FOLLOW US: facebook twitter

Αφή της Φλόγας α λα γαλλικά

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Όπως έγραψε ο Βηματοδότης, στο περιθώριο της συνάντησης των Παρισίων για την Ουκρανία, όπου πήρε μέρος και ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την πιθανολογούμενη άφιξη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα, με την ευκαιρία τη αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 16 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία.

Η όλη τελετή, ακόμα και η μεταφορά της Φλόγας στη Γαλλία, θα έχει ελληνικό συμβολικό χαρακτήρα, όπως το σχεδίασαν οι Γάλλοι. Προς τούτο,  ο Γάλλος πρόεδρος θα αποστείλει στις 15 Απριλίου στο Κατάκολο το πανέμορφο, τρικάταρτο ιστιοφόρο «LeBelem», το καμάρι του γαλλικού στόλου, το οποίο θα κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου (περνώντας από τη Διώρυγα της Κορίνθου) και τον γύρο των νησιών του Αργοσαρωνικού, μεταφέροντας τη Φλόγα και τα μέλη της γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στον Πειραιά θα φθάσει στις 22 Απριλίου και εκεί θα συναντήσει την τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού. Η Φλόγα, αφού διανυκτερεύσει στο νεοκλασικό κτίριο της γαλλικής πρεσβείας, απέναντι από τη Βουλή, θα μεταφερθεί και πάλι από τους Έλληνες λαμπαδηδρόμους στον Πειραιά, όπου θα βρίσκεται το «LeBelem» που θα τη μεταφέρει στη Μασσαλία.

Οι Γάλλοι για να τιμήσουν τη χώρα μας επέλεξαν να αρχίσει το ταξίδι της η Φλόγα επί γαλλικού εδάφους από τη Μασσαλία, όπου βρίσκεται το αρχαιοελληνικό λιμάνι της Γαλλίας, το οποίο δημιούργησαν Έλληνες άποικοι. Στη Μασσαλία όταν θα φθάνει το γαλλικό ιστιοφόρο με την Ολυμπιακή Φλόγα θα ανοίξει το τμήμα του τοπικού μουσείου με σημαντικά  αρχαιοελληνικά εκθέματα, τα οποία φρόντισε να δανείσει το υπουργείο Πολιτισμού στη Γαλλία προς τιμήν των Ολυμπιακών Αγώνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot