FOLLOW US: facebook twitter

Αύξηση 30 εκατ. στις δημόσιες επενδύσεις ζητά ο Φαρμάκης

Ημερομηνία: 03-05-2024 | Συντάκτης:

-Επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ από τον περ/ρχη Δυτ. Ελλάδας για τις πιστώσεις του προγράμματος για το 2024

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την ανάγκη αύξησης του ορίου πιστώσεων του Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2024 υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σε έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει ευελιξία και το πρόγραμμα είναι ανέφικτό να υλοποιηθεί.

Επικαλούμενος το σχετικό αίτημα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Φαρμάκης τονίζει πως η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 30 εκατ. ευρώ (να πάει δηλαδή από τα 80 στα 110 εκατ. ευρώ) είναι αναγκαία διότι οι μέχρι σήμερα κατανομές ανέρχονται σε 74,8 εκατ. ευρώ ενώ οι πληρωμές σε 65,0 εκατ. ευρώ.

«Με δεδομένο ότι υπάρχει ένας εύλογος χρόνος για την πληρωμή, τα 74,8 εκατ. ευρώ πολύ σύντομα θα είναι δαπάνες, δεδομένου ότι οι κατανομές ελέγχονται και εγκρίνονται μόνο με την ύπαρξη λογαριασμού. Επίσης Η ΕΕΤΑΑ ολοκληρώνει την πράξη της εναρμόνισης και απαιτεί το σύνολο του προϋπολογισμού, ενώ οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αφορούν Μισθοδοσίες και στο σύνολό τους παρουσιάζουν ανεπαρκείς πιστώσεις/ κατανομές για την πληρωμή τους», εξηγεί ο περιφερειάρχης και προσθέτει πως οι πράξεις ΚΕ αφορούν έργα μεταφερόμενα από το 2014-2020 και στο σύνολό τους παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση στην πληρωμή των δικαιούχων, ενώ η και η δράση Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση αφορά μισθοδοσίες οι οποίες πρέπει να καταβάλλονται κάθε μήνα.

«Τέλος το υπόλοιπο των πιστώσεων, δηλαδή 0,2 εκατ. ευρώ δεν παρέχει κανένα περιθώριο ευελιξίας καθιστώντας την υλοποίηση του προγράμματος αδύνατη. Βάσει των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να αυξηθεί το όριο πιστώσεων του Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2024 κατά 30.099.647,24€ δηλαδή από το ποσό των 80.000.000,00€ σε αυτό των 110.099.647,24€», καταλήγει στο έγγραφό του ο κ. Φαρμάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot