FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ζαχάρως, Ολυμπίας: «Αγωνία» για την επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ

Ημερομηνία: 15-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Πρωτοβουλία για τη διενέργεια κοινής σύσκεψης με τους Συλλόγους και τις Οικονομικές Υπηρεσίες των Δήμων της Ηλείας

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη των υπευθύνων όλων των Οικονομικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, συμμετείχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, τονίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή ήταν ένδειξη του έντονου προβληματισμού και της αγωνίας που επικρατεί για το σοβαρό θέμα της κατάργησης του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Γαρύφαλλος, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξαν πολλές προτάσεις οι οποίες και καταγράφηκαν από την Ομοσπονδία για τη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων. «Αναμφισβήτητα ο Προληπτικός  Έλεγχος πρέπει να συνεχιστεί ωστόσο στην υπάρχουσα μορφή δεν μας καλύπτει καθώς έχουν γίνει καταλογισμοί ακόμα και με υπογραφή του Επιτρόπου. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει αλλαγή δημοσιονομικού δικαίου ώστε να είμαστε καλυμμένοι και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να γίνεται προσυμβατικός έλεγχος από 30χιλ. ευρώ και λιγότερο με τον έλεγχο να προηγείται της υπογραφής της σύμβασης».

Μάλιστα, επισήμανε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων Εργαζομένων και των Οικονομικών Υπηρεσιών και των εφτά Δήμων της Ηλείας προκειμένου να τους μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη και να δράσουν από κοινού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος