FOLLOW US: facebook twitter

Αφιέρωμα στον τορπιλισμό του Ε/Δ ΕΛΛΗ στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος σε συνεργασία με την ΕΑΑΝ Ηλείας

Ημερομηνία: 30-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74462″ img_size=”full”][vc_column_text]Εκδήλωση- αφιέρωμα στον τορπιλισμό του Ε/Δ «ΕΛΛΗ» πραγματοποίησαν το Σάββατο το απόγευμα στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Ηλείας.

Στην εορταστική εκδήλωση για την 78η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος .Γ. Ροδόπουλος Ταξίαρχος έ.ά. με θέμα: «28ης Οκτωβρίου 1940 προοίμιο, χρονικό του Τορπιλισμού του Ε/Δ ΕΛΛΗ».

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του, έκανε αναφορά στο χρονικό του τορπιλισμού του Ε/Δ «ΕΛΛΗ », στο Λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατούσε την περίοδο 1938-40 στην διεθνή πολιτική σκηνή, τις θέσεις και την πολιτική της Ελλάδος, τις προπαρασκευές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τις σχέσεις Ελλάδος – Ιταλίας καθώς και τις διπλωματικές και άλλες προσπάθειες της χώρας να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα.  Στην συνέχεια της ομιλίας αναφέρθηκε στο ιστορικό των όσων διαδραματίστηκαν στην Τήνο και το Αιγαίο από την παραμονή, την αποφράδα ημέρα του τορπιλισμού και τα όσα επακολούθησαν,  ενώ η  προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού από το προσωπικό αρχείο του ομιλητή, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τα Βρετανικά και Γερμανικά αρχεία προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έντονη συγκινησιακή φόρτιση στο ακροατήριο.

Με την εκδήλωση αυτή, τίμησαν τους 9 νεκρούς και τους 24 τραυματίες του πληρώματος του Ε/Δ «ΕΛΛΗ» καθώς επίσης και όλους αυτούς πού έπεσαν στα πεδία των μαχών το Έπος του 40.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot