FOLLOW US: facebook twitter

ΑΑΔΕ: ΑΦΜ σε όλα τα ανήλικα και… 179.100 έλεγχοι ως το τέλος του 2023

Ημερομηνία: 19-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Τι προβλέπει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Φορολογικής Διοίκησης για το τρέχον έτος

Τη διενέργεια 179.100 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων, την έκδοση 25.000 πράξεων επιβολής επιπλέον φόρων και προστίμων για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις και την πραγματοποίηση 80.000 τηλεφωνικών κλήσεων σε φορολογούμενους που είτε δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους είτε εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προγραμματίζει για το τρέχον έτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), σύμφωνα με το πλήρες κείμενο του νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου της.

Επιπλέον, βάσει των όσων αναφέρονται στο νέο Ε.Σ., κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα ενεργοποιηθούν νέα ηλεκτρονικά εργαλεία όπως το «ΕΛΕΓΧΟΣLive» το οποίο από το Μάιο θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές των Δ.Ο.Υ. και της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. που διενεργούν επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους με tablet να έχουν πρόσβαση στο οικονομικό προφίλ και το φορολογικό παρελθόν του ελεγχόμενου επαγγελματία ή της ελεγχόμενης επιχείρησης, να προχωρούν επί τόπου και με ταχείς διαδικασίες σε διασταυρώσεις στοιχείων και να εκδίδουν επιτόπου σημειώματα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Στο πλαίσιο, επίσης, των προσπαθειών για πιο αποτελεσματική παρακολούθηση όλων των φορολογουμένων και των οικογενειών τους, η Α.Α.Δ.Ε. σχεδιάζει τη χορήγηση ΑΦΜ σε όλα τα ανήλικα τέκνα το αργότερο μέχρι το τέλος του 2023. Με στόχο, ακόμη, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, προγραμματίζονται η εφαρμογή μιας νέας διαδικασίας χορήγησης ΑΦΜ και κλειδαρίθμου, η ψηφιακή έκδοση φορολογικής ενημερότητας σε περιπτώσεις οφειλής με παρακράτηση, η ενημέρωση ανά 3μηνο των κληρονόμων αποβιωσάντων ως προς τις υποχρεώσεις τους και η αυτόματη ενημέρωση των δεδομένων του εντύπου Ε9 με τις μεταβολές που επέρχονται στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, όπως αυτές προκύπτουν από τις δηλώσεις φορολογίας μεταβιβάσεων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας myPROPERTY.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος