FOLLOW US: facebook twitter

Acropolis Jet Raid 2024: Θέαμα παγκοσμίου επιπέδου στην Κουρούτα!

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την Τρίτη 4 Ιουνίου η έναρξη των αγώνων jet ski στην Κουρούτα – Μεγάλο “Throwback” party στο “Cabana” το βράδυ της ίδιας μέρας

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Την προσεχή Δευτέρα 3 Ιουνίου ξεκινάει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Κουρούτα, ο παγκόσμιος αγώνας jet ski, το «Acropolis Jet Raid 2024», που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ηλεία και στο Ιόνιο πέλαγος από το 2008 που η διοργάνωση ήρθε στην Ελλάδα. Ο θεαματικός αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο JET SPORT και JET RAID ORGANIZATION και συνδιοργανωτής είναι η AHEPA HELLAS – Ηλεία – τμήμα 47 «Ανδρέας Παπαδάκος». Συνδιοργανωτής είναι επίσης ο Δήμος Ήλιδας, ενώ οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν αγώνα όπου θα συμμετάσχουν 80 πρωταθλητές του jet ski από 20 χώρες, ενώ υπάρχει και κατηγορία με συμμετοχή ερασιτεχνών αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα jetski «Acropolis Jet Raid 2024» στην Κουρούτα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων φίλων του θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλη την υφήλιο και είναι χαρακτηριστικό ότι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως!

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα στην πλατεία της Κουρούτας πολιτιστικές εκδηλώσεις την Δευτέρα 3 Ιουνίου, που είναι η πρώτη μέρα του «Acropolis Jet Raid 2024». Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 10 το πρωί από την παραλία της Κουρούτας, που είναι το κέντρο του αγώνα. Μάλιστα το βράδυ της ίδιας μέρας, στο sea side gastro-bar“CABANA” στην Κουρούτα θα πραγματοποιηθεί μεγάλο “Throwback” party, με μουσική αναδρομή σε περασμένες δεκαετίες, όπου αναμένεται το… αδιαχώρητο σε μια βραδιά με πολύ κέφι.

Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου στην Κουρούτα, την τελευταία μέρα του «Acropolis Jet Raid 2024», όπου η παραλία Κουρούτας αναμένεται να γεμίσει από κόσμο. Ο τελικός αγώνας θα είναι 80χλμ. και θα λάβει χώρα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με 3 διαφορετικές κατηγορίες γκρανπρι. Στις 6μ.μ. θα γίνουν οι απονομές. Αμέσως μετά τις απονομές θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι που θα διοργανώσει ο Δήμος Ήλιδας και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί έτσι με εντυπωσιακό τρόπο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα της 2ης Ημέρας-Τρίτη 4 Ιουνίου

10:00:  1ος Αγώνας ημέρας μεγάλων αποστάσεων Κουρούτα-Αρκούδι 40χλμ.

11:30: Αγώνας Grand Prix στο Αρκούδι, 10 γύρων

15:00: 2ος Αγώνας ημέρας μεγάλων αποστάσεων, Αρκούδι-Κουρούτα

16:30: Αγώνας Grand Prix «AMALIA» στην Κουρούτα, 10γύρων

21:00: Night Party THROW BACK ON DECKS DE CASE “CABANA”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος