FOLLOW US: facebook twitter

Aγωγή για οφειλές στα απορρίμματα

Ημερομηνία: 18-06-2024 | Συντάκτης:

Από τον δήμο Ήλιδας προς τον δήμο Αιγιαλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αγωγή κατά του δήμου Αιγιαλείας θα καταθέσει ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Εφετείου Πατρών ο δήμος Ήλιδας, με βάση τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού, λόγω της προφορικότητας της συμβάσεως για τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, σύμφωνα με απόφαση της δημοτικής Επιτροπής.

Επικαλούμενος τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του δήμου Ήλιδας, ο δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος παρέθεσε συνοπτικά το ιστορικό των συμβάσεων με τον δήμο Αιγιαλείας για τη μεταφορά απορριμμάτων από το Αίγιο στην Τριανταφυλλιά και τόνισε πως η αγωγή θα ασκηθεί διότι ο δήμος Αιγιαλείας αρνείται την πληρωμή οφειλών με το επιχείρημα ότι η παράδοση και διαχείριση της συγκεκριμένης ποσότητας απορριμμάτων  πριν την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Στις 19 Απριλίου του 2022 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του Δήμου Αιγιαλείας  με την οποία ο Δήμος Ήλιδας ανέλαβε τη διαχείριση και ταφή των συμμείκτων αστικών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας, στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΠΕ Ηλείας, με δεδομένη την προσωρινή αδυναμία από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας με ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Στις 20 Απριλίου ο δήμος Ήλιδας υπέγραψε σύμβαση με την «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ – ΔΑΗ Α.Ε.,  μες την οποία η ΔΑΗ Α.Ε. ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Ήλιδας τα μη συμβατικά απόβλητα του Δήμου Αιγαλείας.  Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος αποφασίστηκε η μεταφορά μεγίστης ποσότητας 17.000 τόνων εντός του 2023, στην ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ και στις 15 Νοεμβρίου του 2022 οι δύο δήμοι συνήψαν προγραμματική σύμβαση. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δόθηκε παράταση της από 20-4-2022 προγραμματικής σύμβασης, έως τις 23-1-2023. 

Ωστόσο, για το χρονικό διάστημα από τις 24-1-2023 έως και τις 23-2-2023 προγραμματική σύμβαση μεταξύ των ιδίων ως άνω συμβαλλομένων δεν είχε συναφθεί, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αιγιαλείας να μην καταβάλει το τίμημα των υπηρεσιών που του παρασχέθηκαν, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 105.000 ευρώ.  Δεδομένου ότι προκύπτει άρνηση ανταπόκρισης στο ατομικό ειδοποιητήριο του δήμου Ήλιδας, αποφασίστηκε η άσκηση αγωγής κατά του δήμου Αιγιαλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος