FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία Αμυρά στα δάση Στροφυλιάς και Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 23-06-2022 | Συντάκτης:

-Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Φλόκα

Στην Ηλεία θα περιοδεύσει σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, στο πλαίσιο του σχεδίου προστασίας δασών AntiNero, που προβλέπει τον καθαρισμό 38.083 στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων, τη συντήρηση 10.719 χλμ. δασικών δρόμων και τη συντήρηση ή διάνοιξη 1.625 χλμ. αντιπυρικών ζωνών. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα έργα αυτά αναπτύσσονται σε μια έκταση 18 εκατ. στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και σε αυτά περιλαμβάνονται στοχευμένες παρεμβάσεις και στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο κ. Αμυράς θα ξεκινήσει την περιοδεία του στις 12 το μεσημέρι από την Αρχαία Ολυμπία, καθώς θα παραστεί στην εκδήλωση με θέμα την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα και την επίδοση εξοπλισμού της εταιρείας HUSQVARNA, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Φλόκα.

Το πρόγραμμα προβλέπει αναχώρηση από την Αρχαία Ολυμπία στις 2:30μ.μ. για το δάσος Στροφυλιάς όπου θα γίνει επιτόπια αυτοψία σε σημεία όπου γίνονται καθαρισμοί του δάσους υπό την εποπτεία του δασαρχείου Ολυμπίας στη ζώνη Ραχών-Κάτω Σαμικού.

Τελευταία στάση της μίνι περιοδείας είναι το δάσος Βαρθολομιού, στο οποίο θα μεταβεί στις 4:30μ.μ. ο κ. Αμυράς για επιτόπια αυτοψία στους καθαρισμούς που εκτελούνται υπό την εποπτεία του δασαρχείου Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος