FOLLOW US: facebook twitter

Αγοράκι έκανε… ποδαρικό στην Ηλεία!

Ημερομηνία: 03-01-2023 | Συντάκτης:

-Γένους αρσενικού το πρώτο νεογνό στο ΓΝ Πύργου

Αγοράκι είναι το πρώτο νεογνό του 2023 στην Ηλεία, καθώς γεννήθηκε μόλις 53 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στη Μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Το αγοράκι, βάρους 2,9 κιλών, γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και είναι το δεύτερο παιδάκι μιας οικογένειας μεταναστών από την Αλβανία, οι οποίοι έχουν κάνει και τα δυο τους παιδιά στην Ελλάδα.

Ο , Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και Διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, Σπύρος Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε στο ευτυχές γεγονός του τοκετού, αλλά και στην ανάγκη χορήγησης κινήτρων και στελέχωσης του Νοσοκομείου με γιατρούς.

«Γεννήθηκε το πρώτο παιδάκι για το 2023, ένα αγοράκι, 2.900 γραμμάρια, στις 00:53 το βράδυ με φυσιολογικό τοκετό. Όλα πήγαν καλά. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το νοσοκομείο του Πύργου για τη Μαιευτική Κλινική. Να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε το 2023 και να φιλοτιμηθεί και το υπουργείο να δώσει κίνητρα για το νοσοκομείο, που το βλέπει λίγο αδιάφορα. Είμαι και συνδικαλιστής μέσα στο νοσοκομείο και έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές. Πιστεύω ότι η Αθήνα βλέπει με αδιαφορία την Ηλεία. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν στο νομό και να δουλέψουν εδώ.Ένα από αυτά τα κίνητρα είναι να ενταχθεί η περιοχή σε άγονη και προβληματική ζώνη τύπου Α’. Το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο αποτελεί ένα αντικίνητρο για να έρθουν οι γιατροί στην Ηλεία. Δυστυχώς, εγκλωβίζουν στην επαρχία τους ήδη υπάρχοντες. Δεν είναι λύση αυτή», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος