουσες περιφερειακών ενοτήτων (πρώην νομοί) προγραμματίζονται για την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Στερεά Ελλάδα
Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας αποφάσισαν επίσης μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Η αρχή αναμένεται να γίνει με μπλόκα σε Αταλάντη, Λαμία και Δομοκό, ενώ εξετάζεται επέκταση σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Δυτική Ελλάδα
Σήμερα Δευτέρα για νωρίς το μεσημέρι έχουν εξαγγελθεί συγκεντρώσεις με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα σε Αγρίνιο και Βόνιτσα. Αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου στην Αχαΐα πραγματοποιείται συγκέντρωση στην γέφυρα Σελινούντα στην παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Ακολουθεί την Τετάρτη η Ηλεία με συγκεντρώσεις στον κόμβο Αγίου Γεωργίου και από εκεί πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον Πύργο. 

Πελοπόννησος
Στην Τρίπολη πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στην Τρίπολη παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο.

Κρήτη 
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου προγραμματίζεται κινητοποίηση στο Ηράκλειο στον κόμβο των Πεζών. Τα Χανιά ακολουθούν την επόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου με κινητοποίηση στον κόμβο των Μουρνιών.

Πηγή: avgi.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος