FOLLOW US: facebook twitter

Αγκάθι για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας οι ενεργές εφημερίες: Γενική συνέλευση τη Δευτέρα από το Σύλλογο Εργαζομένων

Ημερομηνία: 25-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56798″ img_size=”full”][vc_column_text]Εφημερίες, δικαστικές διεκδικήσεις και «ανώνυμο» κείμενο συλλογής υπογραφών για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ήταν τα τρία βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, ζητήματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση στη Γενική Συνέλευση που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα (29 Οκτωβρίου).

Αρχικά αναφέρθηκαν στα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τα οποία οφείλονται κυρίως στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού, υποστηρίζοντας πως βασικό αγκάθι αποτελεί ο αριθμός των ενεργών εφημεριών που κινείται μεταξύ 5 έως 7 εφημερίες. Μάλιστα μίλησαν και για την παραίτηση της ειδικευμένης Παθολόγου αλλά και τις εφημερίες του υπάρχοντος προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου, υποστηρίζοντας πως αν συνεχιστεί η υποβάθμιση της Ν.Μ. Αμαλιάδας είναι δεδομένη.

Το συμβούλιο απασχόλησε ακόμα το θέμα διεκδίκησης δώρων Χριστουγέννων- Πάσχα- επιδόματος αδειών προηγούμενων ετών αναλύοντας την κατάσταση και σημειώνοντας πως οι προηγούμενες διοικήσεις του σωματίου είχαν καταθέσει αγωγές επαναλαμβανόμενες κάθε δυο χρόνια από το 2012 έως το μισό του 2016 και οι διεκδικήσεις συνεχίζονται για το μέσο του 2016 έως το 2018 με κατάθεση αγωγής, αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ.

Τέλος, συζήτησαν για το κείμενο που κυκλοφόρησε στην Αμαλιάδα σχετικά με το Νοσοκομείο και τη συλλογή υπογραφών, τονίζοντας ότι υπογράφεται αόριστα από «Πολίτες της Ηλείας» χωρίς να γνωρίζει ο Σύλλογος περεταίρω πληροφορίες. «Σε δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι το έχουν συντάξει εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από το σύλλογο εργαζομένων και την ένωση νοσοκομειακών ιατρών. Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων  δεν γνωρίζουν κάτι επί του έγγραφου. Δεν έχουμε αντίρρηση να το υπογράψουμε εφόσον πολλά από τα αιτήματα είναι και δικά μας. Εάν το έχουν συντάξει εργαζόμενοι, καλό θα ήταν να το έφερναν στους νόμιμους συλλόγους μας  να προσθέταμε και εμείς τις ανησυχίες μας, τα αιτήματα μας  και η διαδικασία να γινόταν συλλογικά επώνυμα και νόμιμα. Κάποιοι κρύφτηκαν πίσω από την ανωνυμία . Δικαίωμα τους. Εμείς τον αγώνα τον δίνουμε στο φως με συνέπεια και υπευθυνότητα» υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Σωτηρόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot