FOLLOW US: facebook twitter

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού εν μέσω θέρους

Ημερομηνία: 19-07-2024 | Συντάκτης:
Από τα 38 ράπιντ τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Πύργου, βρέθηκαν δυο θετικά ενώ την ίδια στιγμή στην νοσηλευτική μονάδα νοσηλεύεται ένας ασθενής

Πολλά τα κρούσματα στην Ηλεία- μόλις ένας ασθενής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πύργου

Αυξάνονται και…. επεκτείνονται λόγω καλοκαιρινών μετακινήσεων τα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Τα καλοκαιρινά ταξίδια λόγω διακοπών αλλά και ο συγχρωτισμός των πολιτών σε διάφορες θερινές εκδηλώσεις βοηθούν τον ιο να εξαπλωθεί ταχύτερα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Στην Ηλεία, αρκετά είναι τα περιστατικά που νοσούν με τα συμπτώματα να περιορίζονται κυρίως στον πυρετό και την καταβολή, παραμένοντας κλινήρεις. Μόνον χθες, πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο του Πύργου  38 συνολικά τεστ ταχείας ανίχνευσης του covid-19 (ραπιντ τεστ) από τα οποία βρέθηκαν μόλις δυο θετικά ενώ όσον αφορά τις νοσηλείες, στη νοσηλευτική μονάδα νοσηλεύεται μόλις ένας ασθενής.

Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης παραλλαγής του κορονοϊού είναι ηπιότερα ωστόσο η μετάδοση και σε αυτή την περίπτωση είναι ευκολότερη, δεδομένων των μετακινήσεων  για διακοπές αλλά και της συμμετοχής σε πολιτιστικές δράσεις.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν τη χρησιμότητα των τεστ πριν κάποιοι επισκεφθούν ευπαθείς ομάδες, καθώς και τη χρήση μάσκας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot