FOLLOW US: facebook twitter

Αφιέρωμα στον τορπιλισμό του Ε/Ν ΕΛΛΗ: Εορταστική επετειακή εκδήλωση το Σάββατο από τον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και την Ε.Α.Α.Ν

Ημερομηνία: 26-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74204″ img_size=”full”][vc_column_text]Εορταστική εκδήλωση για την Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και την 78η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνουν με τις ευχές του Σεβασιμώτατου Μητροπολίτη Ηλείας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού  Αγίου Σπυρίδωνα και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ε.Ε.Ε.Ν Ηλείας , το Σάββατο 27η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα ομιλήσει ο κ. Κωνσταντίνος .Γ. Ροδόπουλος Ταξίαρχος έ.ά. με θέμα: «28ης Οκτωβρίου 1940 προοίμιο, χρονικό του Τορπιλισμού του Ε/Δ ΕΛΛΗ ». Η ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία είναι μία αναφορά από το χρονικό του τορπιλισμού του Ε/Δ «ΕΛΛΗ », στο Λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940. Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα προβάλλεται και σχετικό βίντεο από τα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού. .

Οι διοργανωτές της παραπάνω εκδήλωσης προσκαλώντας τις αρχές του τόπου και τον λαό και τονίζουν μεταξύ άλλων ότι ο εορτασμός κάθε Επετείου αποτελεί απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες προγόνους μας.

«Τιμάμε με αυτή την εκδήλωσή μας, τους 9 νεκρούς και τους 24 τραυματίες του πληρώματος του Ε/Δ «ΕΛΛΗ» καθώς επίσης και όλους αυτούς πού έπεσαν στα πεδία των μαχών το Έπος του 40 και κέρδισαν κάθε σπιθαμή του ελεύθερου εδάφους πού πατάμε σήμερα προσφέροντας το αίμα τους και τη ζωή τους. Και τους αξίζει κάθε τιμή και κάθε ευγνωμοσύνη..»

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6:30 μ.μ. ακριβώς, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot