FOLLOW US: facebook twitter

Αφήνοντας απο-τυπώματα δημιουργικότητας

Ημερομηνία: 03-07-2024 | Συντάκτης:

Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη Πύργου

Η κινητή αποσκευή του τυπογραφείου της Υπαίθριας τάξης, με τον δάσκαλο Άγγελο Μιχαλόπουλο, βρέθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου την περασμένη Παρασκευή, συμμετέχοντας στη δράση «Καλοκαίρι στη βιβλιοθήκη-εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 15 ετών».

Οι μικροί τυπογράφοι εργάστηκαν με καρμπόν και δημιούργησαν αντίγραφα σχεδίων και κειμένων, παρατηρώντας και συζητώντας τις διαφορές με το πρωτότυπο. Επίσης, έφτιαξαν προσκλήσεις, με φιγουροκόπτες, ψαλίδια μπορντούρας και σφραγίδες, που θα δώσουν σε φίλους και φίλες για να συναντηθούν στη βιβλιοθήκη μια από τις επόμενες ημέρες. Έκαναν την εικονογράφηση ενός μικρού βιβλίου αξιοποιώντας ένα σφουγγαράκι κουζίνας που μεταμορφώθηκε σε πεταλούδα, μια μπατονέτα που ζωγράφισε ένα λουλούδι και πλαστελίνη που έγινε σφραγίδα με τη βοήθεια του ταμπόν.

Η συνάντηση έκλεισε με την εκτύπωση αφίσας. Το κείμενο «Καλό καλοκαίρι με βιβλία!» στοιχειοθετήθηκε με ξύλινα στοιχεία και προστέθηκε ένα κλισέ από στένσιλ στο κάτω μέρος.

Τα παιδιά αξιοποίησαν την αίσθηση της αφής, ενισχύοντας τη λεπτή κινητικότητα, συνεργάστηκαν, βρήκαν ρόλους, μοιράστηκαν εργαλεία, αντάλλαξαν σκέψεις και έκαναν τις διαφοροποιήσεις που ήθελαν.

Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης οι γονείς απόλαυσαν τον καφέ τους, που ετοίμασε με πολλή αγάπη η κ. Κατερίνα Σίψα, παρέα με ένα βιβλίο.

Η Διοίκηση της Βιβλιοθήκης ευχαριστεί τους εθελοντές Μπέττυ Γαλανοπούλου, Χαρά Καπαρέλη και τον μαθητή Χρίστο Κ. για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Χορηγοί προγράμματος: Άγγελος Μιχαλόπουλος, ΚΙΝΙΝΗΣ Π. Ι. Α.Ε.Β.Ε, Κωνσταντίνα Καββαδά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot