FOLLOW US: facebook twitter

Αγώνας μέχρι τέλους για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας-Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων

Ημερομηνία: 09-02-2024 | Συντάκτης:

-Διήμερη κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου από δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους

-Θανάσης Θεοδόσης: «Η ισχύς εν τη ενώσει»

Αγώνας μέχρι τέλους για την παραμονή και λειτουργία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας από δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι προχώρησαν από χθες το πρωί σε διήμερη κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ έπεται συνέχεια.

Η απόφαση για την διήμερη κατάληψη ελήφθη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας το απόγευμα της Τετάρτης και χθες έγινε πράξη.

Από τις 7 το πρωί οι δικηγόροι, με τη συμπαράσταση των δικαστικών υπαλλήλων που κάνουν στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση, ανάρτησαν πανό και απέκλεισαν το Δικαστικό Μέγαρο.

«Θεωρούμε ότι έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να αναδείξουμε το πρόβλημα» ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο οποίος χαρακτήρισε άδικη την όποια απόπειρα υποβάθμισης που θα οδηγήσει σε κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Ζωντανός οργανισμός

«Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που συμβάλλει τα μέγιστα στην ταχύτατη απονομή της δικαιοσύνης. Οποιαδήποτε υποβάθμιση θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτή η ενέργειά μας (κατάληψη) αν και αγγίζει τα όρια του νομίμου, θα συμβάλλει το μέγιστο ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας» δήλωσε στην Πρωινή ο κ. Θεοδόσης.

Αναφορικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ανέφερε ότι αναμένεται η ανάρτηση του σχετικού Νομοσχεδίου και βάσει των όσων προβλέπονται και εφόσον αποτελεί πλήγμα για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας βρίσκεται σε επαφή και με τα άλλα Πρωτοδικεία της χώρας, τα οποία θα πληγούν από το Νομοσχέδιο, για συντονισμό των κινήσεών τους.

«Πιστεύουμε στο ρητό που λέει: Η ισχύς εν τη ενώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδόσης, τονίζοντας ότι: «Να αντιληφθούν όλοι ότι το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας δεν πρέπει να κλείσει…».

Παράλληλα, επιδιώκεται συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμη και πέραν του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot