FOLLOW US: facebook twitter

Αγνοείται το τρένο στην Ηλεία

Ημερομηνία: 18-09-2024 | Συντάκτης:

-Καμία αναφορά για ένταξη στο 20ετές πλάνο από τον γ.γ. Υποδομών, Κ. Μαγουλά

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Θα αργήσει πολύ να ξανασφυρίξει -αν ξανασφυρίξει ποτέ…- το τρένο στην Ηλεία, τουλάχιστον με βάση τις χθεσινές εξαγγελίες του γ.γ. Υποδομών, Κων/νου Μαγουλά, στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024, για το 20ετές πλάνο του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και του διεθύνοντα συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, κ.Παληού

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ.Μαγουλάς, θα διατεθούν περίπου 12 δισ. Ευρώ σε βάθος είκοσι έτων για έργα σιδηροδρομικών υποδομών, χωρισμένα σε τέσσερις πυλώνες.

«Το σχέδιο του Υπουργείου καταρτίστηκε με βάση τέσσερις πυλώνες: ο 1ος είναι η ολοκλήρωση του άξονα ΠΑΘΕ (…), ο 2ος η σύνδεση με την Ευρώπη (…) και με τα διασυνοριακά σημεία -την Ειδομένη, τον Προμαχώνα και το Ορμένιο-, ο 3ος είναι η σύνδεση με τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα και τις Βιομηχανικές Περιοχές. Ο 4ος πυλώνας είναι η ανάπτυξη προαστιακών επιβατικών μεταφορών και την ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου σε συγκεκριμένες περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στους κεντρικούς άξονες, όπως οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας», κατέληξε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, σημειώνοντας ότι στα προσεχή δύο χρόνια θα είναι προτεραιότητα η αποκατάσταση του δικτύου της Θεσσαλίας.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Παληός αναφέρθηκε αναλυτικά μόνο στη σύνδεση της Αθήνας με την Αχαΐα, μιλώντας για τα έργα στον άξονα Κιάτο-Ροδοδάφνη, και στην ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για τη σύνδεση του Ρίου με την Πάτρα, θεωρώντας ότι με αυτό το έργο ολοκληρώνεται ο στόχος της σιδηροδρομικής αναβάθμισης.

«Στόχος είναι το τρένο να φθάσει μέχρι το 2026 στο Ρίο. Επειδή όμως είναι υποχρέωσή μας να φτάσει το τρένο μέχρι την Πάτρα, θα πρέπει μαζί με την πολιτική ηγεσία, τις τοπικές αρχές και τους φορείς να βρούμε μια πραγματικά βιώσιμη λύση για να φθάσει το τρένο στο κέντρο της Πάτρας. Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων πετυχαίνουμε τον στόχο της αναβάθμισης και επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα»,σημείωσε ο κ. Παληός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot