FOLLOW US: facebook twitter

«Άγριο Χάραμα» υπό το φως της πανσελήνου στην  Αρχαία Ολυμπία!

Ημερομηνία: 02-08-2023 | Συντάκτης:

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Βιβλίου στην Αρχαία Ολυμπία που κήρυξε ο δήμαρχος Γ. Γεωργιόπουλος το βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με την συμμετοχή παρά πολλών βιβλιόφιλων, σε μια όμορφη εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία υπό το φως της πρώτης πανσελήνου του Αυγούστου, παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας στο πάρκο ΟΣΕ, το βιβλίο «Άγριο Χάραμα» της Ευαγγελίας Ευσταθίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Με το βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου ξεκινά και η σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων που πραγματοποιούνται στη Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας το διάστημα που θα λειτουργεί η έκθεση που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο ΔΩΡΑ, με την συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Την έναρξη της 13ης Γιορτής Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας, κήρυξε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει θεσμός καθώς δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να περιηγηθεί στον ναό της γνώσης και να αγαπήσει το βιβλίο και βεβαίως ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα είναι πάντα παρών και θα την στηρίζει.

Το βιβλίο παρουσίασε ο φιλόλογος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος ενώ το κοινό καλωσόρισε η κ. Δώρα Ευσταθοπούλου, η διοργανώτρια της Γιορτής Βιβλίου που ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και όλους όσους επισκέπτονται όλα αυτά τα χρόνια το χώρο της έκθεσης εξερευνώντας τον πλούτο των βιβλίων. Τόνισε ακόμα ότι το «Άγριο Χάραμα» είναι το 14ο βιβλίο της πολυγραφότατης συγγραφέως Ευαγγελίας Ευσταθίου, δασκάλας στη δημόσια εκπαίδευση, το οποίο η ίδια η συγγραφέας χαρακτηρίζει ως ψυχολογικό θρίλερ με αστυνομική πλοκή και μεταφυσικά στοιχεία αλλά με κεντρικό άξονα το συναίσθημα και την ανάγκη του ανθρώπου να βρει το άλλο του μισό.

 Στην συνέχεια ο φιλόλογος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος έκανε μια εξαιρετική φιλολογική ανάλυση του βιβλίου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Πρόκειται για ένα χορταστικό μυθιστόρημα 700 σελίδων, που συνδυάζει στοιχεία ρεαλισμού με το μεταφυσικό πεδίο. Η πλοκή του είναι μυστηριακή, κινείται σε πολλά επίπεδα, φέρνοντας σε επαφή ήρωες και γεγονότα του παρελθόντος με το παρόν. Καλά κρυμμένα μυστικά, παράλληλα σύμπαντα, ανομολόγητες αλήθειες ξεδιπλώνονται και προκαλούν τον αναγνώστη να τα επεξεργαστεί και να τα απολαύσει. Η γραφή είναι αξιόλογη, με μια γλώσσα πολύ προσεγμένη, καίρια, επιμελημένη μέχρι και το τελευταίο σημείο στίξης. Παρόλο τον όγκο του, το βιβλίο αυτό δεν κουράζει. Αντιθέτως, σε καλεί να το διαβάσεις, γιατί κάθε σελίδα του αποκαλύπτει και ένα κομμάτι στο παζλ της πολυδαίδαλης ζωής των πρωταγωνιστών, την οποία σηματοδοτούν οι περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις. Και ο έρωτας -πανταχού παρών- να ανακατεύει το σύμπαν και να δίνει τη λύση με το μαγικό του ραβδί».

Η συγγραφέας του βιβλίου Ευαγγελία Ευσταθίου με τη σειρά της ευχαρίστησε από την πλευρά της τους διοργανωτές της Γιορτής Βιβλίου εξαίροντας την προσπάθειά τους καθώς και τον φιλόλογο Παναγιώτη Γεωργακόπουλο για την εξαιρετική όπως είπε φιλολογική ανάλυση. Δήλωσε εντυπωσιασμένη από την Αρχαία Ολυμπία και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτός το τόπος είναι τόπος έμπνευσης και η Αρχαία Ολυμπία εκπέμπει μια ξεχωριστή ενέργεια». Σε ότι αφορά τη συγγραφή, τόνισε ότι «η συγγραφή για εμένα ισοδυναμεί με οξυγόνο. Γράφοντας αναπνέω και παίρνω δυνάμεις για τη συνέχεια» ενώ αναφερόμενη στο το βιβλίο της επισήμανε ότι το κεντρικό πρόσωπο στο «Άγριο Χάραμα» είναι μια δυναμική ηρωίδα που δε διστάζει να πολεμήσει για αυτά που αγαπάει και να διεκδικήσει την ίδια την αγάπη αλλά και τη ζωή.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση που ταυτόχρονα ήταν και μια γιορτή του φεγγαριού, έκλεισε με μια μουσική έκπληξη, καθώς η μουσικός και χορωδός Κωστούλα Σακκά με την κόρη της και την κ. Κούλα Κριτσέλη, ερμήνευσαν μαζί με όλο το κοινό που σιγοτραγουδούσε μαζί τους, αγαπημένα τραγούδια για την πανσέληνο, ενώ η συγγραφέας υπέγραψε τέλος τα βιβλία της για τους φίλους αναγνώστες της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot