FOLLOW US: facebook twitter

«Αγκάθι» οι τόκοι στα χρέη του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

Ημερομηνία: 27-05-2024 | Συντάκτης:

-Κατανόηση και ρεαλιστική λύση ζητά από τη ΔΕΗ ο πρόεδρος Παν. Παρασκευόπουλος

Διαρκές «αγκάθι» αποτελούν για τον ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού τα χρέη προς τη ΔΕΗ, τα οποία στο πέρασμα των ετών έχουν διογκωθεί και ενδέχεται να υπερβαίνουν τα πέντε εκατ. ευρώ, καθώς οι τόκοι έχουν διπλασιάσει το αρχικό κεφάλαιο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ενόψει της φετινής αρδευτικής περιόδου η οποία έχει ξεκινήσει με ερωτηματικό τα αποθέματα νερού και τις ανάγκες των αντλιοστασίων τους θερινούς μήνες, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα ρεαλιστικής ρύθμισης των οφειλών, καθώς ο ΓΟΕΒ δεν λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια αλλά πρωτίστως με κοινωνικά.

«Είναι γεγονός ότι ελήφθη κεντρικά μια απόφαση για τις 120 δόσεις, αλλά αυτό που μας αγχώνει είναι ότι η ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια που οι λογαριασμοί μας είναι ανεξόφλητοι, έχει βάλει μεγάλους τόκους με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν διπλασιαστεί το κεφάλαιο. Ο ΓΟΕΒ είναι Οργανισμός κοινής ωφέλειας, λειτουργούμε για το κοινό καλό και έτσι πρέπει να μας αντιμετωπίζει και η ΔΕΗ. Δεν είμαστε εταιρείες. Ξέρουμε τι σημαίνει ο πρωτογενής τομέας για την περιοχή μας και τι θα γίνει σε περίπτωση που σταματήσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή», ανέφερε και άφησε να εννοηθεί ότι το «κούρεμα» των τόκων είναι αναγκαία.

«Πιστεύω πως θα πρέπει και η ΔΕΗ να δει τι δυνατότητα έχει ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη ρύθμιση των  120 δόσεων, αλλά από εκεί και πέρα να μπορούμε να είμαστε και τυπικοί σε αυτή τη ρύθμιση. Δεν έχει νόημα να πληρώσουμε μια-δυο φορές και να επιστρέψουμε στην ίδια κατάσταση. Με τα τωρινά δεδομένα, είναι σχεδόν ανέφικτο να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε την ΔΕΗ σε παλιούς και τρέχοντες λογαριασμούς μαζί με τους τόκους. Άρα, θα πρέπει να υπάρξει και από την ΔΕΗ μια γενναία απόφαση, να αντιμετωπίσει τους Οργανισμούς αυτούς με καλή διάθεση, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε δείξει και την καλύτερη διαγωγή. Τώρα όμως αφού έχει γίνει και η προσπάθεια από την κυβέρνηση, πρέπει να πάρει σάρκα και οστά όλο αυτό και να φέρει αποτέλεσμα» εξήγησε ο κ. Παρασκευόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος