FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία για τις κατολισθήσεις

Ημερομηνία: 10-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Στην Πηνεία ο δ/ντής του Εργαστηρίου Μελέτης & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Δρ Χ. Κράνης έπειτα από πρόσκληση Χριστοδουλόπουλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αυτοψία σε οικισμούς της πυρόπληκτης Πηνείας έκανε προχθές ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Μελέτης & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαράλαμπος Κράνης, για να διαπιστώσει τον κίνδυνο κατολισθητικών φαινομένων.

Ο κ.Κράνης βρέθηκε στην Ηλεία έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, με στόχο να αποτραπούν κατολισθήσεις και καθιζήσεις τον ερχόμενο χειμώνα, καθώς σε ορισμένους οικισμούς έχουν εντοπιστεί «βυθίσματα».

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο κ.Χριστοδουλόπουλος μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Αναγνωστόπουλο, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραπιπέρη και τον πρόεδρο της κοινότητας, Νίκο Μπιλίρη, βρέθηκαν στον οικισμό Γαβράκια και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και εντός της κοινότητας Βουλιαγμένης, για να δουν τη κατάσταση του εδάφους και να προσδιορίσουν το είδος και το μέγεθος των παρεμβάσεων.

Ο δήμαρχος τόνισε στον κ.Κράνη ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση προβλημάτων που προκλήθηκαν μετά την πυρκαγιά, κυρίως στην οδοποιία και την ύδρευση, και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις που θα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε περίπτωση που εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα στο άμεσο μέλλον.

«Πρέπει άμεσα να γίνει αντιμετώπιση του φαινομένου για να προστατευθεί και ή οδοποιία αλλά και οι περιουσίες των πολιτών. Τέτοια φαινόμενα είναι και σε άλλες περιοχές όπου έχουν γίνει ανάλογες κινήσεις. Για τη δημοτική αρχή της Ήλιδας είναι άμεση προτεραιότητα οι παρεμβάσεις που θα αποτρέψουν κατολισθήσεις και θα θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος σημείωσε πως ο δήμος έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η στήριξη της πολιτείας σε περαιτέρω έργα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot